meebbe
Süper Üye
- 25 Şub 2018
- 2,463
- 32
Yahu lafı kime söylediğiniz gün gibi ortada, halen cümle sonuna "madem üstünüze alındınız" gibi komik finaller yapmanızın anlamı yok.
Binlerce kere yazdım, size özel yine yazayım.
Hiçbir markanın, firmanın, şirketin, oluşumun adamı değilim ve değiliz. F fikoloji teknovest gibi arkadaşlarımız halen ilgili marka bünyesinde olmasına karşın ben 2015 yılında istifamı verdim ve istifamın temelinde de tam olarak vestel yönetimi ve hatta üst yönetimi ile anlaşamamış, yaklaşım tarzlarını benimsememiş olmam yatar.
Bu 3 ismin ortak yanı ise bu forumda insanları karşılıksız ve çıkarsız olarak bilinçlendirmeye çalışıyor olmamızdır.
A kişisi gelir tavsiye ister, önce kişinin kendi özelliklerini öğrenir, kişinin taleplerinin profesyonellik düzeyine bakar ve gerekirse Awox, gerekirse Vestel, gerekirse Sony Samsung vs öneririz.
B kişisi gelir, onun özelliklerine yukarıdaki markaların hiç birisi uymuyordur ve önermeyiz bu kadar basit.
Burada yatan temel amaç Dh de olduğu gibi "gel vatandaş" diyerek Samsung pazarlamacılığı yapmak olmadığı gibi, Awox gibi okyanusu aşıp derede boğulan markaları savunmak da olmamıştır hiç bir zaman.
Vestel 9kg kurutmalı çamaşır makinesi kullanıcısı olarak, bu forumda çamaşır makinesi almak isteyenlere 8kg üstü alacaksanız vestelden almayın diye abartısız yüzlerce kere yazdım, kendi makinemde yaşadığım sorunları yazmakla kalmadım videoya çektim paylaştım, ancak kişinin özelliklerine uyan bir 7 8 kilo makine alabileceklerini de belirttim zira o makineleri almalarında bir sakınca yok.
2 sene öncesine kadar resmen böğürdük vestelden klima almayın diye, ancak daha sonra yapılan köklü değişiklikler nedeniyle 2017 sonrası üretim olmak şartı ile vestel klimaları önerdik halen de öneriyoruz zira alınmalarında sakınca, alanlardan da şikayet görmedik.
Elbette N nedimm gibi üründe sorun yaşayanlar da oldu ve bunları da masaya yatırdık lakin kimseye zorla mal satmadık. Kaldı ki bizler satıcı değiliz zaten.
Ben kendi makinemi ticari bir işletmeye, kusurlarını söyleyerek satıp, Regal den bldc motora sahip ULTRA sessiz 8kg modelini almaya karar verdim.
Ben burada eleştiren taraf olarak bu eleştirilerimi, somut verileri ile fabrikaya da sunuyorum. Bunu da aferin almak için değil, adam gibi makine üretmelerine katkıda bulunmak için yapıyorum.
Aylardır Samsung öneriyordum. Haftalardır "Samsung almayın bu aralar" diyorum.
Aylardır "lg almayın" diyordum, beklediğim gelişmeler olursa bundan sonra "güvenle alabilirsiniz" diyebilirim veya istediğimiz, beklediğimiz iyileştirmeler olmazsa aynı tavırda devam edebilirim.
Sizin anlayamadığınız husus sanırım burası. Sota gibi vestel düşmanı bir adam bu forumda Vestel klima önermiş ise, vestel bir şey yapmış ki önerilmiştir.
Benim gibi Samsung seven birisi "şu sıralar almamak lazım" demişse mutlaka Samsung markası canımızı sıkacak bir şey yapmıştır ki bu yönde karar değiştirmişizdir.
Burada ortaya çıkan sonuç, bizim yanardöner Olduğumuz değil, diğer forumlardaki mağaza kuşlarının aksine, firmaların içinde Olduğumuz için öngörülerimizin yüksek olduğudur.
Biz mağaza vitrinlerinde ürün kurcalayarak fikir beyan etmiyoruz, üretime giriyoruz, üreten mühendisler ile görüşüyoruz, üretilen ürünleri alıp sökerek inceliyoruz, anlaşmaları takip ediyoruz ve bu doğrultuda sahadaki potansiyel alıcılara tüyolar veriyoruz.
Yani bizlerden standart ve yıllarca aynı şeyi yazmamızı ve tekdüze bir markaya saplanıp kalmamızı beklemeniz hata olur.
OKUDUM, dediğiniz mesajları eksik okuduğunuzu düşünüyorum zira bu forumda kime neyi yapabileceğini yazıyorsak yanına mutlaka gerekçesini de Yazıyoruz. Mesela aylarca aldırdığım NU8000 modelinin artık alınmayabileceğini, alınacaksa da x koşullarda alınabileceğini yazdıysam mutlaka sebebini de yazmış ancak nihai kararı mutlaka yine de kullanıcıya bırakmışımdır.
Yani vestel i bir önerip bir önermediysek, sorun bizde değil vesteldedir, okuduğunuzu Söylediğiniz mesajlarda bu detayı yakalayamamışsınız.
Öte yandan sevgili Muratın belirttiği üzere forumda en çok sevdiğim konu Gerçek kullanıcı deneyimlerinin paylaşılmasıdır. meebbe buna en güzel örnektir ki vestel ile büyük bir mücadele verdik kendisiyle birlikte. En güzeli de başarmış olmamızdır. İşte Mert gibi gerçek kullanıcıların deneyimlerini de OLUMSUZ olmasına rağmen burada çatır çatır yazabiliyorsak, işte bundandır alnımız açık şekilde gururla her yerde dilediğimizi yazabilmenin rahatlığı
Aman hocam boşver sen ?
O makineden de kurtulma kararınıza sevindim.Bizimkinden şimdilik memnunuz.Eşim dengeli çamaşır koymaya özen göstererek sarsıntı sorunu yaşamıyoruz.Ama yıkamada arada sanırsam inverter motordan bir sürtünde sesi geliyor ki bana göre normal değil.
Burada insanların anlamadığı şey ihtimalleri göz ardı etmeleri.
Biz bir ürünü övüp önerebiliriz bunu da atıyorum ürünü 2 yıl kullanmışıktır memnun kalmışıktır.Sonra bir bakmışık ki üründe kronik sorun var tamda 2. yılda arıza yapıyor .Sonra yazmışık böyle böyle şimdi suç bizim mi onu tasarlayan üreten mühendisin mi ?
Ben misal edirne servisinden çok memnunum evime gelen kişiler belli ama servis yeni eleman almış suratsız mı suratsız iş yapmak istemiyor.Arkadaşa da önerdim servisi iyi dedim evine o adam gitti şimdi suçlu ben miyim vestel mi , servis müdürü mü?
Yine misal müşteri hizmetleri iyi ki bu gerçek bir olay ; adam aramış yaşadığı sorun kullanıcı hatası ama yine değişim istemiş kabul edilmiş , ben aradım makinede problem var üstelik kronik , 7 defa servis kaydı var değişim istedim olmaz dediler? şimsi suçlu ben miyim ,vestel mi , şansıma denk gelen müşteri temsilcisi mi , patronlarına yalakalık papıp değişimi kabul ettirmeyen takım lideri mi ? onun üst sorumlusu mu?
bana kimse hikaye anlatmasın profesyonel likmiş bilmem ne bu olaylar her markada oluyor girin bakın şikayetvar.com a , forum sitelerine .
iyi günler dilerim hocam.