S Çevrimdışı

SİGORTACI

Yeni Üye
29 Tem 2018
39
54
Beyler selamlar

Bu Andro TVB denen cihazlar dan bugüne kadar tam 13 tane kullandım,kısa süre sonra da aynen yolcu ettim!
Şu anda elimde "Beelink GT1 Ultimate" vardır (RAM3Gb+ROM32Gb) bu da çok kısa süre için de aynen yolcudur Abbas!

1-AMLogic912 chipset(neredeyse piyasanın artık tamamı bu oldu gibi!) dolayısıyla bunları da zaten Çin de tabiri
caizse H/W olarak üç-beş ana üretici üretiyor;siz bakmayın global pazara;zira orada 1550 tane MARKA diye
Andro Box görürsünüz+Software de hemen hemen bir kaç kişinin eline bakıyor Çin de!

905 chipset ucuz diye artık almayın
912 alıyorsunuz!
RK chiset den ise RK3399 OK dir ama Box ları piyasada çok çok azdır,oturmuş yazılımları da yoktur!
alanların da hepsi bundan dolayı şikayetçidir(yabancı)!!

2-"Resim kalitesi" benim gibi sizlerin de ilk tercihi ise RK3399 alacaksınız!(ama bugün için değil,şimdilik
912 lerle idare edin)

3-Yukarıda arkadaş yazmış mühim olan RAM+ROM dan ziyade işlemci diye;"DOĞRUDUR"!

CPU dur asıl önemli olan,ancak daha eli ayağı düzgün ve bu işte artık MARKA diye kabul edebileceğimiz
Zappiti,Zidoo,HiMedia,EGreat,ve bir kaç daha marka vardır ki bunların chipset leri çok daha iyi ve de farklıdır haliyle!

Fiyatları daha pahalıdır,karşınız da "muhatap" da vardır!
Ancak "sıfır sorun" bunlar da değildir! Özellikle yabancı forumlar dan bunları araştırırsanız bir dolu şikayetler olduğunu
göreceksiniz,aynı şekilde DH den,ilgili bir kaç başlığı vardır("papirus" nick li kişi bu işin doktorudur)!!

Böyle bir cihaz alırsanız RAM2Gb olsa da piyasa işi bir cihazda ki 3Gb dan çok daha iyidir!!
Bu "dandik" cihazlarda ki RAM3/4 olayına fazla takılmayın!
Zaten genel de 1/2/3Gb oluyor bunlar sanırım bir tek 4Gb olanları RK3399 cihazlarda bulunuyor diye biliyorum

4-"ACEMİ" iseniz öğreninceye kadar işi;1Gb lık dandik bir ucuz bir cihazla yola çıkın!! sonra zaten neyi alacağınızı
çok iyi öğreneceksiniz!

5-Ayrıca bu işin sonu yok gibidir! dipsiz kuyu misali,adamı yorar,çok meşgul eder ve sürekli bazı şeyleri takip
etmeniz gerekir v.s v.s İngilizce bilmek bu işte bana göre şart gibi dir! ama iyi ingilizce olmasa da,işin prensibini
öğrendiğiniz zaman çoğu şeyi de çözersiniz!

6-Bir de sizin ne iş yapacağınıza bağlıdır bu meretleri kullanmak!!!
kimisi vardır;daha doğrusu büyük çoğunluk; "IPTV" izler sadece başka hiç bir iş yapmaz! "neyi izliyorlar" diye bana sormayın şimdi!
kimisi sadece MAÇ lara takılır! kimisi bir sürü şey yapar veya sadece FILM izler v.s

Şimdi diyeceksiniz ki ki;yaw ben bunların çoğunu "cep tlf.dan" izliyorum;o zaman sizin TVBox a ihtiyacınız yok demektir!
kimisi de şöyle diyebilir,hatta ben bunu panele de aktarıp bilmem kaç ekranda izliyorum da diyebilir,o zaman yine
TVBox almanıza gerek yoktur,kimisi yaw ben cep ten bilmem ne programıyla tüm maçları naklen izliyorum zaten de diyebilir!

