Çözüldü Digiturk kanalları bulunamadı sorunu

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Hem stb, hem modül. Ben birşey anlamadım ama hayırlısı diyeyim ne diyeyim.

Bu arada eğer merkezi sistem uydu bulunan binalarda özellikle kapalı tesisatta 5 yılda bir kablo değiştirselerdi...

Devamını getirmiyor ve sadece şunu söylüyorum, farkında olmadan ekstra kablo, modül masrafı, dışarıdan gelen kablo için binadan, siteden uyarı v.b. sıkıntıları yaşamayın.
Kablo olayı doğru olabilir çünkü digiturk‘ten önceki yayınları da ilk başta söyledigim gibi sağlıklı izleyemiyordum bazı kanallarda sürekli donmalar yaşarken bazılarında ara ara donmalar yaşanıyordu.
Kablo olayını dışarıdan tanıdık bir Uyducuya yaptırmayı düşünüyorum
yaptırdıktan sonra gelen kişi modülü ücretsiz takacağını söyledi ama o zaman geldiğinde konuşacağız bakalım ne diyecek

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
Top Poster Of Month
13 Tem 2021
3,211
60
Osmanke üstadım. Daha önce diğer konuda konuşmuştuk diye hatırlıyorum. 9505 ve 9506 universal LNB ile çalışıyor. Komşuda olduğu için sürekli rahatsız etmek istemiyorum ama müsait bir zamanda cihaz ve LNB görsellerini paylaşırım. :ok
Sevgili slowfood dikkat edersen bu görselde,de var bein connect cihazının kodu bu bahsettiğiniz lnb kodu değil ama her neyse olay yukarıdaki lnb veya kablodan kaynaklanmıyor önce bunu bilin bu akşam üstü işim çok yoğun olmasına rağmen

catres catres gibi üst dublex,de oturan komşum beni aradı osman abi bize yayın gelmiyor diye sizde varmı dedi baktım herhangi bir sıkıntı yok gayet net sinyal oranları,da yüksek aldım uydu bulma cihazımı santrala çıktım onların ayrı olan digitürk çanağından gelen sinyallere baktım onda,da herhangi bir sıkıntı yok cihaz sinyal yok kablonuzu kontrol edin uyarısı veriyor benim anladığım kadarı ile digitürk,ün bu yeni üretim cihazları plus ve connect cihazlarda sıkıntı var komşum dediğine göre bazen cihaz kendi,kendine kapanıyor ve tekrar açılıyor zaman,zaman,da bu uyarıyı veriyor yani problem cihazlarda ya kartları görmüyor ve uyarı verip kendine yazılım arıyor bir kaç denememizden sonra cihazı fişten çekip taktık olmadı en son çalışır vaziyetteyken kartı çıkarıp biraz bekledik çipini silip yeniden taktık ve normal bir şekilde açıldı bu cihazı yenilerlerken,de yanlarındaydım ben eleman​

kendisi dedi ozaman bu cihazlar çok sıkıntılı sizi,de etkilerse kabloyu santraldan çıkarıp direk verin diye ama bence yinede lnb sıkıntı değil cihaz yazılımsal olarak sıkıntılı bir türlü düzeltemediler bunu buda digitürk,ün türksat,a geçişiyle başlayan olay saygı ve sevgilerimle

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Sevgili slowfood dikkat edersen bu görselde,de var bein connect cihazının kodu bu bahsettiğiniz lnb kodu değil ama her neyse olay yukarıdaki lnb veya kablodan kaynaklanmıyor önce bunu bilin bu akşam üstü işim çok yoğun olmasına rağmen

catres catres gibi üst dublex,de oturan komşum beni aradı osman abi bize yayın gelmiyor diye sizde varmı dedi baktım herhangi bir sıkıntı yok gayet net sinyal oranları,da yüksek aldım uydu bulma cihazımı santrala çıktım onların ayrı olan digitürk çanağından gelen sinyallere baktım onda,da herhangi bir sıkıntı yok cihaz sinyal yok kablonuzu kontrol edin uyarısı veriyor benim anladığım kadarı ile digitürk,ün bu yeni üretim cihazları plus ve connect cihazlarda sıkıntı var komşum dediğine göre bazen cihaz kendi,kendine kapanıyor ve tekrar açılıyor zaman,zaman,da bu uyarıyı veriyor yani problem cihazlarda ya kartları görmüyor ve uyarı verip kendine yazılım arıyor bir kaç denememizden sonra cihazı fişten çekip taktık olmadı en son çalışır vaziyetteyken kartı çıkarıp biraz bekledik çipini silip yeniden taktık ve normal bir şekilde açıldı bu cihazı yenilerlerken,de yanlarındaydım ben eleman​

kendisi dedi ozaman bu cihazlar çok sıkıntılı sizi,de etkilerse kabloyu santraldan çıkarıp direk verin diye ama bence yinede lnb sıkıntı değil cihaz yazılımsal olarak sıkıntılı bir türlü düzeltemediler bunu buda digitürk,ün türksat,a geçişiyle başlayan olay saygı ve sevgilerimle
sinyal oranı en az 65 olmalı diye de belirtmişti elemen. normal uydular herturlu sınyal bulur ama bunlara guclu sınyal lazım dıye belirtti :)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

