Bugun ne ogrendin?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
unreleased' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:
Takip ettiğim ekonomiste göre (Uğur Civelek), onlar sonu ertelemenin derdindeymiş. 

Uğur Civelek,  Özgür Demirtaş gibi isimleri bu konuda takip edebilirsiniz.

Söylediğiniz gibi, konu basit değil. Derin ve geçmişe uzanan bir konu.

Özgür Demirtaş’ı biliyor ve takip ediyordum, Uğur Civelek’i de aklımın bi’ köşesine yazdım.
Tavsiyeniz için sağ olun hocam. :ok:

Konudan da saptık biraz. :ıslık:

Bayağı saptık.  :jeo: 

Aklıma Cem Yılmaz'ın Yahşi Batı filmi geldi.  :sırıtma:

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Muratti' Alıntı:
Yüzüklerin efendisi ve hobbit filminin yapımcısı olan Peter Jackson amca bizi kandırmış, Kitaplar ile %5 alakası var. Ve bunu tekrar görmek beni çok mutsuz etti.

Herkesin bu film serisinden bahsetmesi ve geçtiği dönem benim izlememe sebebim maalesef.

Ciddiye alamıyorum. Nasıl bu kadar goygoyunu yapıyorlar bu filmin bilemiyorum.  :jeo:

M Çevrimdışı

Muratti 

Süper Üye
14 Ocak 2018
573
Cvp: Bugun ne ogrendin?

Umut Barış' Alıntı:
Muratti' Alıntı:
Yüzüklerin efendisi ve hobbit filminin yapımcısı olan Peter Jackson amca bizi kandırmış, Kitaplar ile %5 alakası var. Ve bunu tekrar görmek beni çok mutsuz etti.

Herkesin bu film serisinden bahsetmesi ve geçtiği dönem benim izlememe sebebim maalesef.

Ciddiye alamıyorum. Nasıl bu kadar goygoyunu yapıyorlar bu filmin bilemiyorum.  :jeo:

Aaaa silmaril kitabını bir oku bak goygoy yapmadan durmak mevcut mu anlarsın. 

Bitmek bilmeyen 12.000 sayfalık bir evren Orta Dünya Evreni dile kolay :)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Muratti' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Aaaa silmaril kitabını bir oku bak goygoy yapmadan durmak mevcut mu anlarsın. 

Bitmek bilmeyen 12.000 sayfalık bir evren Orta Dünya Evreni dile kolay :)

Hiç ilgimi çekmiyor ya.  :sırıtma:

Jeopol Çevrimdışı

Jeopol

Aktif Üye
6 Ocak 2018
432
35
Umut Barış' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Bir gün bir pitbull saldırırsa ya göz teması kurup ondan korkmadığımı ispat etmem, ya da saldırmaya devam ederse mutlaka ensesinden tutmam ve beklemem gerekiyormuş.

Dğada canlılar yavrularını enselerinden tutarak taşıdığı için bu yöntem hayvanların rahatlamalarını sağlayacak bir hormon salglatıyormuş, kısa bir süre sonra hayvan sakinleşiyormuş.

Ne derece doğru Egemen kardeşim? @clearidas

Bildiğim kadarıyla Pitbull'ların çene kısmında fazla sayıda sinir var ve bu sayede çok güçlü şekilde ısırabiliyorlar. 

Çenesine büyük oranda hasar vermelisiniz. 

Mümkünse güçlü keskinlikte bir bıçakla saldırılmalı. 

Tabi iyi bir koşucuysanız kaçmak daha mantıklı. 

Bu türün neslinin tüketilmesinden yanayım. İnsanlık için tehlikeliler. 

Köpek beslemek isteyen sevgisini Golden'la da paylaşabilir. 

Bana kızanlar olabilir, aynı görüşte olmak zorunda değiliz. 

Ama Pitbull'u dövüş için yetiştirip sokakta zapt edemeyenlerin bir katilden farklı şekilde yargılanmamaları gerektiğini düşünüyorum.  :jeo:

Hayvan saldırgan olmayacak biçimde de yetiştirilebiliyormuş fakat bu yine onun çene gücünün aşırı yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 

Bebek parçalanma vakaları oldu bolca. 

Can güvenliği konusu önemli. Bilgi çağındayız, artık hayvanlar tarafından yok edilme gibi risklerin bizi meşgul etmemesi gerektiğini düşünüyorum.  :sırıtma:

Ben pitbull saldirisi olursa gozluklerimle umursamazca bir pislik bakis atip( sunun gibi mesela. 
I+remember+that+_12f2c8977e966271e9c189f086b956c5.jpg
)

tam bana yaklasip ziplama yapacagi anda ayagimdaki botla tekme atmayi dusunuyorum.