Bunların hepsi size bağlıdır,beleşe izleniyor çoğu! ama paralı da izleniyor!!!

7-"ANDROID" ile neredeyse sınırlar kalkıyor!(cihaz ROOT lu olmalıdır ama!)gerçi kimisi root lu olanı da bir şekilde deliyor!

Box a "KODI" sistemini zaten yüklemeniz de şart dır ki bu da ayrı bir alem!(çoğu Box lara KODI yüklü geliyor!)

Bence vakti bol olup da böyle bir dünya işlerle uğraşanlar için TVBox denen cihazlar iyi gider!

8-"Resim kalitesi";öncelikle şunu belirteyim,bu meretlerin hiç birisi bir "Bluray" kalitesin de resim veremiyorlar!
Bluray derken;"Bluray Player" lar dan bahsediyorum;örneğin çok fazla dowlonad yapıp da bunları USB/HDD içine atıyorsanız
Bluray den alacağınız resim kalitesini Box dan alamazsınız! benim elimde 2 tane BD cihazı genel de hep oluyor!
Ancak BD cihazların da bir sorun var;her formatı/codec desteklemiyor!!!
Samsung %90/95 açıyor,Sony 80/85 gibi açıyor,LGE %100 lere yakın açıyor!

MediaPlayer/TVBox lara ise bu oran %100 dür! ancak VC-1 gibi veya RM gibi bazı formatlar da sorun çıkabiliyor
ama bu da genellikle cihaz kaynaklı oluyor!

Her BD cihazı böyle değildir! MARKA(adam gibi marka BD lerden bahsediyorum)format/codec desteği çok daha azdır!

"Fotoğraf gösterimi"(örneğin bende bu çok vardır)binlerce resmi bu Box lar açarken genelde sorunludur! 2/3Gb lık cihazlar
bile dakikalarca bekletiyor sizi!
Aynı USB yi ben Samy veya Sony BD ye taktığım zaman şak diye döküyor binlerce resmi önüme!

Şimdi BD ler de normal de 1GbRAM oluyor!!! ama müthiş hızlı! 1Gb RAM in de 500/600MB zaten sistem kullanıyor
ama bir şekilde özellikle Hız olayında çok çok iyiler!
Ben şimdi 3Gb lık RAM ile USB den taktığım içinde yaklaşık 15/20Gb resim dosyalarımı belki yarım saat bekliyorım ki hepsini
açabilsin çok hızlı ve arka-arkaya!

Zaten resimlerimi de BD den izlemey başladım!

Sonuç olarak cihazlar ciddi "dandik"(MARKA ya filan sakın takılmayın!)

Örneğin benim cihaz kötülerin içinde "az kötü" olanı dır ama bana göre dandik,örneğin kumandası acaip
"sağırdır" yaw!! illet bir kumandası vardır,kaldır at aynen öyle dir! neyse ki wireless-mouse kullanıyorum ki
bu zaten olmazsa-olmaz dır!! olayı aşıyorum,ya kendi uyduruk klavye+mouse gibi dandik ayrı satılan(genel de)
aparatı vardır ama ben bunu da kullanmıyorum,normal Mouse en güzeli dir...

yazacak bir çok şeyi vardır ama bence merak edenler gidip ucuz yollu olanın da alsınlar bir süre sonra olayını çözmeye
başlarlar,ben seviyorum açıkçası bununla uğraşmayı! ama ilk aldığım 2 cihazı sinirlenip kaldırıp atmıştım!!

Şimdi RK3399 lu bir cihaz kesin alıyorum,ama piyasa da çok fazla çeşit yok ve sürekli de sıkıntı okuyunca frene bastım!
üstelik bunların fiyatları da $ 120/160 bandındadır! 2 senedir hatta daha fazla dır varlar ama çeşitlenemedi hala!
belliki bazı sıkıntıları var ve piyasaya bolca çıkamıyor!

