Çözüldü Digiturk kanalları bulunamadı sorunu

B Çevrimdışı

byrmbgr

Yeni Üye
28 Tem 2023
1
37
Gardaşım eline sağlık çok güzel fakat bende android tv var ve ben bu sene Digitürk kartlı aldım tv ye direk bağladım kanal taramasında Digitürk kanalları gelmedi bu konu da yardımcı olur musun

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,820
65
Kartı modülle almışındır sanırım,yoksa tek başına kart olmaz tv için diye biliyorum :ok ,( bu arada ne pahalıymış ,araştırınca öğrendim :) ) ,Kanal aratmasında çıkmaması biraz ilginç ,ya şifreli kanalları taratmıyorsundur veya başka bir sıkıntı var.Kanal aratmada veya kurulumda 12380 V 27500 frekansını yazıp arattır bakalım,bu arada aratırken şebeke aramayı "etkin" yapmalısın , veya aşağıdaki linkten frekansları tek tek arat bakalım (tümü DT'dir).

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Kartı modülle almışındır sanırım,yoksa tek başına kart olmaz tv için diye biliyorum :ok ,( bu arada ne pahalıymış ,araştırınca öğrendim :) ) ,Kanal aratmasında çıkmaması biraz ilginç ,ya şifreli kanalları taratmıyorsundur veya başka bir sıkıntı var.Kanal aratmada veya kurulumda 12380 V 27500 frekansını yazıp arattır bakalım,bu arada aratırken şebeke aramayı "etkin" yapmalısın , veya aşağıdaki linkten frekansları tek tek arat bakalım (tümü DT'dir).
modül ve kart birlikte oluyor bir zamanlar kullanmıştım çok pratik oluyor(modül yuvalı tvde veya modül yuvalı uydu alıcılarında çalışıyor) evde seyret misafirliğe git istediğin yerde seyret fakat bulunmaz hint kumaşı sanki çok nadir satılıyor.digitürk illa kendi dandik kutularını kaktırma peşinde bu nedenle pek modül satışı yapmıyor.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,820
65
Kullandığınız LNB eğer eski düz Üniversal LNB ise de Digitürk kanallarını bulamayabilir. MDU5 LNB kullanmanız gerekir.
Türksat uydusunda sanırım düz (universal) lnb kullanılıyor sevgili Necati_Simsek Necati_Simsek ,7 derece sonlandırıldı diye hatırlıyorum,çünkü bende normal universal lnb ile geliyor kanallar,tabii kartım yok o başka :)

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
Top Poster Of Month
13 Tem 2021
3,211
60
Türksat uydusunda sanırım düz (universal) lnb kullanılıyor sevgili Necati_Simsek Necati_Simsek ,7 derece sonlandırıldı diye hatırlıyorum,çünkü bende normal universal lnb ile geliyor kanallar,tabii kartım yok o başka :)

