Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Var, virüsü getirebilir, virüsün mutasyonuna sebep olmuş da olabilir.
Sıkıntı burada işte.
Ne kadar çok savunmasız vücut bulursa virüs kendisine, o kadar çok mutasyon geçirme şansı olur.
Virüsün mutasyon geçirmesindeki sebep ne, virüsün ayakta kalma çabası.
55 yaş üstü kontenjanıdan annem ve babam o zaman tek olan Sinovac olmuşlardı. Geçen hafta da çeşitlilik olsun diye Biontech oldular. İkisinde de aşı bölgesindeki hafif ağrı dışında bir durum olmadı. Hatta annemde Sinovac olduğunda mide bulantısı olmuştu her iki seferinde de ama Biontech'de hiçbir yan etki oluşmadı.
Ben ilk dozdan sonra Alnico5 seviyesindeydim. İkinci dozda artık seramik mıknatıs seviyesine çıkacağım. Hatta hedefim üçüncü dozdan sondan sonra neodyum mıknatıs özelliğini kazanmak Belki de daha üst bir upgrade olur ve mıknatısın çekmediği paslanmaz çeliği bile çekebilirim
Ben ilk dozdan sonra Alnico5 seviyesindeydim. İkinci dozda artık seramik mıknatıs seviyesine çıkacağım. Hatta hedefim üçüncü dozdan sondan sonra neodyum mıknatıs özelliğini kazanmak Belki de daha üst bir upgrade olur ve mıknatısın çekmediği paslanmaz çeliği bile çekebilirim
Var, virüsü getirebilir, virüsün mutasyonuna sebep olmuş da olabilir.
Sıkıntı burada işte.
Ne kadar çok savunmasız vücut bulursa virüs kendisine, o kadar çok mutasyon geçirme şansı olur.
Virüsün mutasyon geçirmesindeki sebep ne, virüsün ayakta kalma çabası.
İyi de virus ile insan bedeni bir şekilde bu yolla ortak noktayı bulmayacak mı zaten?
Şey gibi, neydi yahu hani dudakta belli aralıklarla (İnsan vücudunun bağışıklığı düştüğü durumlarda) ortaya çıkan uçuğa sebep olan virüs gibi.
Bir kere girdi mi vücuda bir daha çıkışı yok, o hep seninle yaşıyor ve ne zaman zayıf düşersen ortaya çıkıyor ama tedavisi yok.
Veya Grip gibi yani neden her sene grip aşısı yenileniyor? O da mutasyon nedeniyle değil mi?
Neticede bildiğim kadarı ile Gripten ölen de bir çok insan var ama ölme nedenleri grip değil, Vücut zayıf olduğu dönemde ağır bir gribe yakalandığında vücut kaldıramıyor ve hakkın rahmetine kavuşuyorsun.
Gribe de çözüm bulunamadı ki coronaya kalıcı olarak nasıl bulunacak?
48 yaşındayım hayatımda bir kere dahi grip aşısı olmadım. Zira aynen covid gibi onun için de bitip tükenmek bilmeyen yan etki söylemleri vardı.
Kabul edelim abi iki ucu pohlu değnek, vurulsan bir dert, vurulmasan ayrı.
İyi de virus ile insan bedeni bir şekilde bu yolla ortak noktayı bulmayacak mı zaten?
Şey gibi, neydi yahu hani dudakta belli aralıklarla (İnsan vücudunun bağışıklığı düştüğü durumlarda) ortaya çıkan uçuğa sebep olan virüs gibi.
Bir kere girdi mi vücuda bir daha çıkışı yok, o hep seninle yaşıyor ve ne zaman zayıf düşersen ortaya çıkıyor ama tedavisi yok.
Veya Grip gibi yani neden her sene grip aşısı yenileniyor? O da mutasyon nedeniyle değil mi?
Neticede bildiğim kadarı ile Gripten ölen de bir çok insan var ama ölme nedenleri grip değil, Vücut zayıf olduğu dönemde ağır bir gribe yakalandığında vücut kaldıramıyor ve hakkın rahmetine kavuşuyorsun.
Gribe de çözüm bulunamadı ki coronaya kalıcı olarak nasıl bulunacak?
48 yaşındayım hayatımda bir kere dahi grip aşısı olmadım. Zira aynen covid gibi onun için de bitip tükenmek bilmeyen yan etki söylemleri vardı.