++
Hocam ben "ACEMİ" sınıfına giriyorum dandik 1 GB bir cihaz tavsiyesi var mı?Nasıl aramam gerektiğini bile bilmiyorum oradan pay biçin konuya ne kadar uzak olduğumu.

BramStoker Çevrimdışı

BramStoker

Aktif Üye
8 Eki 2018
120
39
Merhaba herkese, bayadır kimse birşey yazmamış, ben de hortlatayım konuyu, şu an ki dolar kuru nezdinde alınabilecek F/ P (hatta başlangıç seviyesi ucuz) olarak önerebileceğiniz hangi boxlar var ? Ali de 365 tl fiyatla Xiaomi box var, 2gb / 16gb olan, Mali 450 kullanıyor sanırım işlemci olarak, kullanıcısı olarak tavsiye eder misiniz? Sadece Internetten film ve dizi izlemek için kullanılacak cihaz ( Şu an kullandığım tv nin smartı yok, laptop bağlayıp film izliyorum)

Cevaplar için teşekkürler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba herkese, bayadır kimse birşey yazmamış, ben de hortlatayım konuyu, şu an ki dolar kuru nezdinde alınabilecek F/ P (hatta başlangıç seviyesi ucuz) olarak önerebileceğiniz hangi boxlar var ? Ali de 365 tl fiyatla Xiaomi box var, 2gb / 16gb olan, Mali 450 kullanıyor sanırım işlemci olarak, kullanıcısı olarak tavsiye eder misiniz? Sadece Internetten film ve dizi izlemek için kullanılacak cihaz ( Şu an kullandığım tv nin smartı yok, laptop bağlayıp film izliyorum)

Mi box 4K STB ilk defa kullanacağım bu gece.

1-2 gün kurcaladıktan sonra düşüncelerimi yazarım :ok

G Çevrimdışı

gezgin_ 

Aktif Üye
27 Ara 2017
190
46
TV box almayı düşünüyorum uygun ve kaliteli hangi TV box alabilirim. h96 pro. scihion v88. Wechip v8 Modelleri var AliExpress te bu ürünler fiyat olarak daha uygun

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291

Size giriş seviyesi uygun fiyatlı bir kaç cihaz önereyim.

SCISHION V88 Fiyat = 179.80 TL kargo dahil ( Aliexpress )

Android 8.1
RK3229 Quad-Core 1.2 GHZ
Mali 450
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
WiFi: 2.4G
Ethernet: 10/100 M, standart RJ-45
Medya formatı desteklenen:
Video: MKV, WMV/VC-1 SP/MP/AP, MPG, MPEG, DAT, AVI, MOV, ISO, mp4, RM, H.264, H.265, gerçek Video 8/9/10, VP8/9, 2160 P kadar

HK1 MINI Fiyat = 179.15 TL kargo dahil ( Aliexpress )

Android 8.1
RK3229 Quad-core cortex-A53 1.5 GHZ
Mali 450
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
Wifi 2.4G
Desteklenen Medya Formatı
4k2k H.265 donanım
Avi/Rm/Rmvb/Ts/Vob/Mkv/Mov/ISO/wmv/asf/ flv/dat/mpg/mpeg

MAGICSEE N5 Fiyat = 188.22 TL kargo dahil ( Aliexpress )

Android 7.1.2
S905X Quad-Core Cortex A53 1.5 GHZ
Mali 450
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
Wifi 2.4G ve 5G
Desteklenen Video Formatı
H.265 H.264 1080p HDR 4K - MKV, WMV/VC-1 SP/MP/AP, MPG, MPEG, DAT, AVI, MOV, ISO, mp4

MECOOL M8S L Fiyat = 258.44 TL kargo dahil ( Aliexpress )