Dostum digitürk artık santral sistemi olan binalarda,da kendi çanağını ve lnb,yi takıyor bizde öyle oldu ben değil ama dublex daire,de oturan komşumuz kullanıyor ya santral lnb,nizi çıkartıp bunu takıcaz yada mdu,m blutut,lu lnb bende dedim benim cihazım buna uygun değil benim digitürk,üm yok o zaman yeni çanak takın buraya biz yeniden gelicez dediler bende komşuyla beraber onun eski digitürk çanağı vardı onu taktık getirip lnb,yi taktılar ince ayarını yapıp yeni cihaz taktılar ayarlayıp gittiler.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,820
65
Dostum digitürk artık santral sistemi olan binalarda,da kendi çanağını ve lnb,yi takıyor bizde öyle oldu ben değil ama dublex daire,de oturan komşumuz kullanıyor ya santral lnb,nizi çıkartıp bunu takıcaz yada mdu,m blutut,lu lnb bende dedim benim cihazım buna uygun değil benim digitürk,üm yok o zaman yeni çanak takın buraya biz yeniden gelicez dediler bende komşuyla beraber onun eski digitürk çanağı vardı onu taktık getirip lnb,yi taktılar ince ayarını yapıp yeni cihaz taktılar ayarlayıp gittiler.
Hımm, o zaman neden Türksat frekansını universal lnb olarak yayınlıyor :) ,bak yukarıda linkini vermiştim ,ama yarın tekrar denerim bizim uydu alıcısında ,verdikleri universal frekansı girip aratırım ,mesela ;
11180H - YatayBatı297505/6T3A
bu frekansı ,bakalım gelecek mi yayınlar.Yoksa kendi web sitelerinde "lnb mdu olmalı" demeleri gerekirdi (veya vardı da ben mi göremedim :alala )
İddia etmeyeyim tabii :ok
Bu arada DT santral lnblerin hepsi mdu sanıyorum ,Türksat yayın da mdu mu geliyor ,ki geliyorsa ilginç olur :) ama android tvde lnb seçimi var mıdır onu da bilmiyorum ,yani universal mutlaka vardır da,mdu 1-2-3-4-5 gibi seçim varmıdır,ben olacağını sanmıyorum ama belli olmaz :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,820
65
Konu sahibi sekiz gün önce yazmış ve gitmiş.
Eee, konuyu kilitlemeli o zaman, boşuna yazmayayım bari :haha1

@Herkese;
Eğer kendi cihazını satın alırsanız bence de lnb leri değiştirirler çünkü ellerinde bolca mdu lnb vardır ve tüketmek isteyeceklerdir mutlala yoksa ne yapacaklar ellerindekileri :) , fakat yayınları modülle izleyecekseniz mdu lnb ye gerek yok bence.Ben şahsen başvursam ve kutu istemiyorum modül alacağım desem ve bana "abicimmm, illa bu lnb olmalı" deseler de almazdım kesinlikle,çünkü modül lnb cinsine bakmaz yayının şifre algoritmasına bakar ,uyum varsa çözer ,yoksa hata verir ve "bana başvurun" der :kiskis
Bence konuyu açan da android tv de modül ile izleyeceğine göre ,acaba diyorum ve susuyorum :hihi
B byrmbgr , konuyu açmışsın gitmişsin gardaşım ,nerelerdesin bak neler yaptık neler,senden ses seda yok :kiskis

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Eee, konuyu kilitlemeli o zaman, boşuna yazmayayım bari :haha1

@Herkese;
Eğer kendi cihazını satın alırsanız bence de lnb leri değiştirirler çünkü ellerinde bolca mdu lnb vardır ve tüketmek isteyeceklerdir mutlala yoksa ne yapacaklar ellerindekileri :) , fakat yayınları modülle izleyecekseniz mdu lnb ye gerek yok bence.Ben şahsen başvursam ve kutu istemiyorum modül alacağım desem ve bana "abicimmm, illa bu lnb olmalı" deseler de almazdım kesinlikle,çünkü modül lnb cinsine bakmaz yayının şifre algoritmasına bakar ,uyum varsa çözer ,yoksa hata verir ve "bana başvurun" der :kiskis
Bence konuyu açan da android tv de modül ile izleyeceğine göre ,acaba diyorum ve susuyorum :hihi
B byrmbgr , konuyu açmışsın gitmişsin gardaşım ,nerelerdesin bak neler yaptık neler,senden ses seda yok :kiskis
Ben cahal adamım Sayın Emmi. Dikkat ettiyseniz TV Marka, modelini sordum, çekildim. Cevap gelmezse bende "Hıdır, budur." durumu geçerli.

Bir de android tv deyince şöyle bir gözümün önünden geçirdim, sarı çizmeli mehmet ağa durumu. :haha

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,820
65
Ben cahal adamım Sayın Emmi. Dikkat ettiyseniz TV Marka, modelini sordum, çekildim. Cevap gelmezse bende "Hıdır, budur." durumu geçerli.

Bir de android tv deyince şöyle bir gözümün önünden geçirdim, sarı çizmeli mehmet ağa durumu. :haha
Ben android tv + modül okuyunca ihtiyarlık işte ,pat diye atladım :durt

Geri
Üst Alt