Ise yarar mi? :sırıtma:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32

Ado' Alıntı:
Bir gün bir pitbull saldırırsa ya göz teması kurup ondan korkmadığımı ispat etmem, ya da saldırmaya devam ederse mutlaka ensesinden tutmam ve beklemem gerekiyormuş.

Dğada canlılar yavrularını enselerinden tutarak taşıdığı için bu yöntem hayvanların rahatlamalarını sağlayacak bir hormon salglatıyormuş, kısa bir süre sonra hayvan sakinleşiyormuş.

Hocam pitbull eğer isirnaya geliyorsa kacarsaniz daha çok hirslanir ve yakalayınca daha bir zevkle isirir kacabilirim diyorsanız hiç durmayın ama :).

Genelde hareketsiz kalmak ise yarıyor köpek ustunr koştuğu vakit sabit durunca afalliyor ilk etapta saldırmıyor kokluyor karsidan herhangi bir hareket bekliyor. Göz temasını pek tavsiye etmem o durumda  :3maymun: . Ama saldırıyor isircak ve tutmanız lazım enseden çok etkili olmaz enseleri çok fazla esner ve sizi isirabilir. Herhangi bir hormon salgilasa bile o anki adrenalinin onune gecemez. Ense yerine kafasının daha yan kısımlarından tutmak daha iyi yanak yada daha da geri olabilir hem kafası hareketsiz kalır hemde elinizi ısıramaz o şekilde . Tecrübe ile sabit hepsi  :laugh:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32

Umut Barış' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Bildiğim kadarıyla Pitbull'ların çene kısmında fazla sayıda sinir var ve bu sayede çok güçlü şekilde ısırabiliyorlar. 

Ama Pitbull'u dövüş için yetiştirip sokakta zapt edemeyenlerin bir katilden farklı şekilde yargılanmamaları gerektiğini düşünüyorum.  :jeo:

Hayvan saldırgan olmayacak biçimde de yetiştirilebiliyormuş fakat bu yine onun çene gücünün aşırı yüksek olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 

Can güvenliği konusu önemli. Bilgi çağındayız, artık hayvanlar tarafından yok edilme gibi risklerin bizi meşgul etmemesi gerektiğini düşünüyorum.  :sırıtma:

Bu şekilde bir yorum kbma ama tamamen cahilce bir yorum. Bir konu hakkında fikri olmadan bu şekilde yargi vermen yanlış. Hiç bir köpek insan ırkından tehlikeli değildir. Cesaretiniz var ise bıçağı size saldıran pitbulla değil sahibine saplayin öyle bir durumda çünkü pitbullun bir suçu yok onu o duruma getiren sahibidir. Yoksa pittbullar tam bir aile köpeğidir . Kimseye zararları olmaz . Hayvanı işkence ile büyütüp sonra dovusturursen bu hangi irk olursa olsun saldırgan ve vahşi olur insanda buna dahil. Pittbullarin yaygın olarak kullanilma nedeni atletik güçlü ve daha ufak olmaları . O zaman bütün güçlü irk köpeklerin yada hayvanların soyunu tuketelim sizin mantık ile. Düşünceniz çok saçma ve cahil. Bu ırkın bu şekilde yaygın olması Türkiye'de çok ucuz olmasından da kaynakli .

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Şuna da ekliyim izleyin. Normal yetiştirilmiş bir pittbulun nasıl olduğunu gorun . İşkence ile büyümüş sürekli dovusturulen golden da olsa saldırgan olur pittbull u bu konuda yargılamayın. Ben üç rottweiler ile gezerken karşıdan golden gelip bizimkilere saldırdı . Bu ırk ile alakalı değil insanlarla alakalı bir durum.
[video=youtube]https://youtu.be/yVGg1WpWQ3A[/video]

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32

Umut Barış' Alıntı:
unreleased' Alıntı:
Bence de hayvanlar tarafından yok edilmemeliyiz lakin biz de hayvanları yok etmemeliyiz, nesil tüketmek kavramı kulağa çok canice geliyor. :)isapprove:

Derdim katliam değil fakat durdurulması zor bir hayvan yüzünden bir çocuğun ölmesi de bana saçma geliyor hocam. 

Hayvanın doğasını kısıtlatarak yaşatmaktan da yana değilim.

Psikolojileri olsa da biyolojik canlılar en nihayetinde. 

Tüm köpekleri yok edelim demiyorum. Bu denli saldırısının durdurulması güç hayvanları ortadan kaldıralım diyorum. 

Köpeğin birini ısırıp parçalaması sırasında sıradan bireylerin ona müdahalesi zor. 

Çenesine ateş edeyim desen, ısırdığı insanı yaralama / öldürme ihtimalin var. O olayın verdiği hissiyat ile hedefi tutturabilmek herkesin yapabileceği birşey değil maalesef. 

Hayvanı anca defalarca ateş edip delik deşik ederek, kan dolaşımını sabote ederek durdurabilirsiniz. 

Elektrik vererek öldürmeye kalksanız çenesi iyice kilitlenecek. 

Çenesi daha sıkı ısırınca bu sefer ısırdığı şahıs felçten doğruca ölebilir. 

Güçlü ısırıklar insanlarda felce dahi neden oluyormuş. O büyük örümcek ısırıklarının öldürücü olmasının nedeni de buymuş. 

Isırıkları çok güçlüymüş. 

Hayvan dövüşçülüğünü de keskin cezalarla durduralım. 

Ver bakalım müebbeti, hücre cezasını bir daha o işe bulaşabiliyor mu.  :sırıtma:

İste bu konuda hiç birşey bilmemeniz ve herşeyi biliyor gibi konuşmanız bu yorumdan belli. En güçlü çeneli bir köpeği bile birini isirinca  tahta parçası ile ensesinden tutup çenesini açabilirsiniz . Sizin komple teorilerinize gerek yok. Soyledikleriniz çok saçma ve cahilce.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
clearidas' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Bu şekilde bir yorum kbma ama tamamen cahilce bir yorum. Bir konu hakkında fikri olmadan bu şekilde yargi vermen yanlış. Hiç bir köpek insan ırkından tehlikeli değildir. Cesaretiniz var ise bıçağı size saldıran pitbulla değil sahibine saplayin öyle bir durumda çünkü pitbullun bir suçu yok onu o duruma getiren sahibidir. Yoksa pittbullar tam bir aile köpeğidir . Kimseye zararları olmaz . Hayvanı işkence ile büyütüp sonra dovusturursen bu hangi irk olursa olsun saldırgan ve vahşi olur insanda buna dahil. Pittbullarin yaygın olarak kullanilma nedeni atletik güçlü ve daha ufak olmaları . O zaman bütün güçlü irk köpeklerin yada hayvanların soyunu tuketelim sizin mantık ile. Düşünceniz çok saçma ve cahil. Bu ırkın bu şekilde yaygın olması Türkiye'de çok ucuz olmasından da kaynakli .

Daha güçlü köpeğe neden ihtiyacın var peki? Onu yük taşımada kullanmıyorsun ki? 

İnsan insana bıçakla saldırabiliyorsa, sizin söylediğinize göre (ki bence tamamen duygusal bir yorum), neden bir köpeği kendi çıkarına alet eder ki? 

Sizde diğer hayvanseverlerdeki tavrı görüyorum. 

Benim yazdıklarıma dikkat edin isterseniz. Hayvanın nasıl yetiştirildiğinin buna etken olduğunu söylemişim.

Dövüştürmekten bahsetmişim. 

Ama ne olursa olsun öldürücü kuvveti fazla bir hayvan. 

Bir sürü köpek türü var. Sevginizi onlarla da paylaşabilirsiniz. 

Siz mutlu olacaksınız diye başkalarının yaşamının tehdit altına girmesine hakkı yok. 

Pittbull'u diğerlerinden ölümcül kılan şey kuvvetli çenesi. Bolca sinir var. 

Benim görüşüme cahilce diyorsunuz (ki ben tecrübe sahibi olmadığımı belirtmeme rağmen), ama siz her köpek türünü bir tutan bir yorumdan kaçınmıyorsunuz.

Duygusallığın fazlası bize iyi gelmiyor. İyi forumlar.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
clearidas' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:
Derdim katliam değil fakat durdurulması zor bir hayvan yüzünden bir çocuğun ölmesi de bana saçma geliyor hocam. 

Hayvanın doğasını kısıtlatarak yaşatmaktan da yana değilim.

Psikolojileri olsa da biyolojik canlılar en nihayetinde. 

Tüm köpekleri yok edelim demiyorum. Bu denli saldırısının durdurulması güç hayvanları ortadan kaldıralım diyorum. 

Köpeğin birini ısırıp parçalaması sırasında sıradan bireylerin ona müdahalesi zor. 

Çenesine ateş edeyim desen, ısırdığı insanı yaralama / öldürme ihtimalin var. O olayın verdiği hissiyat ile hedefi tutturabilmek herkesin yapabileceği birşey değil maalesef. 

Hayvanı anca defalarca ateş edip delik deşik ederek, kan dolaşımını sabote ederek durdurabilirsiniz. 

Elektrik vererek öldürmeye kalksanız çenesi iyice kilitlenecek. 