Android 7.1
S912 Octa-Core Cortex A53 1.5 GHZ
Mali T820 MP3
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
Wifi 2.4G
Bluetooth 4.2
Ethernet Yok
HDR10 4K H.265, H.264, H.263, HD MPEG4 AVI, ASF, MKV, MPG, FLV, RMVB, WMV, RM, MOV, TS, ISO, DAT, MPEG, VOB

MECOOL KM8 P Fiyat = 242.28 TL kargo dahil ( Aliexpress ) Bu ürünün 1GB Ram 8GB Rom olanının fiyatı 163.99 TL kargo dahil

Android 7.1
S912 Octa Core Cortex A53 2 GHZ
Mali T820 MP3
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
Wifi 2.4G
Ethernet 100 M RJ45
4K H.265, H.264, H.263, HD MPEG4 AVI, ASF, MKV, MPG, FLV, RMVB, WMV, RM, MOV, TS, ISO, DAT, MPEG, VOB

M96X Plus Fiyat = 256.89 TL kargo dahil ( Aliexpress )

Android 7.1
S912 Octa Core Cortex A53 2GHZ
Mali T820 MP3
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
Wifi 2.4G ve 5G
Ethernet 1000 M RJ45
Bluetooth 4.0
4K H.265, H.264, H.263, HD MPEG4 AVI, ASF, MKV, MPG, FLV, RMVB, WMV, RM, MOV, TS, ISO, DAT, MPEG, VOB

Bu ürünleri giriş sınıfı için paylaştım , yoksa tabiki çok daha iyi cihazlar vardır , haliyle daha yüksek fiyatlara :bye

Son düzenleme:
BramStoker Çevrimdışı

BramStoker

Aktif Üye
8 Eki 2018
120
39
Size giriş seviyesi uygun fiyatlı bir kaç cihaz önereyim.

SCISHION V88 Fiyat = 179.80 TL kargo dahil ( Aliexpress )

Android 8.1
RK3229 Quad-Core 1.2 GHZ
Mali 450
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
WiFi: 2.4G
Medya formatı desteklenen:
Video: MKV, WMV/VC-1 SP/MP/AP, MPG, MPEG, DAT, AVI, MOV, ISO, mp4, RM, H.264, H.265, gerçek Video 8/9/10, VP8/9, 2160 P kadar

HK1 MINI Fiyat = 179.15 TL kargo dahil ( Aliexpress )

Android 8.1
RK3229 Quad-core cortex-A53 1.5 GHZ
Mali 450
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
Wifi 2.4G
Desteklenen Medya Formatı
4k2k H.265 donanım
Avi/Rm/Rmvb/Ts/Vob/Mkv/Mov/ISO/wmv/asf/ flv/dat/mpg/mpeg

MAGICSEE N5 Fiyat = 188.22 TL kargo dahil ( Aliexpress )

Android 7.1.2
S905X Quad-Core Cortex A53 1.5 GHZ
Mali 450
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
Wifi 2.4G ve 5G
H.265 H.264 1080p HDR 4K - MKV, WMV/VC-1 SP/MP/AP, MPG, MPEG, DAT, AVI, MOV, ISO, mp4

MECOOL M8S L Fiyat = 258.44 TL kargo dahil ( Aliexpress )

Android 7.1
S912 Octa-Core Cortex A53 1.5 GHZ
Mali T820 MP3
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
Wifi 2.4G
Bluetooth 4.2
Ethernet Yok
HDR10 4K H.265, H.264, H.263, HD MPEG4 AVI, ASF, MKV, MPG, FLV, RMVB, WMV, RM, MOV, TS, ISO, DAT, MPEG, VOB

MECOOL KM8 P Fiyat = 242.28 TL kargo dahil ( Aliexpress ) Bu ürünün 1GB Ram 8GB Rom olanının fiyatı 163.99 TL kargo dahil

Android 7.1
S912 Octa Core Cortex A53 2 GHZ
Mali T820 MP3
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
Wifi 2.4G
Ethernet 100 M RJ45

