mrsmrc' Alıntı:Bugün Almanca'da kullanılan İngilizce kökenli kelimelerin genelde "das" artikeli aldığını öğrendim.
Mesela bkz. das Buch. İngilizce book, yani kitap.
:peng:
clearidas' Alıntı:Yerli otomobiler Erzurumda üretilecekmiş bugün bunu öğrendim .
Umut Barış' Alıntı:clearidas' Alıntı:Yerli otomobiler Erzurumda üretilecekmiş bugün bunu öğrendim .
Ben devletin yerinde olsam kıyıda bir şehri tercih ederdim.
Liman önemli. :kornn1:
Ado' Alıntı:Bu gün arapça Kuran öğrenmek üzere ilk adımı attım, Henüz öğrenmemiş olsam da yazmak istedim :jeo:
Jeopol' Alıntı:Ado' Alıntı:Bu gün arapça Kuran öğrenmek üzere ilk adımı attım, Henüz öğrenmemiş olsam da yazmak istedim :jeo:
Bence arapca ogren isi kokunden hallet rr:
Jeopol' Alıntı:Umut Barış' Alıntı:Ben devletin yerinde olsam kıyıda bir şehri tercih ederdim.
Liman önemli. :kornn1:
Ben gelismemis bir sehri secip gelisime acarim. Hem oraya demiryolu da yapilarak kiyiya ulasim saglanir.
Umut Barış' Alıntı:Jeopol' Alıntı:Ben gelismemis bir sehri secip gelisime acarim. Hem oraya demiryolu da yapilarak kiyiya ulasim saglanir.
Dış pazar için maliyet artırmazdım.
İç pazara yönelik düşünmenin, sağ cepten alıp sol cebe koymaktan farkı yok bence.
Batı dan veya güneyden de tren hattı çekilir. Ki trenle taşımak maliyetli.
Çekiciyle taşımak daha kolay.
Jeopol' Alıntı:Umut Barış' Alıntı:Dış pazar için maliyet artırmazdım.
İç pazara yönelik düşünmenin, sağ cepten alıp sol cebe koymaktan farkı yok bence.
Batı dan veya güneyden de tren hattı çekilir. Ki trenle taşımak maliyetli.
Çekiciyle taşımak daha kolay.
dis pazara satis yapamayacaksan otomobil yapmanin geregi yok. kopru gibi satis garantisi verilmezse 10 yil gecse de yatirdiklari parayi alamazlar.