Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
15 yıllık kombi, benden önceki ev sahipleri neredeyse hiç bakım yaptırmamış. Eşanjörde ufak su kaçağı var, su eksiltiyor haftada 1 filan, eşanjörü 500-600 lira. Bina da yalıtımsız Ankara'da bu kış aylık 1000 lira civarı yaktım 3+1 evde, oda termostatı 22.2 derecedeyken. Modeli de tek eşanjörlü Baymak Eco 3 24fi. Evi aldım alalı değiştirme yanlısıyım da kayınpeder eski tesisatçı çok ısrar etti bırak çalışıyorken kalsın diye
15 yıllık kombi, benden önceki ev sahipleri neredeyse hiç bakım yaptırmamış. Eşanjörde ufak su kaçağı var, su eksiltiyor haftada 1 filan, eşanjörü 500-600 lira. Bina da yalıtımsız Ankara'da bu kış aylık 1000 lira civarı yaktım 3+1 evde, oda termostatı 22.2 derecedeyken. Modeli de tek eşanjörlü Baymak Eco 3 24fi. Evi aldım alalı değiştirme yanlısıyım da kayınpeder eski tesisatçı çok ısrar etti bırak çalışıyorken kalsın diye
Ankara'da bu kış aylık 1000 lira civarı yaktım
ısı kayıplarını çözmeniz !!!
tek eşanjörlü olması + eşanjör delik nedeni ile değiştime kısmen mantıklı .
çok yakmışsınız .
basınç düşürücü takmayı unutmayın .
boşa çıkacağı için kombinin devir pompasını petek temizliği için kullanabilirsiniz .
yeni kombi takmadan önce ilaçsız kendiniz temizlik yapın .
kombiyi yüksek derece çalıştırıp peteklerdeki suyu temizlene su alıp tekrar boşaltırsız .
Rica ederim bende uzun süre araştırdım gerçekten kombi çok önemli buzdolabı çamaşır makinesi gibi değil değişimi her açıdan çok zor.Öyle eskisi ni at yenisini tak olmuyor.Bir diğer yandan arıza olasılığı düşük sorunsuz kaliteli marka olması , arkasında kurumsal bir firmanın olması, müşteri hizmetleri , servisi, verimi,kullanımı, benim gibi içerdeyse sessizliği vs çok önemli.Zira ülkemizde doğalgaz albenisini yitirmek üzere dün fatura geldi 317 lira alt tarafı 157 m3 yakmışım.Hesapldım m3 ü 2.01 kuruş olmuş hükümette kolayını buldu her ay çaktırmadan 2 kuruş 3 kuruş onların değimiyle güncelleme yapıyor .Her sene ufak çaplı yatırım yaptım evi aldığımdan beridir.termostatik vana taktım, oda termostat ı aldım beğenmedim 3 model değiştirdim şimdi eski santek marka dh dan hasanemmi hocamın el yapımı cihaz gerçekten çok başarılı0.1 hassasiyet i var öğrenme modu ama servis on off diye bağlamadı abi Bosch cr50 al modülasyon lu termostat dedi.Yine masraf çıktı yani.Ben tasarruf amaçlı yatırım yaptıkça her sene devlet bu tasarrufu benden aldı.en son kışa girerken petekleri büyüttüm heralde artık böyle gider ısındığımız kadar diyeceğiz .
bu arada Demirdöküm ile başladım nitromix modeli istiyordum arıza istatistiği fazla modülasyon lu oda termostatı ve dış hva sensörü desteklenmiyormuş vazgeçtim.Warmhause markasını düşündüm firma inanılmaz derecede kurumsal değil en son Bosch 2300i gördüm sessizliği beni cezbetti aldım.Hayırlısı ile sizde bir niyetlenin yardımcı olmaya çalışırım.
ben 3909 lira +75 tl puan a mal etmiştim. Yine de iyi fiyat şimdiden hayırlısı olsun.Açık konuşayım sabah iş olmadı aylak kaldım biraz bakındım diğer markalara da. Kesinlikle aradaki fiyat farkına diğer markalara değmez.Bir kere neredeyse hepsinin eşanjörü sermeta diye bir marka yani kendi eşanjörleri yok buderus bosch gibi .Ses seviyeleri genelde 50 ,52 hatta 56 db olanları bile gördüm.Modülasyon seviyeleri 1,6 oda en iyi modelleri diye lanse ediliyor .2300i ise bariz aradaki fiyat farkına değiyor.1.8 modülasyon , sessizliği , kanıtlanmış eşanjörü vs. açık ara önde geliyor.
tam bilmiyorum kuşkulanıyorum , bir ürün sepete eklemiştim ürünü takip ediyordum
fiyat değişikliği yapıp duruyordu .
bu gibi sitelerde satış yapmadığım için yazılımın müşteri takip kısmı vardır
buradan kim bakmış alacak sepete atmış satıcı takipi vardır düşünüyorum .