M96X Plus Fiyat = 256.89 TL kargo dahil ( Aliexpress )

Android 7.1
S912 Octa Core Cortex A53 2GHZ
Mali T820 MP3
2GB DDR3 Ram
16GB Rom
Wifi 2.4G ve 5G
Ethernet 1000 M RJ45
Bluetooth 4.0

Bu ürünleri giriş sınıfı için paylaştım , yoksa tabiki çok daha iyi cihazlar vardır , haliyle daha yüksek fiyatlara :bye

Öneriler için çok teşekkür ediyorum, bu modellerin hepsinde Wifi de kopma sorunu olmadan akıcı internetten dizi / film izleyebiliyoruz değil mi? Yoksa şunun wifi si bi tık daha iyidir diyebileceğiniz var mı ? Aksi halde en ucuzunu sipariş geçeyim, dursun :)

Edit : aralarında HK1 Mini gözüme çarptı, tam alayım derken mp4 desteklemediğini gördüm, codec falan yükleyip sorun çözülür mü ? Arşiv filmlerimin yarısı mkv ve mp4, bir de bunların kendi video playerları var mı ? Yoksa kendimiz mi yüklüyoruz vlc player falan gibi ?

Teşekkürler

Son düzenleme:
The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Öneriler için çok teşekkür ediyorum, bu modellerin hepsinde Wifi de kopma sorunu olmadan akıcı internetten dizi / film izleyebiliyoruz değil mi? Yoksa şunun wifi si bi tık daha iyidir diyebileceğiniz var mı ? Aksi halde en ucuzunu sipariş geçeyim, dursun :)

Edit : aralarında HK1 Mini gözüme çarptı, tam alayım derken mp4 desteklemediğini gördüm, codec falan yükleyip sorun çözülür mü ? Arşiv filmlerimin yarısı mkv ve mp4, bir de bunların kendi video playerları var mı ? Yoksa kendimiz mi yüklüyoruz vlc player falan gibi ?

Teşekkürler
Mp4 destekliyordur büyük ihtimalle hocam , ama sen yinede satıcıya sor bi işini sağlama al :ok

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
Arkadaşlar selam ,

Ben yaklaşık üç senedir android tv box kullanıyorum . İlk aldığım zamanlar cihazları detaylı olarak bilmediğim için tv boxların ne menem bir şey olduğunu öğrenmek amacıyla yaklaşık 30-35 $'a ABD'den MBOX markalı 1GB RAM , 8 GB dahili hafızalı, 2.4 G WİFİ bir cihaz aldım . Bu süreçler zarfında hep UHD smart tvler kullandım. Bu süreç içerisinde yaşadığım tecrübeleri paylaşmak ve bunun sonucunda öneriler getirmek isterim.

Öncelikle evinizde hdmi çıkışlı çalışır bir dizüstü bilgisayarınız varsa android tv box çok ihtiyacınız olan bir ürün değil. Ama ben hem internet üzerinden dizi film ve maç izlerken hem de bilgisayarda iş,ödev vb. gibi şeyler yapacağım diyorsanız android tv boxlar uygun aletlerdir.

Öncelikle alınacak ürünün şu zaman şartlarına göre en az 2 GB RAM'a sahip olması gerekiyor. Bendeki 1 GB hafıza izlerken artık çok ksamaya başladı. Sistem zaten RAM'ın yarısını kullanıyor KODİ ise yaklaşık 280 MB kullanıyor kalıyor elinizde 200 MB . Film izlerken sistemin kullanabileceği maximum hafıza 88-90 MB kalıyor. Bu da yüksek kalite film izlerken takılmaya sebep oluyor.

