eketen
Süper Üye
- 26 Haz 2020
- 1,235
Kardeş kanser ilacı sucuklu yumurta yapmak kadar kolay olsaydı ucuz olurdu.
Sürümü çok mu ki fiyatı düşsün.
Hadi sürümü geçtim, imalatı, depolaması, taşıması bunlar kolay mı.
Gofret taşımaya benzemiyor ilaç taşımak.
En basiti aç YouTube'u, Google'ı aşı nasıl üretiliyor bir bak bakalım.
Biontech'in ihtiyaç duyduğu maddeleri üretmeyi becerebilen şirket sayısı çok az mesela.
O nitelikte bir yatırım yok çünkü. Ve aşı sürekli taze stokla üretilmeye ihtiyaç duyuyor.
Bunu da basit bir Google araması ile eriştiğim dergi yazısından öğrendim.
İsteyen oturup öğrenebiliyor yani.
Aşı karşıtlığı riskli, kendinizi riske atıyorsanız başka insanları riske atmayın.
Bu kadar basit.
Okumadığın şeyi öğrenemezsin hocam bunun başka yolu yok.
Tara sosyal medyayı uzmanların paylaşımlarını yakalamaya bak.
Hiç bir şey bilmiyorsan yabancı sözcüklerle kendin arama yapıp bir şeyler öğrenmeye çalış.
İşin içindeki insanların yorumlarını bulmaya bak. Tıp fakültesi mezunu olması yetmiyor sadece.
Safsataların peşinden koşmak büyük rahatlık tabi sen de haklısın, emek çaba gerektirmiyor.
O beğenmediğiniz Biontech kanser için MRNA aşıları da üretmeye çalışıyor.
Kanser karmaşık bir konu olduğu için bir tane aşı yapıp çözüm budur demesi çok zor.
Yoksa bu zamana kadar uygulanan ve sonuç alınan aşılar da oldu.
Ama herkeste işe yaramadı. Olmadı yani.
Benim ayaklar yere basıyor basit biyoloji bilgisiyle konuyu idrak edebiliyorum da, senin komplocu kafayı bir kenara bırakıp bir şeyler okuman lazım.
Aşamadığımız nokta bu. O basit biyoloji bilgisinin temelini almış olmak o kadar önemli ki.
Onun sayesinde ben yazılan bir çok safsatayı kendim ayırt edebildim.
Eğitim reformunun topluma indirgenmiş olmasının öneminin canlı örneğini pandemi döneminde bolca gördüm.
Milleti burada etki altına alıp ölüm tehlikesine göndermenize müsaade edemem.
Önceki Sinovac-Biontech konusu kaç zaman açık kaldı, çoğu zaman girip okumadım bile millet ne yazmış diye, ama iş artık bu toleransı tanımanın ötesine geçti.
Kendi fikrinizi kendinize saklayın, bırakın millet deney yapsın aşı ile.
Siz de aşısız güvende kalmayı test eder belki bir şeyleri kanıtlarsınız.
Forumda görüşler elbette beyan edilmeli ama ortada basit bir matematik de var.
Açın bakın dünya çapında yapılan aşılama istatistiklerine.
Hepsini devletlerin resmi kaynaklarından topluyorlar.
Aşı madem deney, madem tehlikeli, neden milyarlarca insan ölmedi.
Bu kadar basit konu.
Sizin can kıymetliyse, bizlerinki de kıymetli.
Kanser ilacının imalatı, depolaması, taşıması var da bir aspirin in, minoset in, parol un yok mu. Bunları bakkaldan gofret yanında mı alıyorsun. Bir ilaç 10 lira biri 70 bin lira. 70 bin liralık hammadde, üretim farkı mı olur. Niye işine gelen kıyası yapıyorsun. Şimdi de kendi fikrinin karşısındakilere tahammül edemeyişini başka insanların vebali kılıfıyla mı örteceksin. Aşı karşıtı olan yok. İlk önce okuduğunu anlaman gereken yer bu. 3 doz aşısı olan bir adamım ben. Yani bilmediğin yerde kendince istikamet çizme. Basit biyoloji ile anlayabiliyorum, o basit bilginin temelini almış olmak o kadar önemli ki diyerek aklınca gizliden laf sokup, aşağıladığını mı zannediyorsun. Yine diyorum her şeyi bildiğini zannediyorsun ya yok güzel kardeşim, bilmiyorsun. Hadi konuyu kilitle.