Aynı fikirdeyim sayın osmanke osmanke . Hatta yazılım sıkıntısı ile ilgili donanlı forumda bayağı bir sıkıştırmışlar cihazı. Özellikle 9506 modelinin stabil bir yazılımını bir üye bulmuş ancak sistemden gelen güncelleme ile onu da tekrar bozmuşlar. Bence şifreleme algoritmalarını ve kart tanıma sistemlerini ana yazılıma entegre edip çalıştırırken sıkıntı yaşıyorlar ve hala çözemediler. Saygılar bizden bu arada efendim. 😍

Sayın catres catres, aslında merkezi sistem diyince yapılan mantıksızlıkları hepimizden çok osmanke osmanke üstat bilir. O kısmına girersem buraya kitap yazarız sanırım birlikte. Ama sorunun çözümü noktasında eğer stb' yi alıp modül tanımlayacaklarsa sizin işiniz çok daha kolaylaşır. O yüzden gelişmeleri bir takip edelim.

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Sayın catres catres, aslında merkezi sistem diyince yapılan mantıksızlıkları hepimizden çok osmanke osmanke üstat bilir. O kısmına girersem buraya kitap yazarız sanırım birlikte. Ama sorunun çözümü noktasında eğer stb' yi alıp modül tanımlayacaklarsa sizin işiniz çok daha kolaylaşır. O yüzden gelişmeleri bir takip edelim.
insallah söylediğini unutmaz ve kablo işi hallolduktan sonra modül olayı hallolmuş olur. bende merak icerisinde bekliycem.

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Selamlar herkese.
Dün tatilden dönüş yaptım ve bu gün uyducu arkadaşla irtibata geçip tadilat işine başladık. Eski kablo baya yıpranmış çatlamış ve kırılmıştı. Yenisi ile değişim yaptık. Sonuç; sıkıntı kablodaymış. Tv ve Digitürk uydu alıcıda bir sorun yok şimdilik

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Selamlar herkese.
Dün tatilden dönüş yaptım ve bu gün uyducu arkadaşla irtibata geçip tadilat işine başladık. Eski kablo baya yıpranmış çatlamış ve kırılmıştı. Yenisi ile değişim yaptık. Sonuç; sıkıntı kablodaymış. Tv ve Digitürk uydu alıcıda bir sorun yok şimdilik
Çok güzel. Genel olarak sistemde iyileştirme yapıldığı için diğer kanallar ve alıcılar içinde durum çözüldü. Çok sevindim, güle güle kullanın. (Bu arada modül işi ne oldu?) :)

Üst mesajı henüz tekrar kontrol ettim. Kusura bakmayın. Kablo işini çözen ustamız farklı olduğu için şimdilik modül ile ilgili bir durum yok. Hatta belki hiç olmayacak. 😉

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Çok güzel. Genel olarak sistemde iyileştirme yapıldığı için diğer kanallar ve alıcılar içinde durum çözüldü. Çok sevindim, güle güle kullanın. (Bu arada modül işi ne oldu?) :)

Üst mesajı henüz tekrar kontrol ettim. Kusura bakmayın. Kablo işini çözen ustamız farklı olduğu için şimdilik modül ile ilgili bir durum yok. Hatta belki hiç olmayacak. 😉

Tesekkur ederim. Sorunumuz giderildi şimdilik

Modül işini yarın arayıp sorucam bakalım. Bugun aradım ulaşılamıyor 😆😆
İnşallah yarın ulaşabilirim 😬

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
insallah söylediğini unutmaz ve kablo işi hallolduktan sonra modül olayı hallolmuş olur. bende merak icerisinde bekliycem.
😁😁
Selamlar tekrardan. Gülerek giriş yaptım çünki arkadaş sağolsun beni unutmuş, konuştuklarımızı hatırlamıyor bile. Dünden beri arıyor mesaj atıyorum gelicem gelicem diyip hep bir bahane bulup gelmiyor.
Bende ümidi kestim artık.

Geri
Üst Alt