Wİ-Fİ bağlantı protokolü 2.4 olan cihazların wi-fi bağlantı hızı oldukça düşük oluyor. Bende 24 mbps bağlantı var ama wi-fi ile alabildiği maksimum 6-7 mbps , ancak ethernet bağlantısı yapınca hızda sorun yaşanmıyor. Bu nedenle evindeki modem konumu nedeniyle wi-fi kullanmak zorunda kalacak arkadaşların bu konuya dikkat etmesini öneririm.

Dahili hafıza bence çok önemli bir husus değil , zaten çok fazla uygulama yüklenmesi gereken cihazlar değil bunlar. İçeriğinde kurulu olarak gelen bir çok uygulama gereksiz ve bence silinirse daha iyi olur. Hatta ben yüklü gelen KODİ'yi bile kaldırdım kendim yeniden yükledim. İçeriği o kadar gereksiz eklenti doluydu ki takılıp kalıyordu . Video Player olarak VLC playerı öneririm oldukça güzel bir uygulama ve açamayacağı video yok.

Bir de bu cihazlarda her uygulama düzgün çalışmıyor. Çalışma mantığı tablet düzeni olan bu cihazlarda telefonlar için üretilen uygulamalar hata verebiliyor ya da çalışmayabiliyor. Ama bu sorunun yaşanmadığı bir çok uygulama da var . Gerçi benim adroid sürümü 5.1 o yüzden de olabilir. Ancak playstore da bulunan bir çok uygulamanın altında " bu uygulama telefonlar için üretilmiştir" yazıyor.

Klavye ve tuş takımına gelince migrostan aldığım 40 TL lik kablosuz klavye+mouse seti bu cihazda çalışıyor. ( bildiğiniz bilgisayar klavyesi ve mouse) Hatta 10 tl lik kablosuz mouse da sorunsuz hizmet veriyor. Bu nedenle android boxlarda kumandasının işlevsiz olması çok ödemli bir detay değil benim için.

1 TB harici diski tamamıyla okuyor ancak işlemcisi ve düşük ramı nedeniyle hızı biraz yavaş . Ancak disk içerisinde okuma konusunda sorun yaşamadım ama daha yüksek işlemcili bir cihazda daha hızlı sonuçlar alınacağını düşünüyorum.

Bendeki cihazın ekran ayarları menüsünde 4K 30hz görüntü ayarı var yani bu görüntüyü verdiğini idda ediyor. Ancak ben henüz bu cihazdan 4k görüntü almayı başaramadım :)

Bir de bendeki cihazda miracast uygulaması var ki , çalışması tam bir felaket . Cihazın donanım yetersizliğinden olduğunu düşünüyorum.

Sonuç olarak , elinizdeki bütçeye göre en yüksek donanımlı ürünü seçmek size faydalı olacaktır. Lakin kısıtlı bütçe sahibiyseniz bence ilk dikkat etmeniz gereken konu RAM olmalıdır. En az 2 GB RAM artık bu cihazların olmazsa olmazı olmuş durumda . Bu konuya dikkat ederek fiyat fayda analizi yapmanızı öneririm.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Arkadaşlar selam ,

Ben yaklaşık üç senedir android tv box kullanıyorum . İlk aldığım zamanlar cihazları detaylı olarak bilmediğim için tv boxların ne menem bir şey olduğunu öğrenmek amacıyla yaklaşık 30-35 $'a ABD'den MBOX markalı 1GB RAM , 8 GB dahili hafızalı, 2.4 G WİFİ bir cihaz aldım . Bu süreçler zarfında hep UHD smart tvler kullandım. Bu süreç içerisinde yaşadığım tecrübeleri paylaşmak ve bunun sonucunda öneriler getirmek isterim.

Öncelikle evinizde hdmi çıkışlı çalışır bir dizüstü bilgisayarınız varsa android tv box çok ihtiyacınız olan bir ürün değil. Ama ben hem internet üzerinden dizi film ve maç izlerken hem de bilgisayarda iş,ödev vb. gibi şeyler yapacağım diyorsanız android tv boxlar uygun aletlerdir.

