Bugun ne ogrendin?

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422
Cvp: Bugun ne ogrendin?

Umut Barış' Alıntı:
unreleased' Alıntı:
Bence de hayvanlar tarafından yok edilmemeliyiz lakin biz de hayvanları yok etmemeliyiz, nesil tüketmek kavramı kulağa çok canice geliyor. :)isapprove:

Derdim katliam değil fakat durdurulması zor bir hayvan yüzünden bir çocuğun ölmesi de bana saçma geliyor hocam. 

Hayvanın doğasını kısıtlatarak yaşatmaktan da yana değilim.

Psikolojileri olsa da biyolojik canlılar en nihayetinde. 

Tüm köpekleri yok edelim demiyorum. Bu denli saldırısının durdurulması güç hayvanları ortadan kaldıralım diyorum. 

Köpeğin birini ısırıp parçalaması sırasında sıradan bireylerin ona müdahalesi zor. 

Çenesine ateş edeyim desen, ısırdığı insanı yaralama / öldürme ihtimalin var. O olayın verdiği hissiyat ile hedefi tutturabilmek herkesin yapabileceği birşey değil maalesef. 

Hayvanı anca defalarca ateş edip delik deşik ederek, kan dolaşımını sabote ederek durdurabilirsiniz. 

Elektrik vererek öldürmeye kalksanız çenesi iyice kilitlenecek. 

Çenesi daha sıkı ısırınca bu sefer ısırdığı şahıs felçten doğruca ölebilir. 

Güçlü ısırıklar insanlarda felce dahi neden oluyormuş. O büyük örümcek ısırıklarının öldürücü olmasının nedeni de buymuş. 

Isırıkları çok güçlüymüş. 

Hayvan dövüşçülüğünü de keskin cezalarla durduralım. 

Ver bakalım müebbeti, hücre cezasını bir daha o işe bulaşabiliyor mu.  :sırıtma:

Bu konu çok derin.
Kesinlikle tedbirler olmalı, ancak söylediğim gibi ölüme dayalı olmamalı. :)isapprove:

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
unreleased' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:
Derdim katliam değil fakat durdurulması zor bir hayvan yüzünden bir çocuğun ölmesi de bana saçma geliyor hocam. 

Hayvanın doğasını kısıtlatarak yaşatmaktan da yana değilim.

Psikolojileri olsa da biyolojik canlılar en nihayetinde. 

Tüm köpekleri yok edelim demiyorum. Bu denli saldırısının durdurulması güç hayvanları ortadan kaldıralım diyorum. 

Köpeğin birini ısırıp parçalaması sırasında sıradan bireylerin ona müdahalesi zor. 

Çenesine ateş edeyim desen, ısırdığı insanı yaralama / öldürme ihtimalin var. O olayın verdiği hissiyat ile hedefi tutturabilmek herkesin yapabileceği birşey değil maalesef. 

Hayvanı anca defalarca ateş edip delik deşik ederek, kan dolaşımını sabote ederek durdurabilirsiniz. 

Elektrik vererek öldürmeye kalksanız çenesi iyice kilitlenecek. 

Çenesi daha sıkı ısırınca bu sefer ısırdığı şahıs felçten doğruca ölebilir. 

Güçlü ısırıklar insanlarda felce dahi neden oluyormuş. O büyük örümcek ısırıklarının öldürücü olmasının nedeni de buymuş. 

Isırıkları çok güçlüymüş. 

Hayvan dövüşçülüğünü de keskin cezalarla durduralım. 

Ver bakalım müebbeti, hücre cezasını bir daha o işe bulaşabiliyor mu.  :sırıtma:

Bu konu çok derin.
Kesinlikle tedbirler olmalı, ancak söylediğim gibi ölüme dayalı olmamalı. :)isapprove:

İhtimaller bence şöyle,

Hayvan uyuşturulabilir.
Kasları gevşetilebilir.
Sinir sistemi baskılanabilir. 

Ancak böyle yaptığımızda da bir robottan farkının kalacağını zannetmiyorum. 

