Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Aarslan Çevrimdışı

Aarslan 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
220
33
Herkese selam değerli forum üyeleri.

Aşı konusunda artık kesin olan durumlar;

1. Biontech aşısının kovid 19 virüsüne karşı etkinliği çok yüksek ve aşı olanların büyük çoğunluğu hafif şekilde atlatıyor önemli kronik hastalıklarları olmadığı sürece kolay iyileşiyor.

2. Sinovac aşısı biontech aşısına göre kovid 19 virüsüne karşı daha az etki gösteriyor ve koruyucuğu daha düşük seviyede ama riskleride biontech aşısına göre çok daha düşük.

3. Aşısız insanların aşılılara göre bu hastalığı hafif veya ağır vaziyette geçirmeleri kendi sağlık durumlarına göre çok değişken durumda.Tamamen sağlıklı insanların bile hastalığı ağır seyredip ölümle sonuçlandığı çok fazla görülüyor veya tam terside olabiliyor.

Şahsen hiç kimseye aşı ol yada olma diye bu zamana kadar hiç söylemedim çünkü ileriye dönük nasıl etkisi olacağı bilinmiyor ama yakın zamanda kovid 19 virüsüne yakalanıp hayatta kalabileceği de kesin değil herkesin kendi düşüncesine saygı duyup olanıda olmayanıda eleştirmeyelim ve kendi kararlarını kendileri vermesini sağlayalım.En önemli ve etkili kuralı unutmayalım MASKE , MESAFE , HİJYEN !

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,137
60
Önce bu dedikodunun bitmesi lazım.
Bu zamana kadar olduğumuz o zorunlu aşıların bir etkisi oldu mu?
Yani dünyada milyonlar oldu, yetmedi mi?
Elbette,ki oldu ancak kronik hastalıkları olanlar ve hiç aşı olmayanlar bu virüsten en çok etkilenenler oldu bu ölüm sebeblerinin başında,da aşı yaptırmayanlar yada yarım bırakanlar oldu ve en kötüsü,de virüse yakalanıp sokaklarda sanki birşey yokmuş gibi dolaşanlar ve insanlara bulaştıranlar ve maske takmak istemeyenler var

Aarslan Çevrimdışı

Aarslan 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
220
33
Önce bu dedikodunun bitmesi lazım.
Bu zamana kadar olduğumuz o zorunlu aşıların bir etkisi oldu mu?
Yani dünyada milyonlar oldu, yetmedi mi?
Buna dedikodu demek bence yanlış olur detaylı bilgi linkte mevcut.?

Faz 4 aşamasından alıntı yaptım ?

Faz IV: Ürün ilaç olarak kullanılmaya başlandıktan sonra yapılan klinik çalışmalar Faz IV çalışmalar olarak kabul edilir. Bunlara genel olarak "postmarketing surveillance" (pazarlama sonrası izleme) çalışmaları adı verilir. Bu çalışmalar genellikle binlerce gönüllü ile gerçekleştirilir ve uzun yıllar sürebilir. Bu çalışmaların ana amacı "uzun süreli güvenlilik" verilerinin toplanmasıdır. Klinik çalışmalar sırasında ortaya çıkmayan yan etkiler bu araştırmalar sırasında rapor edilebilir. Bunun yanı sıra; ilaçla veya kullanıldığı hastalık ve hasta grubu ile ilgili ekonomik çalışmalar ve yaşam kalitesi çalışmaları bu fazda uygulanabilir.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Ben ikincide 1 gün ağır grip gibi hissettim ateşim de çıktı. Sonrasında korona olduğunu bilmediğimiz misafir ağarladık. İlk testi negatif çıkınca nezle falan diye düşünüldü ama ağırlaşınca korona oldukları ortaya çıktı. Ve bizim testler bile negatif çıktı. Normalde aşılılara da bulaşıyor ama belirtisiz atlatıyorlar. Bize bulaşmadı bile.
Ben ve kuzenim 2. doz sonrası 10 gün boyunca hafif ateş ve halsizlik yaşadık 3.de olmasından çekiniyoruz. Aynen aşılıların bir kısmı belirtisiz geçiriyor, faydası var. Bazen aynı evin içindekilere de bulaşmayabilir.

C Çevrimdışı

coolwhisper 

Aktif Üye
8 Mar 2019
235
56
Aşıya bağlı pıhtı oluştuğu zaman bu şekilde ölümler olabiliyor. Prospektüsü bile olmayan bir maddeyi vücuduma enjekte ettirmeyi düşünmüyorum. Adamlar aşı yapıp 30 dakika bir şey olmazsa eve gönderiyor yok böyle bir şey. Belki yıllar sonra şu aşıyı olanlarda şu hastalıklar görüldü diye haber çıkmayacağı kesin mi? Bu pıhtı 10.000.000 aşıda 250 kişide falan görüldüğü söyleniyordu. Aşı olurken herhangi durumda sorumluluk tarafıma aittir diye kağıt imzalatmalarıda işin komedisi.

şu deney sıvısına AŞI demesek..! ne aşı ruhsatı var ve ne de faz süreçleri tamamlanıp raporlanmış. sadece ve sadece deneysel sıvı, hepsi o kadar, ilk olanlar şuan aşı olmayanlardan daha düşük bağışıklık direncine sahip, normal yoldan covid olanlar 27 kat daha güçlü bağışıklık elde ederken, bu deney sıvısını olanların maalesef bağışıklık sistemleri tabiri caizse HACKLENMİŞ oldu. Bu arada aşı ruhsatı almış, tüm aşılarımı eksiksiz oldum, aşı karşıtı değilim.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
şu deney sıvısına AŞI demesek..! ne aşı ruhsatı var ve ne de faz süreçleri tamamlanıp raporlanmış. sadece ve sadece deneysel sıvı, hepsi o kadar, ilk olanlar şuan aşı olmayanlardan daha düşük bağışıklık direncine sahip, normal yoldan covid olanlar 27 kat daha güçlü bağışıklık elde ederken, bu deney sıvısını olanların maalesef bağışıklık sistemleri tabiri caizse HACKLENMİŞ oldu. Bu arada aşı ruhsatı almış, tüm aşılarımı eksiksiz oldum, aşı karşıtı değilim.
Ustam meslek nedir? Prof, doçent?

Geri
Üst Alt