eketen
Süper Üye
- 26 Haz 2020
- 1,235
3 doz aşı olmuşsun madem, burada neyi anlatmaya çalışıyorsun?
Madem aşıya deneysel sıvı, gelecekte ne yapacağı belli değil diyorsun ne diye vücuduna aldın?
Ben daha bir şey demiyorum. Hayırlı akşamlar.
Hadi senin güzel hatırın için bir kere daha anlatayım.
Aşı karşıtı demek, bütün aşıları red eden, içinde şeytan var diyen demek. Aşı karşıtı ayrı, aşıdan korkan ayrı diyorum. Sen aşıdan çekinen adamın ne yaşadığını, haleti ruhiyesini nereden biliyorsun da aforoz ediyorsun diyorum. Benim çok iyi tanıdığım insan ilk doz snvc ı oldu her geçen gün kötüye gitti. İyi değilim bana dokundu galiba diye diye üç hafta sonra bir gece aniden fenalaşıp öldü gitti. Kayıtlara kalp krizi geçti. O güne kadar hiçbir rahatsızlığı, sıkıntısı olmayan biri bu. Şimdi sen onun ailesine sizde kafa yok, 5 milyar insan oldu sıkıntı yok mu diyorsun. Bu insanlara kapı gibi onam formunu dayayınca çekinmelerine, korkmalarına beyinsizler gözüyle mi bakacaksın. Benzinlikte pompacı çocuk aşısını oluyor, bekle dedikleri süreyi bekliyor sıkıntı yok diye evine gidiyor. Gece eşine sadece ambulans diyebiliyor. Zor yetişti. Şimdi buna ne diyeceğiz. Böyle benim gördüğüm onlarca var. Ama kayıtlarda yok. Yani bunlar da o 5 milyar dediğin sayının içinde. Bunlar insanları korkutup, vaz geçirmek için söylenenler değil. Bak ben diyorum ki, sen insanlara sorumluluk almıyorum dersen normal, sıradan, basit, temel biyoloji bilgisini bilmeyen cahil insandan korkmamasını bekleyemezsin diyorum. Anlayabiliyor musun ne demek istediğimi. Bu ülkede kaç tane aile ne durumda nasıl geçiniyor haberin var mı. İnsanlar aşıdan değil, aşıdan sonra kendilerine bir şey olursa çoluk çocuğunun, ailesinin, karısının kızının aç bi ilaç ortada kalmasından, kendinden sonra düşeceği halden korkuyor. Burasını idrak edebiliyor musun. Davulun sesi sana uzaktan hoş geliyor. Kendi yaşadığın hayat şartları ile senin dünyandan ayrı insanları yargılıyorsun. Hadi hodri meydan, devlet onam formu yerine çıkıp bu aşıyı olun bir sıkıntı, istenmeyen bir durum olursa ailenize sizin sağladığınız imkanları sağlayacağız desin bakalım aşı olmak istemeyenlerdeki sayı ne oluyor. Sen burada e virüsten de gider, o da var dersen eğer, o adam bu zamana kadar, bir yıldır birşey olmadı, götürebildiğim yere kadar götürürüm diyor. Anlıyor musun ne demek istediğimi dayıcığım.