Bende hergün tv izliyorum. Film izliyorum ama tv tamirinden anlamıyorum. Güzel mantık kurmuşsunuz.
Ayrıca asker arkadaşı olduğumuzu da hatırlamıyorum.
Diyorum ki bu tarz arızalar yada sorunlar yazılımsal yada donanımsal olabilir. Önemli olan ihitmaller üzerinden olası sonuçları değerlendirmek. Yoksa sizin yaptığınız düz mantığı herkes akıl ediyor.Zaten bu sorunlar yavaş yavaş çoğalmaya başlar zamanla artar birden benim kart gitti şeklinde olmaz.
Son olarak izlenmesi gereken yolları anlatıyım isteyen bulmaca çözsün isteyen oyun oynasın.
--------
İşletim sisteminiz yüklenmeden önce açılış ekranlarında bu gibi görüntüler görürseniz, bunun sürücülerle ilgisi olmadığı anlamı çıkar.
Yanlızca bir programda bu görüntüleri görürseniz, o programla ilgili yazılım sorunu olabilir. Ancak bu tarz bozukluklar bir sürücü sorunu yada donanım sorununa da işaret edebilir.
Yanlızca işletim sistemi yüklendikten sonra bu tarz görüntüler çıkarsa yapılması geren şey anakart yonga sürücülerinin güncellenemesi ve ekran kartının sürücüsünün kaldırılıp tekrar yüklenmesi gerekir.
Bilgisayar çalıştıktan sonra ekran kartı fanları dönüyor mu kontrol etmekte fayda vardır. Oyunu ilk açtığınızda yalnızca birkaç dakika oyun oynadıktan sonra ortaya bu görüntüler çıkıyorsa, bunun nedeni genellikle aşırı ısınmadır.
Video kartınızdaki silikon yongalar yüksek sıcaklıklarda daha yavaş çalışır. Çipler ne kadar sıcak olursa, standart saat hızlarında o kadar fazla sorun yaşarlar.
Bilgisayarınızı kasa açıkken çalıştırarak ve herhanbi fanı ekran kartına doğrultarak bunun aşırı ısınma sorunu olup olduğunu anlayabilirsiniz.
Ekrandaki görüntü bozuklukları kaybolursa, aşırı ısınma sorununuz olduğunu anlayabilirsiniz
Bir başka yöntem de gpu'nuzun veya vram'inizin saat hızlarını azaltırsınız. Saat hızlarını azaltmak, çiplerin sıcaklığını düşürür ve genellikle zayıf olanların düzgün çalışmasına izin verir.
Görüntülerin ekranda doğru bir şekilde görüntülenmesi için şu 3 donanımın düzgün çalışması gerekir; ekran kartındaki vram ekran kartındaki çizimi yapan ana yonga olan gpu ve veri yolu arabirimi , ekran kartınız ve anakartınız arasında veri aktarımı yapar.
vram'in asıl görevi çerçeve arabellekleri adı verilen alanları tutar (frame buffers). Ekran kartı tarafından son ekran görüntüsünün kopyalarını veya hala çizilmekte olan ekran görüntüsünün ara versiyonlarını saklamak için kullanır.
Çerçeve arabelleği hatalı vram'inde depolanırsa, genellikle görüntünün bölümlerinde renk kaymaları olarak görünen bozukuklar görürsünüz.
gpu ise grafik işleme birimi anlamına gelir. Asıl çizimi yapan, ekran kartınızdaki ana çiptir. gpu bozukluklarında ise genelde ekranda hiçbirşey tanınamayacak kadar kötü bozulur. Gpu bozuklukları genelde %90'ı ısıyla alakalıdır.Gerekli soğutma sağlanarak düzeltilebilir.
Bunların hepsi birer ihtimaldir. Uzun süre kullanım ve testlerde belli olur
O oyunda oldu bunda olmuyor demek pek bilimsel bir yaklaşım olmuyor.
M
Mühendis52 Yukarıdaki oyun oynayan arkadaş daha bilgili o daha iyi yardım edebilir size