Bugun ne ogrendin?

Jeopol Çevrimdışı

Jeopol

Aktif Üye
6 Ocak 2018
432
35
Can sikintisindan boyle bir konu acayim istedim. 

Herkes ogrendigi yeni seyleri paylassin, biz de ogrenelim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Jeopol' Alıntı:
Can sikintisindan boyle bir konu acayim istedim. 

Herkes ogrendigi yeni seyleri paylassin, biz de ogrenelim.

Zeytin agaclarinin sadece kök degil, yaprak ve meyvelerinden de su ihtiyacini giderdigini ve eger yagmur verimli olur ise zeytin tanelerinin daha etli oldugunu ogrendim :ok:

Ben bilmiyordum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,772
KocaKarı Ilacı Yapan Bırısının Yanık Sonucu Olusan Izlerı

Yaptıgı Karısım Sayesınde Yok Ettıgını Ogrendım

Yanık Durumlarında , Bırkac Gun içinde Hemen Tedevıye Baslanırsa Mucızeler Yaratmıs

Kuyruga Gırıyorsun O Derece...  :sigaracilar:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bir gün bir pitbull saldırırsa ya göz teması kurup ondan korkmadığımı ispat etmem, ya da saldırmaya devam ederse mutlaka ensesinden tutmam ve beklemem gerekiyormuş.

Dğada canlılar yavrularını enselerinden tutarak taşıdığı için bu yöntem hayvanların rahatlamalarını sağlayacak bir hormon salglatıyormuş, kısa bir süre sonra hayvan sakinleşiyormuş.

Ne derece doğru Egemen kardeşim? @clearidas

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422
Cvp: Bugun ne ogrendin?

:jeo:
Ado' Alıntı:
Bir gün bir pitbull saldırırsa ya göz teması kurup ondan korkmadığımı ispat etmem, ya da saldırmaya devam ederse mutlaka ensesinden tutmam ve beklemem gerekiyormuş.

Dğada canlılar yavrularını enselerinden tutarak taşıdığı için bu yöntem hayvanların rahatlamalarını sağlayacak bir hormon salglatıyormuş, kısa bir süre sonra hayvan sakinleşiyormuş.

Bu enseden tutma olayının kedilerde işe yaradığını biliyorum, bi’ tutuyorsun hareketsiz bir biçimde kalakalıyorlar, çok sevimliler yahu. :loya:
Pitbullarda ne denli işe yarar onu bilemeyeceğim. :jeo:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

unreleased' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Bu enseden tutma olayının kedilerde işe yaradığını biliyorum, bi’ tutuyorsun hareketsiz bir biçimde kalakalıyorlar, çok sevimliler yahu. :loya:

Ayyyy pek sevimli o kedicikler yaaaa, hele o vaşaklar :Evillol:

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422

ı
Ado' Alıntı:
unreleased' Alıntı:

Ayyyy pek sevimli o kedicikler yaaaa, hele o vaşaklar :Evillol:

Hele ki o aslanlar, kaplanlar, çitalar, pumalar… hepsi birbirinden şeker. :jeo:

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Ado' Alıntı:

Bildiğim kadarıyla Pitbull'ların çene kısmında fazla sayıda sinir var ve bu sayede çok güçlü şekilde ısırabiliyorlar. 

Çenesine büyük oranda hasar vermelisiniz. 

Mümkünse güçlü keskinlikte bir bıçakla saldırılmalı. 

Tabi iyi bir koşucuysanız kaçmak daha mantıklı. 

Bu türün neslinin tüketilmesinden yanayım. İnsanlık için tehlikeliler. 

Köpek beslemek isteyen sevgisini Golden'la da paylaşabilir. 

Bana kızanlar olabilir, aynı görüşte olmak zorunda değiliz. 

Ama Pitbull'u dövüş için yetiştirip sokakta zapt edemeyenlerin bir katilden farklı şekilde yargılanmamaları gerektiğini düşünüyorum.  :jeo:

Hayvan saldırgan olmayacak biçimde de yetiştirilebiliyormuş fakat bu yine onun çene gücünün aşırı yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 

Bebek parçalanma vakaları oldu bolca. 

Can güvenliği konusu önemli. Bilgi çağındayız, artık hayvanlar tarafından yok edilme gibi risklerin bizi meşgul etmemesi gerektiğini düşünüyorum.  :sırıtma:

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422

Umut Barış' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Bildiğim kadarıyla Pitbull'ların çene kısmında fazla sayıda sinir var ve bu sayede çok güçlü şekilde ısırabiliyorlar. 

Ama Pitbull'u dövüş için yetiştirip sokakta zapt edemeyenlerin bir katilden farklı şekilde yargılanmamaları gerektiğini düşünüyorum.  :jeo:

Hayvan saldırgan olmayacak biçimde de yetiştirilebiliyormuş fakat bu yine onun çene gücünün aşırı yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 

Can güvenliği konusu önemli. Bilgi çağındayız, artık hayvanlar tarafından yok edilme gibi risklerin bizi meşgul etmemesi gerektiğini düşünüyorum.  :sırıtma:

Bence de hayvanlar tarafından yok edilmemeliyiz lakin biz de hayvanları yok etmemeliyiz, nesil tüketmek kavramı kulağa çok canice geliyor. :)isapprove:

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
unreleased' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Bence de hayvanlar tarafından yok edilmemeliyiz lakin biz de hayvanları yok etmemeliyiz, nesil tüketmek kavramı kulağa çok canice geliyor. :)isapprove:

Derdim katliam değil fakat durdurulması zor bir hayvan yüzünden bir çocuğun ölmesi de bana saçma geliyor hocam. 

Hayvanın doğasını kısıtlatarak yaşatmaktan da yana değilim.

Psikolojileri olsa da biyolojik canlılar en nihayetinde. 

Tüm köpekleri yok edelim demiyorum. Bu denli saldırısının durdurulması güç hayvanları ortadan kaldıralım diyorum. 

Köpeğin birini ısırıp parçalaması sırasında sıradan bireylerin ona müdahalesi zor. 

Çenesine ateş edeyim desen, ısırdığı insanı yaralama / öldürme ihtimalin var. O olayın verdiği hissiyat ile hedefi tutturabilmek herkesin yapabileceği birşey değil maalesef. 

Hayvanı anca defalarca ateş edip delik deşik ederek, kan dolaşımını sabote ederek durdurabilirsiniz. 

Elektrik vererek öldürmeye kalksanız çenesi iyice kilitlenecek. 

Çenesi daha sıkı ısırınca bu sefer ısırdığı şahıs felçten doğruca ölebilir. 

Güçlü ısırıklar insanlarda felce dahi neden oluyormuş. O büyük örümcek ısırıklarının öldürücü olmasının nedeni de buymuş. 

Isırıkları çok güçlüymüş. 

Hayvan dövüşçülüğünü de keskin cezalarla durduralım. 

Ver bakalım müebbeti, hücre cezasını bir daha o işe bulaşabiliyor mu.  :sırıtma:

Geri
Üst Alt