Biz bize yeteriz Türkiye !

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Diğer ülkeler vatandaşına para yardımı , erzak yardımı yapıyor. Su , elektrik , doğaz gaz faturasını kaldırıyor. Biz de ne oluyor , gelin size kredi verelim , borca sokalım deniliyor , bu da yetmezmiş gibi şimdide vatandaş dan para dileniliyor.
Azıcık aklı , beyni olan şu manzarayı görüyordur heralde , ya da hala işi daşşaa vurup kendi kendini avutup , gülüyordur.
yardımda bulunalım lütfen.. aldıgımız 3 kuruş maaş. ne gozu doymaz mılletiz yaaa.
devlet burda muhtaç olmuş VATANDAŞINDAN yardım bekliyor bizde kem küm. :krokop:krokop

valla denilcek söylencek çok şey varda.....

şimide Irak gazı kesmişşşşşşşşşşş:hmm
zam yok muydu. neydi o filmin ismi yaa. :alala

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Şu aşağıdaki haber doğruysa eğer;

Yani diyorlar ki ''Ya bizim dediğimiz gibi biz bize yeteriz ya da biz sizin sesinizi keseriz. ''

Şöyle de yorumlanabilir, "Sosayal yardıma ihtiyacı olacak vatandaşlarda patlama olacak devletin gücü tek başına yetmeyecek, gelin imkanı olanlar elbirliğiyle sosyal problemi çözülemez hale gelmeden çözelim."

Ama bu yardımın yerine ulaşmasında görevini hakkıyla yapmayan olursa yardım yapan tüm milletin hakkı ona helal olmasın.
İşyerimizde çalışan sayısı 1/3 oranına indi diğer 2/3 dönüşüm için evde bekliyor. Yani devlet desteği gerekli yoksa işsiz, işyersiz kalacağız. Haftanın 2 günü 1/3 diğer ikişer günleri diğer guruplar çalışıyor. Zaten holding seviyesindekilerde sıkıntı çıkmaz, adamlar parayı koyacak bankayı yurtdışında arıyorlar. Ülkemizde sanayi üretiminin % 80 civarını kobiler yani bizimki gibi küçük işletmeler yapmakta. Bunları ayakta tutmak lazım yoksa virüs geçince yokluktan bizler virüse dönüşürüz. Bu tür işletmelerde çalışan işçi vatandaşlara destek olmak lazım. Bu gün kimse zam bir kenara iş garantisi derdinde.

Devlet zaten kısa dönem çalışma desteği dediği de bunun ve benzeri yardımın dağıtılmasına örnek. Yardımı çalışan işletmelerde şu işçi şu fikirde onlara vermeyeceksin demiyor. Sadece ben vermem bana ne diyen verebilecek durumda olup fikri görüşünden dolayı zırnıkyok diyenlere bizbize yeteriz derken aslında sizin görüşünüzdeki işçilere de ihtiyaç sahiplerine de bizler yeteriz demiş oluyor.

Yardımlaşma konusunda evrensel bir konu olduğundan siyasi yaklaşma dışında tutmak bence doğru olur. Osmanlıda sokak köşelerinde sadaka taşları olurmuş, vermek isteyen oraya koyar, ihtiyacı olan ihtiyacı kadar oradan alırmış. Genelde de akşam ve yatsı namazları dönüşüne denk getirirlermiş, alan vereni, veren alanı görmesin incinmesin diye. Bizler vatandaş olarak bunu yapabilsek devlet ne karışsın ön ayak olsun bu işlere...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sadece ben vermem bana ne diyen verebilecek durumda olup fikri görüşünden dolayı zırnıkyok diyenlere bizbize yeteriz derken aslında sizin görüşünüzdeki işçilere de ihtiyaç sahiplerine de bizler yeteriz demiş oluyor.

Valla uygulananlar ile yazdiklariniz arasında büyük tezat var.

Mesela sizin mesajınızda yazdıklarınızla, "Bunlar bizden değil, onların toplayıp yaptığı yardım bizim sisteme zarar verir, tez hesaplara el konula " genelgesi pek örtüşmüyor.

Yine de bizim "zırnık yok" diyen kitle aslında "size zırnık yok" diyor zira o paraların gerçekten halka gitmeyeceğini düşünüyor. O nedenle gerçek vatandaşa ve gerçek ıhtiyaç sahibine ulaştıracağına güvendiği kurum ve kuruluşlara yardımda bulunuyor.

Aslında hükümet ve destekçilerinin asıl düşünmesi gereken konu, "biz ne kadar kötü bir bölünmeye neden olmuşuz ki insanlar yardim etmek için dahi bize güvenmiyor " konusudur.

Elbette bunlar düşünülemeyecek ve kolay olan yol seçilecek.

Yani yine biz terörist, yine biz vatan haini, yine biz din düşmanı olacağız bu kadar kolay :)

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647

Mesela sizin mesajınızda yazdıklarınızla, "Bunlar bizden değil, onların toplayıp yaptığı yardım bizim sisteme zarar verir, tez hesaplara el konula " genelgesi pek örtüşmüyor.

