confickerbelasi
Yasaklı Üye
şişe suyu kireçsiz su mu? yoksa çeşme suyu mu? birde rezintans gücü ısıtçağı su miktarına göre fazla olabilir gibi ben çırakken 12v 50watt halojen spota kademeli trafo ile 12...100v vermiştim trafoda ötmüştü.
Hem filtreden geçen suyla denedim hemde normal çeşme suyuyla. Hiç farketmiyor...şişe suyu kireçsiz su mu? yoksa çeşme suyu mu? birde rezintans gücü ısıtçağı su miktarına göre fazla olabilir gibi ben çırakken 12v 50watt halojen spota kademeli trafo ile 12...100v vermiştim trafoda ötmüştü.
Fabrikadan çıkma suda da kireçlenme yaşanır.şişe suyu kireçsiz su mu? yoksa çeşme suyu mu? birde rezintans gücü ısıtçağı su miktarına göre fazla olabilir gibi ben çırakken 12v 50watt halojen spota kademeli trafo ile 12...100v vermiştim trafoda ötmüştü.
Teknik bilgim yok, doğrudur. Alırken artık üretim yerine ve yorumlara bakıp alıyoruz. Kullandığım Altus Malezya malı, daha önce alıp plastik kokusundan kullanamadığım Karaca'dan çok daha iyi.Aynı şeylerden bahsettim zaten.
Rezistans kısa devre sonucu yoğun miktarda titreşir.
Suya yaptığı etki de malum.
Ses oluşur.
Bunu önlemenin yolu malzemeden geçer.
Bu küçük ev aletleri işinde, özellikle uygun fiyatlılarda, Çin tekel olmuş.
Tasarım, mühendislik hak getire.

çelik versiyonlar var...Günde yarım saat elektrikli çay makinası (1800W) kullanınca aylık yaklaşık 14-15 lira elektrik faturasına katkı sunuyor. Halbuki doğalgaz ocak yemekleriyle bile okadar gelmiyordu, hem tadından hemde ekonomisinden dolayı çaydanlığa döndük. Gerçekten çayın tadını unutturmuş bize bu plastik zımbırtılar![]()
önce temizle sonra dene... + sadece şişeleniyor temizleniyor kireçten arındırma yapılmıyor...Hem filtreden geçen suyla denedim hemde normal çeşme suyuyla. Hiç farketmiyor...
On puan ,ten pointGünde yarım saat elektrikli çay makinası (1800W) kullanınca aylık yaklaşık 14-15 lira elektrik faturasına katkı sunuyor. Halbuki doğalgaz ocak yemekleriyle bile okadar gelmiyordu, hem tadından hemde ekonomisinden dolayı çaydanlığa döndük. Gerçekten çayın tadını unutturmuş bize bu plastik zımbırtılar![]()

En güzeli hocam. Çaydanlığın tek handikapı daha geç suyun kaynaması lakin su erkende kaynasa demin bekleme süresi değişmediğinden toplam çay hazırlama süresine aşırı etkisi yok bu durumun.On puan ,ten point
Şaka bir yana aynen katılıyorum,biz köyde "fakir" dik ama elektrikli kullanıyorduk ,bir de elektrik "köy" olduğundan ucuz idi,ne zaman mahalle yaptılar,sadece "acil durum"lar için kullanmaya başlamıştık,orayı satınca eve getirdik ,hanım temizledi,pakladı sandığa sakladı![]()