Disney Plus Resmen Türkiye'de

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29
Benimki 10 senelik. 😁
Philips hala Saphi kullanıyor mu ki? Tamamen Android'e geçmedi mi o?
Yok ya benim de amatörlüğüme geldi alırken. TV ile işim olmadığından Android gibi işletim sistemleri olduğunu bilmiyordum bile. 3 yıl falan oldu alalı.

10 senelik LG televizyon var babanemde ve onda exxen de disney+ da var. 3d özellikli zamanının iyi televizyonlarından. Ama tabi netflix mesela kasıyor da yine de gösteriyor. Zaten 1k tv. Benimki 4k, daha güçlü donanımlı ama nafile.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,050
29
O desteği olmayan TV'ler donanım açısından yetersiz kaldıkları için desteklemiyor.
Donanıma göre yazılımları var sonuçta.
Mesele bu. :kiskis
Veya destek verilmediği için diyelim. Donanımın yetip yetmediğine baktıklarını bile sanmıyorum. Neticede Netflixi 4k olarak hiç zorlanmadan kasmadan taşıyan tv eğer disney+'ı taşıyamıyorsa sorun disney+'ı geliştiren yazılım ekibindedir diyebiliriz.

Şu anki durumda muhtemelen problem sadece markete eklemek, çekirdek ne olursa olsun işletim sistemine uyması gerekiyor neticede. Ona göre derlenmeli. Android de Saphi de Linux kernelli diye APK kuramıyoruz saphiye.

Barış Bayraktar Çevrimdışı

Barış Bayraktar 

Aktif Üye
23 Mar 2022
381
25
Screenshot-2022-06-14-125400.png

Kırmızı ile gösterdiğim yerler en az 15-20 olsun.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Çalışıyor, TV'de çok sorun yaşamadım hatta şimdi 50 MBPS Türk Net bağlattım 4K HDR bile izliyorum.
Evet, içerik bulmak zor aklında bir şey yokken. Onun için de önceden karar verip adını aratacaksınız. 🤓

20 tane ayrı ayrı tıkladım sadece birinde çıktı gerisi boş ne anladım ben ondan.

Hdtürk de hesabım var güncel olarak içerik indiriyorum birkaç site daha var,

Netflix Amazon Disney de olan bütün içerikler nette mevcut bir şekilde yayınlanıyor.

Ücretsiz ulaşabildiğim birşeye neden para vereyim fiyatlar aşırı yüksek.

Bu içerik üreticileri fiyatları aşağı çeksinler ama çekmezler talep var arz talep meselesi..

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Android, WEBOS, Tizen, Saphi hepsi Linux tabanlıdır.
Linux çekirdeğini kullanır.

Bu uygulama dediğiniz şeyler de web tabanlı servisler aslında. (Netflix, YouTube vs)
Yaptıkları işlevler kısıtlı. DRM koruması, içerik oynatma vs.
Telefon, tablet veya bilgisayar uygulaması gibi değil.

O desteği olmayan TV'ler donanım açısından yetersiz kaldıkları için desteklemiyor.
Donanıma göre yazılımları var sonuçta.
Mesele bu. :kiskis
İşin özü vestel smart tv lere muhtemelen hiçbir zaman disney gelmeyecek sanırım

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Veya destek verilmediği için diyelim. Donanımın yetip yetmediğine baktıklarını bile sanmıyorum. Neticede Netflixi 4k olarak hiç zorlanmadan kasmadan taşıyan tv eğer disney+'ı taşıyamıyorsa sorun disney+'ı geliştiren yazılım ekibindedir diyebiliriz.

Şu anki durumda muhtemelen problem sadece markete eklemek, çekirdek ne olursa olsun işletim sistemine uyması gerekiyor neticede. Ona göre derlenmeli. Android de Saphi de Linux kernelli diye APK kuramıyoruz saphiye.
Donanımdan kastım donanım kısıtlı diye.
Kısıtlanmış Linux olan modellerde depolama bile aşırı kısıtlı.
Bellek ayrı kısıtlı.
Android, WEBOS, Tizen yine biraz daha gelişmiş.
Geliştiriciye biraz imkan tanıyor.
Disney'in yazılımcısı malzemeyi verir de, Vestel'deki geliştirici onu Vestel'de iyi çalıştıramayabilir.
Aynı mesele YouTube'da yaşandı. İlk çıkan smart televizyonların ismi Smart'tı sadece.
Samsung, LG'de düşük donanımlıydı eskiden ama Vestel'den daha uzun ömürlü ve daha performanslıydılar smart konusunda.