Yine de bizim "zırnık yok" diyen kitle aslında "size zırnık yok" diyor zira o paraların gerçekten halka gitmeyeceğini düşünüyor. O nedenle gerçek vatandaşa ve gerçek ıhtiyaç sahibine ulaştıracağına güvendiği kurum ve kuruluşlara yardımda bulunuyor.

Aslında hükümet ve destekçilerinin asıl düşünmesi gereken konu, "biz ne kadar kötü bir bölünmeye neden olmuşuz ki insanlar yardim etmek için dahi bize güvenmiyor " konusudur.

Yani yine biz terörist, yine biz vatan haini, yine biz din düşmanı olacağız bu kadar kolay :)
"Valla uygulananlar ile yazdiklariniz arasında büyük tezat var."
Bu cümlenize ancak çocuksu aklımla şunu diyebilirim. Daha yardımlar toplanmaya dün başladı 24 saat bile anca doldu, ne uygulanmışta yazdıklarımla tezat oluşmuş. Önce uygulansın yanlışları hepbirlikte takip ederiz. :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu cümlenize ancak çocuksu aklımla şunu diyebilirim. Daha yardımlar toplanmaya dün başladı 24 saat bile anca doldu, ne uygulanmışta yazdıklarımla tezat oluşmuş. Önce uygulansın yanlışları hepbirlikte takip ederiz. :)
Yazdım ama tezatı, okumadınız mı :alala

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Bu Günleride gördük ya yazıklar olsun.... Onlar, Onlara yıllardır yetiyor zaten buna alışmışız yıllardır suriyelileri besleyen çocuk başına maaş veren devlet kendi vatandaşına bakamıyorsa hah denecek bişey kalmamış yok ikramiye yok yardım yav hehe geçin bu ayakları.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Her konuda, her alanda, her şekilde bütün mevzu budur hocam... Daha çok şey var ama yazmak çare olmuyor maalesef.

Bu düzen değişecek ve ben o zaman ömrüm vefa ederse çare olacak çok şey yazacağım.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778

elinize klavyenize sağlık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bak ve oku delikanlı.

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
Screenshot_20200331-233910_Stargon__01.png

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
bir an tam tersi olsaydı ne olurdu diye düşündüm de... Abboooww, hacı abi yıkardı ortalığı, "mağdurum da mağdurum" diye...

:deli1

bir an tam tersi olsaydı ne olurdu diye düşündüm de... Abboooww, hacı abi yıkardı ortalığı, "mağdurum da mağdurum" diye...

:deli1

Kampanya yapımında hata yapılmış, izin alınmamış olabilir. Konya izin almış olabilir. Bana göre farketmez kim birşeyler yapmaya çalışıyorsa faydalı ise önü kesilmemeli. Bu gibi olağanüstü zamanda böyle yapılmamalı. Gerçekten üzücü bir durum ortaya çıkıyor. Ayrıştırmaya gerek yok gün beraberlik günü. Suan dünya kupasında finale kaldık Ama duruma bakarsak sanki fb GS maçı. Beklenen neydi izin alınmamış olsa bile izin vermek gerekir. Bunu habere konu etmeye bile yok bir telefonla çözülür. Aslında herkes hataya hata, iyiye iyi demeyi, iyi birşey olduğunda desteklemeyi öğrense bir sorunumuz kalmiycak da beceremiyoruz maalesef. Sonuçta kaybeden değişmiyor. Her zaman ki gibi biz.

images-7c5d38ca04dbe4674.jpg

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
elinize klavyenize sağlık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bak ve oku delikanlı.

Delikanlı lafnı yaş itibarıyla değil delikanlılık anlamında ancak kabul ediyorum. Yanlış anlaşılmasın, yaşından büyük iki evladm var. Sözün havada kalır.
Yazıyı okudum, siz de okuduysanız "izin almadan" ibaresi var. İzin almak haklıysan çok mu zor birşey. Bir başka belediye devlet millet zararına toplamaya kalkarsa ne olacak? Belediyelerde bir takım işler için zorla bu bağış yoluna zorlanırsa millet kim nasıl kontrol edilecek? İşte bu nedenle yürütmeye seçilmişlere denetim için izin hakkından söz ediliyor. Hukuki olarak yanlış olsa zaten yargı gereğini yapar.

' Yavaş, ''Kimse endişe etmesin! Planladığımız yardımlara devam edeceğiz. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız'' dedi. '

Zaten açklamada da belirtilmiş devam edeceğiz diyor, edemiyoruz pardon demiyor. Buradan anlaşılacak söz izinleri de alıp devam edeceğiz anlamıdır. Yoksa ben kanun dinlemem yada ben izin almam sizinle çalışmam anlamı çıkmaz.
Foça'da idi yanılmıyorsam belediye başkanı meclisten geçirip suyu bedava yaptı, savcılık kanun maddesinden soruşturma açmıştı hakkında. Sonra 1 tl mi neydi çok az bir mebla yapmışlardı da yasaya uygun olmuştu. Yavaş başkanlıkta tecrübeli adam avukat kendisi kanunların eksiğini de fazlasını da bizden iyi bilir kanuna da uydurur.

Okur yazar olmak ile medya okur yazarlığı galiba farklı bir şey!

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt