Sota
Root
- 6 Mar 2016
- 21,113
ben 30 gün saklıyorum. önceki ay aldığım klimanın kutusunu hala duruyor ay sonu atarım.O zaman 30 gün sonra çöpe atabiliriz yani. Tamam.Teşekürler.
ben 30 gün saklıyorum. önceki ay aldığım klimanın kutusunu hala duruyor ay sonu atarım.O zaman 30 gün sonra çöpe atabiliriz yani. Tamam.Teşekürler.
Evet,yarın bir gün servisin kıllık yapma potansiyeline karşı önlem.ben 30 gün saklıyorum. önceki ay aldığım klimanın kutusunu hala duruyor ay sonu atarım.
arçelik/beko/altus markalarının alt ve orta segment modellerinde TEE kompresör var. TEE bana göre vasat bir kompresör.Selam arkadaşlar. 19 yıllık buzdolabım Arçelik 5192nf sonunda pes etti. Motor çalışıyordu ama soğutmamaya başladı. Bugün bir tamirci geldi gazı bitmiş dedi. Boruyu kesti hafif bir tıs sesi ve biraz hava çıktı. Bu dolap olmaz dedi.
Şimdi yeni buzdolabı arayışına girdim. Aklımda profilo vardı ama tamirci tavsiye etmem parçalar çok pahalı dedi ve Arçelik, Ekonomik olsun dersen altus önerdi. Şimdi burayı biraz okudum da aynı marka farklı motorlar kullanıyor ve bunların bazıları iyi bazıları kötü vs biraz kafam karıştı.
Bana 520lt ve 30bin tl civarları buzdolabı olarak ne önerirsiniz. Hangi marka model ve alırken neyine dikkat edeyim.
Teşekkürler.
Panasonic kompresör en iyisi galiba. Hep o öneriliyorarçelik/beko/altus markalarının alt ve orta segment modellerinde TEE kompresör var. TEE bana göre vasat bir kompresör.
Panasonic, Samsung, LG kompresörler genel olarak sorun çıkarmaz ve uzun ömürlüdür. Jiaxipera kompresör de işiniz görürPanasonic kompresör en iyisi galiba. Hep o öneriliyor
Kompresör markası önemli, lakin kompresörün büyüklüğü de çok önemli, iki adet dolabımızda samsung ve lg kompresör var.Panasonic, Samsung, LG kompresörler genel olarak sorun çıkarmaz ve uzun ömürlüdür. Jiaxipera kompresör de işiniz görür![]()
Kompresör kalorisine ek olarak kullanılan kondenserin büyüklüğüde önemli.Kompresör markası önemli, lakin kompresörün büyüklüğü de çok önemli, iki adet dolabımızda samsung ve lg kompresör var.
Samsung kompresör LG'ye göre daha büyük kapasiteli (834btu/hr) ve daha küçük buzdolabı, LG kompresör daha küçük kapasiteli (yaklaşık 511btu/hr) ve daha büyük bir buzdolabında çalışıyor. LG kompresör küçük geldiği için çok fazla çalışıyor, samsung kompresör daha az çalışarak daha çok soğutma yapıyor.
Buzluğa koyulan gıda samsungta 7-8 saatte donabilirken, LG'de bir tam günü (24saat) buluyor hatta bazen geçebiliyor.
Kompresör marka ve büyüklük eşdeğer öneme sahip. Kötü bir deneyimle tecrübe ettim.
Şöyle dip not eklemek isterim,
Samsung RT46K6000WW
Bu dolabı 10 seneyi aşkın kullanıyoruz. Halen daha satışta çünkü gerçekten iyi bir dolap. Lakin alt soğutucu bölmesindeki gaz boruları bazı modellerde çürüyen malzemeden, bazılarında ise alüminyum. İkisi de aynı dolap. Ne fark var derseniz birisi zamanla çürüyüp gaz kaçırıyor. Ama ikisi de dışarıdan aynı dolap. Karpuzu alıp kesmeden tadına bakamıyorsun![]()
![]()
2 senedir buzdolabı tamiri yapan ustayı youtubeda takipteyim samsungun bu modelinde kondansere ulaşmak için plastiği kaldırdığında aliminyum çıkınca hayal kırıklığına uğruyor, çünkü arızanın ordan olmadığını anlıyorGövde, boru çatlağı sorunu bir dönem fazlaca yaşandı bunun önüne geçtiler diye biliyorum.
peki alüminyum dayanıklıysa daha çabuk delinen kondanserin malzemesi nedir ? bildiğimiz düz metal mi ?2 senedir buzdolabı tamiri yapan ustayı youtubeda takipteyim samsungun bu modelinde kondansere ulaşmak için plastiği kaldırdığında aliminyum çıkınca hayal kırıklığına uğruyor, çünkü arızanın ordan olmadığını anlıyor![]()
![]()
![]()
Sanırım demirimsi bir malzeme, usta 2-3 kere değiniyordu da malzeme cinsine sonuçta kimyager değil o yüzden net olarak söyleyemem, ama çürüyen malzemepeki alüminyum dayanıklıysa daha çabuk delinen kondanserin malzemesi nedir ? bildiğimiz düz metal mi ?
Beyaza boyalı pasın şeklinden belli demir sanırım.peki alüminyum dayanıklıysa daha çabuk delinen kondanserin malzemesi nedir ? bildiğimiz düz metal mi ?
Samsung siemens gibi markaların bir çoğunda artık jiaxpera kullanılıyor herhalde özellikle orta modellerdePanasonic, Samsung, LG kompresörler genel olarak sorun çıkarmaz ve uzun ömürlüdür. Jiaxipera kompresör de işiniz görür![]()
iyi mi hocam pekiSamsung siemens gibi markaların bir çoğunda artık jiaxpera kullanılıyor herhalde özellikle orta modellerde