Akigo35
Süper Üye
- 20 Tem 2020
- 1,124
- 44
Sen benim bilgimi, tecrubeelrimi nereden bilip taratıp kendini daha bilinçli görüyorsun? Ben buraya uzun uzadıya yazmam . Senin hatan burda başlıyor. Neyse. Olan olur olmayan ne olursa olsun benim için.Anneme pankreas kanseri tanısı konulduğundan beri hayatımı sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam üzerine adadım diyebilirim. 6 ay ömür biçmişlerdi Allah'a şükürler olsun 11. yılına girmek üzere.
2013 yılından beri düzenli olarak haftada 4 gün spor yapıyorum. Diğer konuda bana bahsettiğin gıda takviyelerini yaklaşık 10 yıldır kullanmaktayım. Şu an döviz kuru nedeniyle eskisi kadar supplement alamıyoruz fakat Alfa Lipoik asitinden MaquiBright ekstraktına kadar bir dünya gıda takviyesi kullanıyordum.
Canan Karatay'ın sana önerdiği beslenme şekli senin için farklı ve mucize gibi geliyordu belki ama aslında son derece basit konular ve 3 ay spor salonuna giden adamların bile bildiği şeyler. Glisemik indeksi yüksek olan ve kan şekerini zıplatan her türlü beslenme şekli sağlıksızdır, yağlanma ve karaciğer hasarı yapar. Ayrıca damarların iç çeperlerinde de tortulanmaya sebep olur. IBS veya bağırsak geçirgenliği olmayan sağlıklı bir insana gluten kolay kolay dokunmaz ama yine de sağlıksızdır. Mesela gluten içermesine rağmen yulaf çok sağlıklıdır. Fakat beyaz un ve pirinç kan şekerini hoplatır. Bu nedenle biz normal pirinç yerine Basmati pirinci tüketiriz. Çok titiz bir insan olduğum için pandemi nedeniyle 2 yıldır spor salonuna gitmiyorum ama evde antrenman yapmayı hiç bırakmadım.
Bu arada ben hastalığı normal grip olarak geçirdim, keza babam ve kardeşim de. Sadece annem hastanelik oldu. Yani bu hastalık konusunda senden daha tecrübeliyim, en azından yaşadım.
Bağışıklık konusunda da olaya çok düz bakıyorsun. Daha önce de bunu defalarca dile getirdim. Virüs herkeste farklı tepkilere yol açıyor. Olay tamamen bağışıklığın güçlü olması ile ilgili değil. Bu hastalık yüzünden vefat edenlerin çoğunun sebebi ''Sitokin Fırtınası'' ''Cytokine Storm''.
Sitokin fırtınası çok güçlü bağışıklığa sahip bünyelerde de yaşanabilir. Hatta daha güçlü bağışıklık sistemi daha şiddetli sitokin fırtınası anlamına gelir yani aslında dezavantajdır. Bu nedenle tedavi edilirken bazen bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar verilir. Kısaca bağışıklık sistemi dengesiz ve aşırı şekilde saldırı yapıp kendi hücrelerine de zarar veriyor. Biraz araştırırsanız göreceksiniz.
Ben aşı olanlara nasıl saygı duyuyorsam, aşı olmayanlara da saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Sağlıklı düşünebilen hiç kimse durduk yere kendine zarar verecek bir şeyin içine girmez. Zaten ankette de oyumu kararsız olarak kullandım.
Yurtdışında yaşayanlar da bizleri cahil falan mı sanıyor anlayamıyorum gerçekten.