Çenesi daha sıkı ısırınca bu sefer ısırdığı şahıs felçten doğruca ölebilir. 

Güçlü ısırıklar insanlarda felce dahi neden oluyormuş. O büyük örümcek ısırıklarının öldürücü olmasının nedeni de buymuş. 

Isırıkları çok güçlüymüş. 

Hayvan dövüşçülüğünü de keskin cezalarla durduralım. 

Ver bakalım müebbeti, hücre cezasını bir daha o işe bulaşabiliyor mu.  :sırıtma:

İste bu konuda hiç birşey bilmemeniz ve herşeyi biliyor gibi konuşmanız bu yorumdan belli. En güçlü çeneli bir köpeği bile birini isirinca  tahta parçası ile ensesinden tutup çenesini açabilirsiniz . Sizin komple teorilerinize gerek yok. Soyledikleriniz çok saçma ve cahilce.

Tamam, o saldıran kişiyi felç etmeden yetişebilirsiniz umarım.

Nasılsa her daim bir tahta parçası bulunabiliyordu sokakta, değil mi?  :öf:

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
clearidas' Alıntı:
Şuna da ekliyim izleyin. Normal yetiştirilmiş bir pittbulun nasıl olduğunu gorun . İşkence ile büyümüş sürekli dovusturulen golden da olsa saldırgan olur pittbull u bu konuda yargılamayın. Ben üç rottweiler ile gezerken karşıdan golden gelip bizimkilere saldırdı . Bu ırk ile alakalı değil insanlarla alakalı bir durum.
[video=youtube]https://youtu.be/yVGg1WpWQ3A[/video]

Bu konularda risk almanın anlamı yok. 

3 kere alıntıladığınız için 3 kere cevap verdim. 

İkili tartışmaya girmeyeceğim. 

-İyi forumlar-

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

Umut Barış' Alıntı:
clearidas' Alıntı:

Daha güçlü köpeğe neden ihtiyacın var peki? Onu yük taşımada kullanmıyorsun ki? 

İnsan insana bıçakla saldırabiliyorsa, sizin söylediğinize göre (ki bence tamamen duygusal bir yorum), neden bir köpeği kendi çıkarına alet eder ki? 

Sizde diğer hayvanseverlerdeki tavrı görüyorum. 

Benim yazdıklarıma dikkat edin isterseniz. Hayvanın nasıl yetiştirildiğinin buna etken olduğunu söylemişim.

Dövüştürmekten bahsetmişim. 

Ama ne olursa olsun öldürücü kuvveti fazla bir hayvan. 

Bir sürü köpek türü var. Sevginizi onlarla da paylaşabilirsiniz. 

Siz mutlu olacaksınız diye başkalarının yaşamının tehdit altına girmesine hakkı yok. 

Pittbull'u diğerlerinden ölümcül kılan şey kuvvetli çenesi. Bolca sinir var. 

Benim görüşüme cahilce diyorsunuz (ki ben tecrübe sahibi olmadığımı belirtmeme rağmen), ama siz her köpek türünü bir tutan bir yorumdan kaçınmıyorsunuz.

Duygusallığın fazlası bize iyi gelmiyor. İyi forumlar.

Sana göre, senin ile aynı paralelde olmayan herkes duygusal yaklaşıyor zaten. Kelime dağarcığında başka sözcük yok mu ? zira durup durup bunu yazıyorsun  :haha:

Bu işin şaka kısmıydı.

Gerçek kısmı ise, daha önce de  yazdığım ve senin dikkate almayıp burnunun dikine gittiğin gibi ALAYCI-İRRİTE EDİCİ-DESTEKLERİ OLMAYAN ELEŞTİRİLERLE DOLU-SALDIRGAN-KÜÇÜMSEYEN vs vs tarzı yaklaşım tarzın itici geliyor bence. Yoksa inanıyorum ki şu yorumu başka bir üyemiz yapsa, @clearidas bu CAHİL sözcüğünü kullanmazdı. Buna temel hazırlayan senin kendi karakterin ve forumdaki genel tutumun diye düşünüyorum.

Bu nedenle de 1-2 karşılıklı post sonrasında kimsenin sana ciddi yazı yazmadığının farkındamısın bilmiyorum.

Muhtemelen ben de sana duygusal yaklaşıyorum şu an, malum seninle zıt fikirlerde ve zıt kutuplardayım ne de olsa. Hatta bu konuyu da yine getirip vestele dayayabilirsin ancak itici bir kişiliğin olduğu gerçeğini hiç bir şekilde değiştirmeyecek.

Bu tarzın devam ettiği sürece de bu tavrım devam edecek :ok:

Madem her şeyi ortada yazıyoruz, ben de yazayım rahat rahat :ado:

Geri
Üst Alt