Öncelikle alınacak ürünün şu zaman şartlarına göre en az 2 GB RAM'a sahip olması gerekiyor. Bendeki 1 GB hafıza izlerken artık çok ksamaya başladı. Sistem zaten RAM'ın yarısını kullanıyor KODİ ise yaklaşık 280 MB kullanıyor kalıyor elinizde 200 MB . Film izlerken sistemin kullanabileceği maximum hafıza 88-90 MB kalıyor. Bu da yüksek kalite film izlerken takılmaya sebep oluyor.

Wİ-Fİ bağlantı protokolü 2.4 olan cihazların wi-fi bağlantı hızı oldukça düşük oluyor. Bende 24 mbps bağlantı var ama wi-fi ile alabildiği maksimum 6-7 mbps , ancak ethernet bağlantısı yapınca hızda sorun yaşanmıyor. Bu nedenle evindeki modem konumu nedeniyle wi-fi kullanmak zorunda kalacak arkadaşların bu konuya dikkat etmesini öneririm.

Dahili hafıza bence çok önemli bir husus değil , zaten çok fazla uygulama yüklenmesi gereken cihazlar değil bunlar. İçeriğinde kurulu olarak gelen bir çok uygulama gereksiz ve bence silinirse daha iyi olur. Hatta ben yüklü gelen KODİ'yi bile kaldırdım kendim yeniden yükledim. İçeriği o kadar gereksiz eklenti doluydu ki takılıp kalıyordu . Video Player olarak VLC playerı öneririm oldukça güzel bir uygulama ve açamayacağı video yok.

Bir de bu cihazlarda her uygulama düzgün çalışmıyor. Çalışma mantığı tablet düzeni olan bu cihazlarda telefonlar için üretilen uygulamalar hata verebiliyor ya da çalışmayabiliyor. Ama bu sorunun yaşanmadığı bir çok uygulama da var . Gerçi benim adroid sürümü 5.1 o yüzden de olabilir. Ancak playstore da bulunan bir çok uygulamanın altında " bu uygulama telefonlar için üretilmiştir" yazıyor.

Klavye ve tuş takımına gelince migrostan aldığım 40 TL lik kablosuz klavye+mouse seti bu cihazda çalışıyor. ( bildiğiniz bilgisayar klavyesi ve mouse) Hatta 10 tl lik kablosuz mouse da sorunsuz hizmet veriyor. Bu nedenle android boxlarda kumandasının işlevsiz olması çok ödemli bir detay değil benim için.

1 TB harici diski tamamıyla okuyor ancak işlemcisi ve düşük ramı nedeniyle hızı biraz yavaş . Ancak disk içerisinde okuma konusunda sorun yaşamadım ama daha yüksek işlemcili bir cihazda daha hızlı sonuçlar alınacağını düşünüyorum.

Bendeki cihazın ekran ayarları menüsünde 4K 30hz görüntü ayarı var yani bu görüntüyü verdiğini idda ediyor. Ancak ben henüz bu cihazdan 4k görüntü almayı başaramadım :)

Bir de bendeki cihazda miracast uygulaması var ki , çalışması tam bir felaket . Cihazın donanım yetersizliğinden olduğunu düşünüyorum.

Sonuç olarak , elinizdeki bütçeye göre en yüksek donanımlı ürünü seçmek size faydalı olacaktır. Lakin kısıtlı bütçe sahibiyseniz bence ilk dikkat etmeniz gereken konu RAM olmalıdır. En az 2 GB RAM artık bu cihazların olmazsa olmazı olmuş durumda . Bu konuya dikkat ederek fiyat fayda analizi yapmanızı öneririm.

Ben yazdıklarınıza pek katılamayacağım malesef , bizim insanımızın Ram'e karşı zaafı var sanırsam. Telefon olsun , pc olsun yada tv box v.s Ram ne kadar yüksekse o kadar iyidir mantığı :hihi ilk dikkat etmeniz gereken husus Ram değildir , işlemci ve ekran kartıdır. Ram'de önemlidir tabiki ama düşük işlemcili ve ekran kartı olan bir ürünün Ram'inin yüksek olmasının pek bir faydası olmaz.

