M Çevrimdışı

mfurkan

Yeni Üye
29 Kas 2020
5
Merhaba, evdeki bulaşık makinesi altus ve yıllardır kullana kullana iyice eskidi ve artık doğru düzgün yıkamıyor, anneme yeni bir makine alacağım. 7 kişilik bir aileyiz, fazla bulaşık çıkıyor. Daha önce açılan benzer konuları okudum. Fiyat bandı aşağıda kaldığı için ve pek mesele ile yakından alakadar olamadığım için konu açmak istedim.
Bütçem: 3000-4000 arası. daha fazla vermek istemiyorum ama 4500 e kadar -tercih etmesem de- çıkmayı düsünebilirim.
Evet bu fiyat aralığında ve tabi olabildiğince kaliteli, uzun süre kullanacağım fiyatı da abartı olmayan bulaşık makinesi marka hatta varsa model tavsiyelerinizi bekliyorum. Daha önce ki konularda bulaşık makinesi için vestel önerilmiş. Mesela bm-802, bm-5001, bm-500 modelleri tavsiye edilir mi?
İçinin paslanmaz olması gerektiği ve tabanının plastik olmamasına dikkat edilmesi belirtilmiş. İçinin paslanmaz sac olduğu yazıyor, makbul müdür? Tabanın plastik olup olmadığını ise nasıl anlarım (internetten)?

Son düzenleme:
H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
1994 de Alman malı Siemens aldım.. içi dışı Alman...(övmek için söylemedim..) Gerçi o yıllarda bu tip gereçler yurtdışından gelirdi ve sanırım ülkemizde üretimi yoktu..Halen sorunsuz çalışmakta... Bir fikir verme açısından söyledim.. Yine de forumdaşların fikirleri tabi ki önemli olacaktır..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Yazdıklarım, yazacaklarım kişisel fikrimdir.

UZUN ÖMÜR adı altında lütfen bu ürünlere yüksek bedel ödemeyin. Beyaz eşyalarda ömür artık 7-8 yıl.

Eskiden 10-11 derdik ki artık bu ortalama da düştü.

Elektronik 4-5, beyaz eşya 7-8, klima duruma göre 8,10 yıl.

Yani Bilinçli bir tüketici olarak yapmanız gereken bir makineye uzun ömürlü olsun diye çok para vermek yerine, Stabilitesi bilinen makinelerden (3 yıl garantili olanlardan) alıp üstüne +4 yıl ek garantisini yaptırıp kendinizi 7 yıl güvenceye almaktır.

Zaten ömrü 7-8 sene olan bir teknolojiyi UZUN ÖMÜR adı altında 4000tl ye almak yerine, Bilinen bir makineyi 2000tl ye alın, 7 sene sonra bozulmadan çöpe atıp aynısında bir tane daha alsanız dahi yine de en başında uzun ömürlü olsun diye vereceğiniz 4000tl lik makinenin çalışacağından daha uzun süre ürün kullanmış olursunuz zira 4000tl lik makine en kral hali ile 10 sene çalışsa dahi, 2000+2000tl lik makineler 14 sene sizi sorundan uzak tutacak ve hatta ilk 7 seneden sonra güncel teknolojiye ara geçiş yapmış olacaksınız. Ayrıca bu 14 sene boyunca da kurumun garantisi altında olmuş olacaksınız.

14 sene garantili makine satan firma var mı?

Ayrıca bir bulaşık makinesinde bana göre 4 den fazla program olması tam anlamı ile sadece ama sadece satış stratejisidir. 115 programlı makine de alsanız temel olarak kullandıkları sadece 2 prgram var kadınların.

15 senelik yetkili servis hayatı boyunca konuşulmuş onbinlerce kadından alınmış bilgidir.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Evde Bosch SMS45JW00T kullanıyoruz. 12 kişilik size yeter mi o kısmı bilemiyorum. Yıkama performansından yana hiç bir sıkıntımız yok. Düzgün dizilim yapıldığında epey bulaşık alıyor. Programları kullanışlı. Tabak çanağı çizme, leke bırakma gibi hiç sorun yaşamadık. Bulaşıkları büyük artıklar hariç direk koyuyoruz. Sadece iri parçaları mendille alıyoruz. Hiç kirli bıraktığını görmedim. Bana göre tek sorun eski makinemiz kadar kuru çıkartmıyor. Çok ıslak kalmıyor aslında çoğu insan bunu sorun etmiyor ama eski makinemiz gibi de değil.

