arkadaşlar, 4. biontech randevusu aldığımı yazmıştım ama az önce iptal ettim, biraz daha düşünmeye karar verdim ...
bundan yıllar önce 10. kan bağışı için çapa'daki kızılaya gitmiştim, sonrasında "organ bağışı" için kızılay'daki doktordan bilgi almak ve aklıma yatarsa işi resmiyete dökmek istiyordum ...
kan alımı sırasında açık ve net olarak belirtiyorum ki bir hata yapıldığını hissettim, işlemin tamamlanmasına az kala ben daha yatarken bağış kartım istendi verdim ...
kan alımı bittikten sonra kalktım, ikram yapıldı, ben bir şeyler atıştırırken karta bakayım dedim, baktım ki yaptığım bağışın üzeri çizilip "iptal" yazmışlar ...
hemen gidip "bu ne demek ?" diye sordum, "kan miktarı tamamlanmadığı için işlem iptal edilmiş" dendi ... halbuki kanın çoğu alınmış tamamlanmasına az kalmış ...
- "kartımı aldığınızda bana neden söylemediniz, ben belki çıkıp giderdim ve haberim bile olmazdı ?" diye sordum ... "söylenmesi gerekirdi" dediler ...
peki dedim "sürekli kan bağışı için kampanyalar yapıyorsunuz, insanları kan vermeye davet ediyorsunuz, ben kendi isteğimle evden çıkıp 1 saat yol geldim, bağışımı yaptım mutluluğuyla 1 saat daha yol gidip eve vardığımda bunu görseydim ne hissederdim ?" diye biraz sertçe sordum ... sessiz kaldılar ...
- "peki, bunun sorumlusu ben miyim, benden kaynaklı bir durum mu oldu, niye işlem tamamlanamadı" dedim, "hemşire hatası" dediler ...
yüzlerine bakarak "ben kan bağışından sonra sizlerden bilgi alıp sonrasında organ bağışı yapmak istiyordum, ancak gördüm ki sizlerin "benim diri halime bile saygınız yokken ölü halime hiç saygınız olmaz", organ bağışından vazgeçtim, bir daha kan bağışında da bulunmuyorum, bu son oldu" deyip sinirli bir şekilde çıktım ...
gidiş o gidiş, bir daha da kan bağışında bulunmadım ...
dediğim gibi, ben hayattayken bile saygı göstermeyenler, öldüğümde kimbilir cesedime nasıl davranır ... bunu da şu an paylaşmak geldi içimden, uzattıysam özür dilerim ...