bu yüzden sepete atma gün içinde ip adresi değişmeden ( aynı kişi kaç kez bakmış ) ve ip adresi değişik ( değişik kişi kaç kez bakmış )
vs istatikler tutuyor düşüncesi ile siteye fazla giriş çıkış sepete ekle vs gibi işlem yapayınız bence .
tam okumadan üst yazıyı yazmışım ( kombi ürün satın alınmış )
diğer ürün yapılacaklar tavsiye niteliğinde olsun .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
merhaba
tavsiyedir
basınç düşürücü kullanın
kaç amper siğorta takılaca servisten öğrenin
kaliteli ve b tipi ve su borularından yüksekte olsun .
gaz borusunun tersi yönde olsun
bir boruya çift vana ( metal ve tam geçişli )
araya filitre ( metal )
üst forum yazısında fotonı yayınladım .
kombi çıkışları boruları
3 / 4 parmak kalorifer suyu ( sıcak .soğuk )
1 / 2 parmak kulllanım suyu ( sıcak .soğuk )
peteklere giden boru çapları aynı olsun
eklerde daratma yapmayınıız ( montaj )
kombiyi takmadan önce boru ve petekleri ilaçsız
( ilaçlı çok iyi temizlik gerekir yıkama durulama vs gibi 4 -5 saat sürmesi gerekir ve güvenirli temizlik gerekir )
temizlemenizde fayda vardır .
peteklere sakın antifiriz vs gibi hiç bir ilaçlar koymayınız .
filitreler miktanıslı tip ( pahalı ) olursa vs gibi ürünler daha iyi olur .
bir ara video seyretmiştim , mutfak ve banyo sıcak dengesi için bir ürün vardı sanki
araştırmanız ( tam hatırlamıyor )
Hadi bakalım iyi günlerde kullanın hocam .Hayırlısı ile montajdan sonra sizden de bir inceleme beklerim. Bu arada konuyu takip edip kombi almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem biran önce almaları yönünde olur.Bir değil bir çok kombi satışı yapan yerden ve ustadan duyduğum tek kelime şu oldu ; tam zamanında almışsın yoksa 1 ay sonra inşaat sezonu açılacak fiyatlar bariz artıyor birde 1 ay sonra 500 lira versen gelip takamazdık dedi benim tesisatçı.İnşaatlardan 500 adet vs. toplu iş alıyorlarmış zaman tahahhütlü , büyük illerde adet daha da fazladır.
Şimdi sıra geldi oda termostatı konusuna. İş yoğun, çok araştırma şansım yok. Keza kombiyi de bu yüzden "hazır araştırılmışı var" diyerek bu modeli aldım
Elimde hali hazırda 0.2 derece hassasiyetli on off termostat var. Modülasyonlu kablosuz termostatlar fiyat olarak çok uçuk. Kablolu alsam en az 3 metre kablo çekmem lazım. Sizce değer mi modülasyonlu termostata o kadar para vermeye? Konfor açısından bir problemim yok, zaten 0.2 iyi bir değer, ama ekonomi açısından kendini ne kadar sürede amorti eder modülasyonlu oda termostatı?
Şimdi sıra geldi oda termostatı konusuna. İş yoğun, çok araştırma şansım yok. Keza kombiyi de bu yüzden "hazır araştırılmışı var" diyerek bu modeli aldım
Elimde hali hazırda 0.2 derece hassasiyetli on off termostat var. Modülasyonlu kablosuz termostatlar fiyat olarak çok uçuk. Kablolu alsam en az 3 metre kablo çekmem lazım. Sizce değer mi modülasyonlu termostata o kadar para vermeye? Konfor açısından bir problemim yok, zaten 0.2 iyi bir değer, ama ekonomi açısından kendini ne kadar sürede amorti eder modülasyonlu oda termostatı?
Şimdi 1/8 modülasyonlu , full premix bir alete on off termostadı ferrariye tüp takmaya benzetiyor ki bence sonuna kadar haklı.Bosch un kendi modülasyonlu cr10 ve cr50 modeli var.cr10 200 küsür lira , cr50 farkı 2 farklı programlama dilimleme özelliği olması.Modülasyonlu da bildiğiniz üzere hassasiyet yok ayarlanan ısı derecesinde sabit tutuyor.On off un kötü tarafı dur kalk sırasında kazan soğuduğu için tüketimin artması oluyor.
Şöyle örnekleyeyim .
Hermatik kombiler eski on off klimalara
Premix kombiler yeni nesil inverter klimalara benzer.
Aynen öyle, Premix kombiler inverter misali çalışıyor. (Özellikle termostat veya dış ortam sensörü ile kullanıldığında.)
Bir hatayı düzeltmek isterim Hermetik dediğiniz kombiler "Konvansiyonel" kombi diye geçer.
Hermetik sözcüğünün anlamı hava sızdırmayan anlamındadır, bacalı olmayan tüm kombiler hermetiktir günümüzde.