Tabi ben alırken 2200tl idi şuan en ucuzu şu görünüyor.

M Çevrimdışı

mfurkan

Yeni Üye
29 Kas 2020
5
1994 de Alman malı Siemens aldım.. içi dışı Alman...(övmek için söylemedim..) Gerçi o yıllarda bu tip gereçler yurtdışından gelirdi ve sanırım ülkemizde üretimi yoktu..Halen sorunsuz çalışmakta... Bir fikir verme açısından söyledim.. Yine de forumdaşların fikirleri tabi ki önemli olacaktır..
Yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat sanırım siemens bosch gibi ürünlerin kaliteside düştü. Bizdeki altus markalı makinayı sanırım 8 yıldır kullandık. Daha fazla da olabilir. Ama yeni makineler artık böyle uzun ömürlü değil..
Bu arada, estağfurullah, sorun değil tabiiki, Allah hayırlı ömürler nasip etsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazdıklarım, yazacaklarım kişisel fikrimdir.

UZUN ÖMÜR adı altında lütfen bu ürünlere yüksek bedel ödemeyin. Beyaz eşyalarda ömür artık 7-8 yıl.

Eskiden 10-11 derdik ki artık bu ortalama da düştü.

Elektronik 4-5, beyaz eşya 7-8, klima duruma göre 8,10 yıl.

Yani Bilinçli bir tüketici olarak yapmanız gereken bir makineye uzun ömürlü olsun diye çok para vermek yerine, Stabilitesi bilinen makinelerden (3 yıl garantili olanlardan) alıp üstüne +4 yıl ek garantisini yaptırıp kendinizi 7 yıl güvenceye almaktır.

Zaten ömrü 7-8 sene olan bir teknolojiyi UZUN ÖMÜR adı altında 4000tl ye almak yerine, Bilinen bir makineyi 2000tl ye alın, 7 sene sonra bozulmadan çöpe atıp aynısında bir tane daha alsanız dahi yine de en başında uzun ömürlü olsun diye vereceğiniz 4000tl lik makinenin çalışacağından daha uzun süre ürün kullanmış olursunuz zira 4000tl lik makine en kral hali ile 10 sene çalışsa dahi, 2000+2000tl lik makineler 14 sene sizi sorundan uzak tutacak ve hatta ilk 7 seneden sonra güncel teknolojiye ara geçiş yapmış olacaksınız. Ayrıca bu 14 sene boyunca da kurumun garantisi altında olmuş olacaksınız.

14 sene garantili makine satan firma var mı?

Ayrıca bir bulaşık makinesinde bana göre 4 den fazla program olması tam anlamı ile sadece ama sadece satış stratejisidir. 115 programlı makine de alsanız temel olarak kullandıkları sadece 2 prgram var kadınların.

15 senelik meslek hayatı boyunca konuşulmuş onbinlerce kadından alınmış bilgidir.
Adem bey yorumunuz için teşekkür ederim. Mesleki tecrübeniz başka bir etkenle ölçülemez. O yüzden yorumunuzu ve tavsiyenizi dikkate almam gerek.
Peki bu noktada bana hangi ürünleri önerirsiniz?
Ayrıca ben program falan pek anlamam, sorduğum modelleri vestel örnek amaçlı ve kalitelidir diye düşünerek sordum. Kaliteli ve kısa orta vadede sıkıntı çıkarmayacak, işini iyi yapacak bir makine almak istiyorum doğal olarak. Bide anneme alacağım, mutlu olmasını istiyorum bu nedenle fikir alma ihtiyacı hissettim.

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat sanırım siemens bosch gibi ürünlerin kaliteside düştü. Bizdeki altus markalı makinayı sanırım 8 yıldır kullandık. Daha fazla da olabilir. Ama yeni makineler artık böyle uzun ömürlü değil..
Bu arada, estağfurullah, sorun değil tabiiki, Allah hayırlı ömürler nasip etsin
Teşekkür ederim arkadaşıma.. Hayırlısı neyse o olsun.. Allah sizlere de sağlıklı ve huzurlu ömürler versin..

M Çevrimdışı

mfurkan

Yeni Üye
29 Kas 2020
5
Evde Bosch SMS45JW00T kullanıyoruz. 12 kişilik size yeter mi o kısmı bilemiyorum. Yıkama performansından yana hiç bir sıkıntımız yok. Düzgün dizilim yapıldığında epey bulaşık alıyor. Programları kullanışlı. Tabak çanağı çizme, leke bırakma gibi hiç sorun yaşamadık. Bulaşıkları büyük artıklar hariç direk koyuyoruz. Sadece iri parçaları mendille alıyoruz. Hiç kirli bıraktığını görmedim. Bana göre tek sorun eski makinemiz kadar kuru çıkartmıyor. Çok ıslak kalmıyor aslında çoğu insan bunu sorun etmiyor ama eski makinemiz gibi de değil.

Tabi ben alırken 2200tl idi şuan en ucuzu şu görünüyor.

Baran bey yorumunuz için teşekkür ederim. Fazlasıyla açıklayıcı, fikir verici olmus. Ürünü inceledikten sonra listeme alabilirim.

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
60 yaşı bir kaç ay farkla geçtik bile üstadım.. Normal Türk insanı ömrü 65 ise, 3/4 ayak çukur hesabı yapıyorum kendi hesabıma.. Diğer yaşıtlarıma uzun ama ve öncelikle sağlıklı ömürler dilerim.. Sağlık yoksa gerisi zaten yoktur.. Yaşamlar, yani hayat (faktöryel olarak herkes için farklılık gösterse de ) yine de değerlidir diye düşünürüm.. Çünki hayat bir tanedir.... ve yedeği yoktur..

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,764
65
60 yaşı bir kaç ay farkla geçtik bile üstadım.. Normal Türk insanı ömrü 65 ise, 3/4 ayak çukur hesabı yapıyorum kendi hesabıma.. Diğer yaşıtlarıma uzun ama ve öncelikle sağlıklı ömürler dilerim.. Sağlık yoksa gerisi zaten yoktur.. Yaşamlar, yani hayat (faktöryel olarak herkes için farklılık gösterse de ) yine de değerlidir diye düşünürüm.. Çünki hayat bir tanedir.... ve yedeği yoktur..
Amin amin ,cümlemize inşallah :)
Ben 40 görünce hep "40 yaş" olarak gördüm iyimi ,demekki bende de başlamış unutkanlık :haha1

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
üstadım keşke hep 40 ta çakılsaydık... keşke saatler geri gitseydi....ama bizim için artık hayat öylesine bir hayat işte.. ne diyebilirim ki.. ?.. nefes aldığımız sürece ...

L Çevrimdışı

LynXMaSTeR 

Aktif Üye
16 Ocak 2020
145
türlü alicengiz oyunları sonunda mediamarkt ın yarım günlüğüne yaptığı indirimi yakalayıp Bosch SMS44DW00T modelini 2499 TL ye, 12 taksitle aldım.
makine içinde hediye olarak gelen finish quantum ve parlatıcısı ile ilk yıkamayı yaptım, tuz eklemedim.
ilk yıkamada bardaklarda hafif çizilmeler gördüm, ama daha önceden miydi, makine mi yaptı emin olamadım, fakat bulaşıklar 2 haftadır bekleyip kurumuş olmasına rağmen pırıl pırıl çıktı. 1 saatlik programda yıkadım.

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
gün içinde alıcaksanız arçelik 3 ve 4 programlı ürünlerde güzel indirimler var. birkaç gün daha bekleyelim derseniz tüm markaların zamlı fiyatlarından etkilenirsiniz bilginiz olsun.

sizin yerinizde olsam güzel bir indirim varken linkteki ürünü alır 250tl verir ek garanti yapar keyfime bakarım
(linki eklediğimde 1980 tl idi )

Geri
Üst Alt