Kabul edelim abi iki ucu pohlu değnek, vurulsan bir dert, vurulmasan ayrı.
Aşı koruyucu bir uygulama. Bağışıklık sistemi yeni bir virüs ile karşılaştığında ona karşı bir antikor üretmesi gerekiyor. Ancak bu da zaman alan bir süreç. Eğer antikor üretilene kadar virüs yeterince güçlenirse antikor felan tanımayıp hastalık ve ölüme neden oluyor. Ancak vücut antikoru hızlı bir şekilde üretirse virüsü alaşağı ediyor. Daha sonrasında bu virüse karşı nasıl bir antikor üretilmesi gerektiği bilgisini saklıyor ve de bir daha karşılaştığında yeniden antikoru icat etmekle zaman harcamadan direkt arşivden çıkartıp kullanıyor. Virüs bertaraf edildikten sonra o kadar antikora ihtiyaç duyulmadığından antikor üretimi durduruluyor ve de zamanla sayısı düşüyor.
Aşı ile vücuda zayıf bir virüs veriliyor. Böylelikle vücut o virüse karşı hangi tip antikor üretmesi gerektiğini icat edecek kadar zamanı oluyor ve bunu arşivliyor. Gerçek virüs ile karşılaştığında direkt antikor üretimine geçip virüsü yeniyor. Ancak dediğim gibi hastalık geçirildikten sonra antikor sayısı azalıyor ve hatta komple arşivden de siliniyor. Birden çok aşılama ile vücuda aslında bir nevi "Bak bu virüs tehlikesi daha bitmedi. Antikor sayını çok düşürme ve de arşivinden kaldırma" demiş oluyoruz.
Aynen tam 6 hafta sonrasına veriyor ama 4 haftaya düşürecekler galiba. Miyokardit konusunda ne olur bilmiyorum, umarım öyle bir durumla karşılaşmayız. Murat Hoca videoda açıklıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bugün bilim kurulunda konuşulacağı söylenmişti, inmesi muhtemel gibi. Delta mutasyonu nedeniyle öne çekilecek diyorlar.
delta mutasyonu peşine delta plus geldi, şimdide perudan gelen lambda mı lambada mı ne varyantı var, sonrasında kışa girerken Zeta varyantı ile Epsilon varyantları da gelecek. Bu arada %80i aşılanan israilde aşı olanların %51 korana olmuş bunlarında yarısı ağır yani hastanede tedavi görüyor. Bu aşı müsveddelerini niye zorluyorlar insanlar vurdurmak için anlamış değilim, görünen o ki, aşı olanlarda virüs daha kolay mutasyon geçiriyor ve hasta ediyor. doğal yollardan bağışıklık sisteminizi güçlendirin, ben öyle yapıyorum.
aşı müsveddelerinin veya korona geçirenlerin ciltlerinde sebim denen bir sıvı salgılanıyormuş özeliikle üst omuz bölgesinde bu da bazı hafif metal cisimlerin vucüda yapışmasına neden oluyor, onun haricinde ciddi bir mıknatıslanma olayı yok, zaten o etkide koronanın iyileşmesi veya aşı müsveddesinin etkisi hafifleyince kendiliğinden geçiyor.
delta mutasyonu peşine delta plus geldi, şimdide perudan gelen lambda mı lambada mı ne varyantı var, sonrasında kışa girerken Zeta varyantı ile Epsilon varyantları da gelecek. Bu arada %80i aşılanan israilde aşı olanların %51 korana olmuş bunlarında yarısı ağır yani hastanede tedavi görüyor. Bu aşı müsveddelerini niye zorluyorlar insanlar vurdurmak için anlamış değilim, görünen o ki, aşı olanlarda virüs daha kolay mutasyon geçiriyor ve hasta ediyor. doğal yollardan bağışıklık sisteminizi güçlendirin, ben öyle yapıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
aşı müsveddelerinin veya korona geçirenlerin ciltlerinde sebim denen bir sıvı salgılanıyormuş özeliikle üst omuz bölgesinde bu da bazı hafif metal cisimlerin vucüda yapışmasına neden oluyor, onun haricinde ciddi bir mıknatıslanma olayı yok, zaten o etkide koronanın iyileşmesi veya aşı müsveddesinin etkisi hafifleyince kendiliğinden geçiyor.