Böyle yaşatmak da bana aykırı geliyor. 

Hayvanların genetiğini değiştirmede bu kadar başarılı mıyız? Onu bilmiyorum.

İmkan varsa, çene bölgesindeki sinir sayısını düşürecek bir değişim yapsınlar genetik haritalarında. 

Görüntü deseniz, alınmayın ama bu hayvanda o da yok bence. Daha zararsız köpek türleri ile de sevgi bağı kurabilirsiniz? 

Kaç insan oyun oynamak isteyen, şebek bir köpeği reddebilir ki? Hayvanlara ilgisi olmayanlar reddeder ancak. 

Zaten beslemek yasak bildiğim kadarıyla. Belediye tespit ederse, uyutarak öldürüyor.

Ben kendi tahminlerimi yazıyorum tabi, net bilgi sahibi biri değilim. Yanıldığım yerler olabilir.

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422

Umut Barış' Alıntı:
unreleased' Alıntı:
Bu konu çok derin.

İhtimaller bence şöyle,

Hayvan uyuşturulabilir.
Kasları gevşetilebilir.

İmkan varsa, çene bölgesindeki sinir sayısını düşürecek bir değişim yapsınlar genetik haritalarında. 

Görüntü deseniz, alınmayın ama bu hayvanda o da yok bence. Daha zararsız köpek türleri ile de sevgi bağı kurabilirsiniz? 

Kaç insan oyun oynamak isteyen, şebek bir köpeği reddebilir ki? Hayvanlara ilgisi olmayanlar reddeder ancak. 

Zaten beslemek yasak bildiğim kadarıyla. Belediye tespit ederse, uyutarak öldürüyor.

Ben kendi tahminlerimi yazıyorum tabi, net bilgi sahibi biri değilim. Yanıldığım yerler olabilir.

Hiç bir belediye buna bütçe ayırmayıp, direkt toplu katliama yönelecektir.
Geçtiğimiz senelerde de örneklerini gördük, “XXX Belediye Sokak Köpeklerini Zehirliyor İddiası”

Google arama sonuçlarına bakınca milletin bu işi pek de belediyelere bırakmadığı anlaşılıyor…

Ne yapılmalı bilemiyorum. :bilmiyom:

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
unreleased' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:
İhtimaller bence şöyle,

Hayvan uyuşturulabilir.
Kasları gevşetilebilir.

Geçtiğimiz senelerde de örneklerini gördük, “XXX Belediye Sokak Köpeklerini Zehirliyor İddiası”

Google arama sonuçlarına bakınca milletin bu işi pek de belediyelere bırakmadığı anlaşılıyor…

Yıl 2018. 

Ülkemiz var, devletimiz var. 

Cevap basit. Buna müsaade edilmemeli. 

Bir tespit daha yapmak istiyorum, zehir bedava değil. Sonuçta ona da bir para ödeniyor.

Hayvanlar işkence türevi müdahalelerle götürülüyor ve öldürülüyorsa bu elbette yanlış.

En başta bu öldürme işini yapanların psikolojisi sağlam kalmaz ki? 

Bunu yapmaktan başka bir çare göremiyorum ben. 

Genetikle oynayacak kadar güçlü değiliz. (Ülke olarak kastetmiyorum.) 

Dünya'da GDO diye bir gerçek var. Ve bu insanları, toprağı, doğayı zehirliyor. 

İkincil amaçları bu, GDO üreticilerinin. Birinci amaçları minimum harcama ile maksimum kazanç elde etme. 

Tabi bu GDO üretilebilir hale gelene kadar ne kadar harcamışlardır orası meçhul. 

Ancak kullananların her sene yenisini almak zorunda olduğu da apaçık bir gerçek. 

İlerisini öngöremeyeceğimiz bir genetik değişimi başlatmamakta fayda var.

Tüm canlılar doğanın değişimlerine ayak uydurur ve yaşamlarındaki deneyimleri kalıtsal yolla bir sonraki nesle aktarır fakat doğanın kendi özgün seyrine bu denli müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. 