Bir de işin DRM vs tarafı var.
Arkada Disney'in geliştiricisi ne istiyor, onu da bilmiyoruz.
Adamın kullandığı kodlama teknolojisi, ihtiyaç duyduğu linux özellikleri, kütüphaneler vs ne bilmiyoruz.
Belki CPU desteklemiyor, belki de bellek ve depolama yetmeyecek.

Mesele 4K değil yani.
CPU-GPU mesela 4K çıkış verse bile gidip AV1 CODEC desteklemiyorsa, onu sadece kod dönüşümüyle oynatmaya çalışır.
Bu da verimsiz olur, performansın yettiği kadar olur.

Şimdiki Tizen, WEBOS cihazlar yine iyi.
Android'te de ismi cismi bilinen üreticilerden alındıysa, çok giriş seviye ürün değilse, epey götürür.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
İşin özü vestel smart tv lere muhtemelen hiçbir zaman disney gelmeyecek sanırım
Onu bilmem.
Bizim MB95 gibi çöplerin kendine faydası yok ama.
Altyapı desteği varsa MB130 gibi kartlarda olması gerekir.
Tabi bu anlaşmalarla da ilgili bir durum.
Vestel sonuçta bunun ticari anlaşmasını yapması lazım ki, müşterilerine sunabilsin.
Belki arka planda bir çalışma vardır bilemeyiz.
Ama sitelerinde Android modellerinden bahsetmişler sadece sanırım.
Vestel Android'te standartı yükseltirse, ileride başı ağrımaz smart konusunda.
API gittiği yere kadar götürür işi.
Tabi donanımdan kısmaması lazım.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Abonelik alan arkadaşların yorumunu bekliyoruz almaya değer mi yeterli yeni içerik var mı ..
Ben bu sabah hesap açtım avantajlı tarifeden.
Daha bakınmadım tam neler var diye ama kabaca göz gezdirdiğimde ilk gözüme çarpan Marvel Universe komple var. Komple'den kastım dizi ve filmler olarak. Bir çok çizgi film var gerek çocuklar için gerekse de yetişkinler için.

Barış Bayraktar Çevrimdışı

Barış Bayraktar 

Aktif Üye
23 Mar 2022
381
25
Ve bunlar Torrent olduğu için bir yandan da indirme yapıyor. Onun için arada kasabilir TV izlerken tabii.
Benim PC değil de TV iki üç şey izledikten sonra kasabiliyor 4 tane cortex A73'ü (Sony XH8196 - MediaTek 5893) olmasına rağmen. Diğer markalaın Android TVleri genelde daha güçsüz oluyor. Normal daha güçsüz TV'lerde daha çok kasması.

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Onu bilmem.
Bizim MB95 gibi çöplerin kendine faydası yok ama.
Altyapı desteği varsa MB130 gibi kartlarda olması gerekir.
Tabi bu anlaşmalarla da ilgili bir durum.
Vestel sonuçta bunun ticari anlaşmasını yapması lazım ki, müşterilerine sunabilsin.
Belki arka planda bir çalışma vardır bilemeyiz.
Ama sitelerinde Android modellerinden bahsetmişler sadece sanırım.
Vestel Android'te standartı yükseltirse, ileride başı ağrımaz smart konusunda.
API gittiği yere kadar götürür işi.
Tabi donanımdan kısmaması lazım.
Android herşeyin geleceği gibi artık öyle görünüyor.
Tv de açamadım vestel disney durumu yüzünden.
Pc kurayım dedim. W10 2019 ltsc sürümü var pc de . Orda da disney o sürümleri desteklemiyor. W10 2021 istiyor en az.

Telefona kurayım dedim. İos12 yüklü 6s im var iphone. Disney en az ios14 istiyor 🤣
İzlemiyorum kardeşim star wars falan 😅

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Pc kurayım dedim. W10 2019 ltsc sürümü var pc de . Orda da disney o sürümleri desteklemiyor. W10 2021 istiyor en az.

Telefona kurayım dedim. İos12 yüklü 6s im var iphone. Disney en az ios14 istiyor 🤣
PC güçlü ise LTSC gereksiz bence.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45

W10 2019 LTSC, format atmaksızın ve tüm ayarlar korunarak W10 2021 LTSC'ye upgrade edilebiliyor.
2019 kullanmanızda özel bir neden mi var?

PC güçlü ise LTSC gereksiz bence.
LTSC güçten çok kontrol için de tercih edilebiliyor. Şirket laptop'um (Lenovo P50 mobile workstation) gayet güçlü bir makine ve doğal olarak LTSC kurulu bu makinede. Laptop'un kendinde de aslen Wİn 10 Pro lisans var. Şirket için o kadar ek program açılması gerekiyor ki PRO kurulduğunda alet uçuyor desem yeridir.

Geri
Üst Alt