Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 52
Ama ada güzelmiş yalan değil. Su işi nasıl olur burada acep?Ben aşı oldum ama bu adaya da hayır denem ?

Ama ada güzelmiş yalan değil. Su işi nasıl olur burada acep?Ben aşı oldum ama bu adaya da hayır denem ?
Yahu bu bildiğin Cennet, bunun neresi sürgünO örnek ada demo temsil aşağıdaki ada gibi farklı adalara aşışızları sürgün etsinler listeye ilk beni yazsınlar
![]()
Bu gün Amazon Prime Video da VİRÜS isimli filmi izledim ama bu 2019 yapımı Hint filmi yani o Brad Pitt li virüs değil.Adem abi zaten hiç kimse ahkam kesecek durumda değil. Hiç kimse zerre kadar bir şey bilmiyor. İnsanların birbirine düşmesi çok büyük tehlike. Bunun altından bir hinlik çıkarsa o zaman bu ülkeye de bu millete de herkese yazık olur.
Maske bulaşı ihtimalini azaltır çünkü damlacığın gideceği mesafe azalır.Aşı olmak istemiyorum çünkü bu kadar kısa sürede çıkmış bir aşıyı güvenli bulamıyorum. Aşı ve önlemler hakkında size bir resim paylaşayım.
![]()
İnsanlar aşı yüzünden birbirine düşmeden önce tamamen barışık mıydı birbiriyle yani?Adem abi zaten hiç kimse ahkam kesecek durumda değil. Hiç kimse zerre kadar bir şey bilmiyor. İnsanların birbirine düşmesi çok büyük tehlike. Bunun altından bir hinlik çıkarsa o zaman bu ülkeye de bu millete de herkese yazık olur.
He kardeşim ticari ayak aynen. Adamlar o kadar kafa patlatıyor bilime, geldikleri nokta esnaflık mı?Herkes kendi okuduğunu gerçek bu diyerek diğerini yok sayıyor. Hiçkimse acaba diğerleri ne diyor, ne ile destekliyor diyor mu yok. Aşı karşıtlığı sözüne de ben karşıyım. Bugün olmak istemeyen insanlara sormak lazım önceden aşı oldunuz mu, çocuğunuza herhangi bir aşı yaptırdınız mı. Bence buradan çıkan sonuç çok farklı olur. İnsanlar aşı karşıtı değil. Karşısındakine güvenmiyor. Üreten açık açık ben sorumluluk almam diyorsa, bunu yapacak olan kurum yani Bakanlık ben sorumluluk almam diye sana onam imzalatıyorsa bundan işkillenecek, tereddüt edecek, tırsacak adamı suçlayamazsın. Olan kar zarar hesabı yapıyor işine o geliyor oluyor. Olmayan da aynı. İşin buraya gelmesinin sebebi bakanlık. Çıkıp da aşısızların pandemisi, aşısızlardan yayılıyor dersen olacağı bu. Aşı olup virüsten korkan insan, aşı olmaktan korkup olmayana sarar tabi. Her hafta değişik bir söylem, birgün denilen öteki gün değişiyor. Ortaya bir laf atılıyor tepki gelirse geri vites, yok efendim yanlış anlaşıldı yok öyle birşey. Gelmezse vites artarak devam. Okullarda çocuklarda tarama yapılacak dendi kıyamet kopunca olur mu canım, izinsiz kimseye yapılmaz. Aşısızların yanına aşısı tamamlanmamış kavramı geldi. Peki ne zaman aşımız tamamlanmış olacak. Var mı bunun bir sonu. Toplum ayrıştırılıyor. Bakın örnek var, Cebelitarık. Tüm nüfus aşılandı. %100 yani. Şimdi yine vakalarla uğraşıyorlar. Kimse olmayanlardan varyant türedi de bu oldu diyemiyor. Çünkü olmayan yok. Sinovac yere göğe sığmıyordu sonra su daha etkili oldu neredeyse. Şimdi Türkovac çıkacak. Dozlar bunun üzerinden gidecek muhtemelen. Peki Türkovac da inaktif aşı. Ne olacak o zaman. Bu virüs, hepimiz aşı olsak da bitmeyecek gibi. Sürekli bir bahane üretilecek. Ve bu kısır döngü dönüp duracak. Bu işin bir ayağı ticari. Bu işe böyle de bakmak lazım.
Vallahi ağzınıza sağlık hocam, tam benim yazmak istediğim cevap, ama sevgili Umut BARIŞ gene benim yazdığım cevabı anlamadan dağdan, taştan bir cevap yazar, en iyisi hiç Umut BARIŞ'a cevap yazmakla uğraşmayayım dedim.Umut Barış,
Seninle oturup adam gibi konuşulamaz. Sen daha kendi fikrinin karşısındaki bir fikre bile tahammülü, saygısı olamayan bir bireysin. Sırf bu konu değil, her konuda aynısın. Birinin bir şeyi senden daha iyi bilme ihtimali senin dengeni bozuyor. Her şeyi bildiğini zannediyorsun. Daha okuduğunu anlama zahmetine girmiyorsun. Bir üstten üstten konuşmalar, benim bildiklerimi bil ondan sonra konuş havaları. Ayakların yere bassın biraz. Ticari ayak yok öyle mi. Git bak bakalım bir kanser ilacı, sadece biri ne kadar. Hayrına yapıyor değil mi bu işi. Sen bir şey bilmek istiyorsan ilk başta ezoterizm tarihini okumaya başla.
Kardeş kanser ilacı sucuklu yumurta yapmak kadar kolay olsaydı ucuz olurdu.Umut Barış,
Seninle oturup adam gibi konuşulamaz. Sen daha kendi fikrinin karşısındaki bir fikre bile tahammülü, saygısı olamayan bir bireysin. Sırf bu konu değil, her konuda aynısın. Birinin bir şeyi senden daha iyi bilme ihtimali senin dengeni bozuyor. Her şeyi bildiğini zannediyorsun. Daha okuduğunu anlama zahmetine girmiyorsun. Bir üstten üstten konuşmalar, benim bildiklerimi bil ondan sonra konuş havaları. Ayakların yere bassın biraz. Ticari ayak yok öyle mi. Git bak bakalım bir kanser ilacı, sadece biri ne kadar. Hayrına yapıyor değil mi bu işi. Sen bir şey bilmek istiyorsan ilk başta ezoterizm tarihini okumaya başla.
Bilmiyorum. Bakanlığın sitesine bakın, duyuru yapılmıştır bununla ilgili illa ki.Ya merak ettim açık alanda maske yasağı kaltı mı ,
Ne zamandır İstanbulda herkes çenesinde dolaşıyor sadece kapalı mekanlarda takılıyor yaw kalktı da benim mi haberim yok , takmayana artık ceza filanda kesen yok
Sorulara cevap vermeden önce bir bilgilendirme yapmak gerektiğini düşünüyorum.Aşı olmak istemiyorum çünkü bu kadar kısa sürede çıkmış bir aşıyı güvenli bulamıyorum. Aşı ve önlemler hakkında size bir resim paylaşayım.
![]()