Zaten doğaya aykırı bir şekilde hayvanları çiftleştirmişiz?

Türler arası çiftleşme sizce bu kadar yaygın mıydı? Pitbull kendi kendine mi oluştu? Bilgili birisi hepimizi bilgilendirsin. 

Ben köpekler konusunda bu kadar bilgili değilim maalesef. Çünkü köpeklerle fazla ilgilenebilme durumum olmadı. 

Bence mükemmel bir ekosistemde yaşıyoruz fakat bunun değerini bilmiyoruz bence. 

Şu an buradan başka yaşayabileceğimiz bir gezegen yok. Ona sahip çıkmak zorundayız. 

Ki öyle bir gezegen keşfetsek bile herkesi götürmezler. 

Öyle bir babayiğit yok. 

Dünya nasıl düzelir? 

Eğitim sorunu çözülerek. 
Vicdan eğitilerek. 
Kapitalizmden vazgeçerek.

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422

Umut Barış' Alıntı:
unreleased' Alıntı:

Yıl 2018. 

Bir tespit daha yapmak istiyorum, zehir bedava değil. Sonuçta ona da bir para ödeniyor.

Hayvanlar işkence türevi müdahalelerle götürülüyor ve öldürülüyorsa bu elbette yanlış.

İkincil amaçları bu, GDO üreticilerinin. Birinci amaçları minimum harcama ile maksimum kazanç elde etme. 

Tabi bu GDO üretilebilir hale gelene kadar ne kadar harcamışlardır orası meçhul. 

Ancak kullananların her sene yenisini almak zorunda olduğu da apaçık bir gerçek. 

Tüm canlılar doğanın değişimlerine ayak uydurur ve yaşamlarındaki deneyimleri kalıtsal yolla bir sonraki nesle aktarır fakat doğanın kendi özgün seyrine bu denli müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. 

Türler arası çiftleşme sizce bu kadar yaygın mıydı? Pitbull kendi kendine mi oluştu? Bilgili birisi hepimizi bilgilendirsin. 

Ben köpekler konusunda bu kadar bilgili değilim maalesef. Çünkü köpeklerle fazla ilgilenebilme durumum olmadı. 

Şu an buradan başka yaşayabileceğimiz bir gezegen yok. Ona sahip çıkmak zorundayız. 

Öyle bir babayiğit yok. 

Dünya nasıl düzelir? 

Eğitim sorunu çözülerek. 
Vicdan eğitilerek. 

Dediğim gibi hocam, bu konu çok derin.
Kapitalizmin kurucuları da dünyanın şu anki düzeninden memnunlar sanki. :huh:

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
unreleased' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:
Yıl 2018. 

Öyle bir babayiğit yok. 

Dünya nasıl düzelir? 

Eğitim sorunu çözülerek. 
Vicdan eğitilerek. 

Takip ettiğim ekonomiste göre (Uğur Civelek), onlar sonu ertelemenin derdindeymiş. 

Uğur Civelek,  Özgür Demirtaş gibi isimleri bu konuda takip edebilirsiniz.

Söylediğiniz gibi, konu basit değil. Derin ve geçmişe uzanan bir konu.

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422

Umut Barış' Alıntı:
unreleased' Alıntı:

Takip ettiğim ekonomiste göre (Uğur Civelek), onlar sonu ertelemenin derdindeymiş. 

Uğur Civelek,  Özgür Demirtaş gibi isimleri bu konuda takip edebilirsiniz.

Söylediğiniz gibi, konu basit değil. Derin ve geçmişe uzanan bir konu.

Özgür Demirtaş’ı biliyor ve takip ediyordum, Uğur Civelek’i de aklımın bi’ köşesine yazdım.
Tavsiyeniz için sağ olun hocam. :ok:

Konudan da saptık biraz. :ıslık:

M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Yüzüklerin efendisi ve hobbit filminin yapımcısı olan Peter Jackson amca bizi kandırmış, Kitaplar ile %5 alakası var. Ve bunu tekrar görmek beni çok mutsuz etti.

Geri
Üst Alt