istanbul
Süper Üye
- 7 Kas 2019
- 1,075
Evet bu konudada epey araştırma yaptım başta donanımhaber de bu kombiye yönlendirenZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.nickli arkadaşta şiddetle modülasyonlu termostad öneriyor.
Şimdi 1/8 modülasyonlu , full premix bir alete on off termostadı ferrariye tüp takmaya benzetiyor ki bence sonuna kadar haklı.Bosch un kendi modülasyonlu cr10 ve cr50 modeli var.cr10 200 küsür lira , cr50 farkı 2 farklı programlama dilimleme özelliği olması.Modülasyonlu da bildiğiniz üzere hassasiyet yok ayarlanan ısı derecesinde sabit tutuyor.On off un kötü tarafı dur kalk sırasında kazan soğuduğu için tüketimin artması oluyor.
Şöyle örnekleyeyim .
Hermatik kombiler eski on off klimalara
Premix kombiler yeni nesil inverter klimalara benzer.
Aynen öyle, Premix kombiler inverter misali çalışıyor. (Özellikle termostat veya dış ortam sensörü ile kullanıldığında.)
Bir hatayı düzeltmek isterim Hermetik dediğiniz kombiler "Konvansiyonel" kombi diye geçer.
Hermetik sözcüğünün anlamı hava sızdırmayan anlamındadır, bacalı olmayan tüm kombiler hermetiktir günümüzde.
Modülasyonlu oda termostadı open therm özelliği olan kombilerde kullanılabiliyor. Modülasyonlu oda termostadı ayarlandığı sıcaklığı ve bulunduğu oda sıcaklığını karşılaştırarak kombinin alev modülasyonunu sağlar.
Modülasyonsuz oda termostadı ve open therm özelliği olmayan kombi uygulamalarında, kombi radyatörlere giden ve dönen su sıcaklığını karşılaştırarak alev modülasyonu yapar.
demiş bir yazıda .
kombinin zaten modülasyonu var pek manlıklı gelmiyor .
önemli olan ısı kayıplarıdır
satış taktiği sanki .
ne kadar fark ettirecek . anlaman çok zor test ortamı olması gerekir .
dış hava sensörü olsa hadi su götürür gibi geliyor .
en iyi tasarfuf ısı kayıplarını gidermek .
bende oda termostatı alerjisi var galiba .
22 derece ayar yap . 21.8 ısı düştüğünde üşüyorsun
23 derece daha yüksek yap 22.8 ısı düştüğünde üşüyorsun .
vucut ısısı alışıyor .
banamı öyle geliyor bilmiyorum evdekiler sikayetci
bende iki şekilde yaptım .
araya anahtarlama yaptım ( oda termostat ve normal şekilde çalışma )
kolay gelsin sağlıcakla kalın .