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
Ben yazdıklarınıza pek katılamayacağım malesef , bizim insanımızın Ram'e karşı zaafı var sanırsam. Telefon olsun , pc olsun yada tv box v.s Ram ne kadar yüksekse o kadar iyidir mantığı :hihi ilk dikkat etmeniz gereken husus Ram değildir , işlemci ve ekran kartıdır. Ram'de önemlidir tabiki ama düşük işlemcili ve ekran kartı olan bir ürünün Ram'inin yüksek olmasının pek bir faydası olmaz.

Bu kutularda genellikle oyun oynanmadığı ve karmaşık işlemler yapılmadığını düşündüğümüzde işlemcinin ikinci planda olduğunu düşünüyorum . Ben bugün kullandığım cihazdaki sıkıntıları işlemcisi ya da kullandığı ekran kartından değil , geçici belleğinin düşük olmasından dolayı yaşıyorum.

İşlemci ve ekran kartının kalitesinin de cihazın düzgün çalışması için hayati olduğunu kabul etsem de , günümüzdeki veri hızı ve kalitesinde 1 GB RAM yetersiz kalmaktadır ve kullananları tatmin etmeyecektir. Ben geri planda çalışan tüm uygulamaları kapatmama rağmen görüntü işlemede kodide kullanabileceğim max. 100 mb kalıyor ki bu kesintisiz kaliteli bir yayın izlemek için bence yetersiz. Yetersiz bir kapasitede işlemciniz ne kadar iyi olursa olsun verim iyi verim alamazsınız. RAM konusundaki hassasiyetimiz buradan kaynaklanıyor.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Bu kutularda genellikle oyun oynanmadığı ve karmaşık işlemler yapılmadığını düşündüğümüzde işlemcinin ikinci planda olduğunu düşünüyorum . Ben bugün kullandığım cihazdaki sıkıntıları işlemcisi ya da kullandığı ekran kartından değil , geçici belleğinin düşük olmasından dolayı yaşıyorum.

İşlemci ve ekran kartının kalitesinin de cihazın düzgün çalışması için hayati olduğunu kabul etsem de , günümüzdeki veri hızı ve kalitesinde 1 GB RAM yetersiz kalmaktadır ve kullananları tatmin etmeyecektir. Ben geri planda çalışan tüm uygulamaları kapatmama rağmen görüntü işlemede kodide kullanabileceğim max. 100 mb kalıyor ki bu kesintisiz kaliteli bir yayın izlemek için bence yetersiz. Yetersiz bir kapasitede işlemciniz ne kadar iyi olursa olsun verim iyi verim alamazsınız. RAM konusundaki hassasiyetimiz buradan kaynaklanıyor.
1GB Ram'i olan bir cihazı zaten IpTv ve Film yada dizi izlemek isteyenler için öneririm. Onun dışında birşeyler yapmak pek mümkün olmaz. Ben 1GB 2GB yada 3GB Ram olarak söylemek istemedim hocam , yani Ram'de çok önemli tabi zaten bunu inkar etmem mümkün değil , biz şöyle diyelim o zaman İşlemci - Ram - Ekran Kartı :ok

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Tam bir f/p ürünü , uygun fiyata iyi bir cihaz arayanlar bu fiyata kaçırmasın :ok 320 TL'ye felan geliyor.

Beelink GS1 6K Android Tv Box

Sürüm: Android 7.1
İşlemci: Allwinner H6
Sistem: 64bit
Ekran Kartı: Mali T720MP2
Ram: 2GB DDR3
Rom: 16GB
USB: 3.0
Maksimum Harici Disk Okuma 4TB
Bluetooth 4.1
1000 M Ethernet Wifi 2.4G ve 5.8G
Ota Güncelleme Var