Acer Servis Sorunu

M Çevrimdışı

Mühendis52

Aktif Üye
25 Ağu 2021
152
Sizin arızanızdan bahsetmiyorum genelleme yapıyorum. Yani her ikisindende olabilir .Yazının tamamını okuyun lütfen?
Okudum fakat konu benim durumum olduğu için üzerime alındım. Ekran kartında sorun olsaydı sevgili teknik servis onu da 8 bin TL nin üzerine eklerdi.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Dahili ile harici gpu geçişleri her zaman bilindiği gibi gerçekleşmez. Artık bir çok sistemde tasarrufta dahili çalışırken güç gerektiğinde iki gpu birlikte çalışıyor.

Velhasıl bazı oyunlar bunu çeşitli gerekçelerle engellerler. Genellikle de yüksek fps alınabilen ve cpu darboğazı riski olan oyunlarda olur bu engelleme. Tabi buradaki sebep de yongayı cpu işlerine rahatlatmak değil, termal yükü ekran kartına yüklemek.

Windows bu geçişi sağlarken oyun belirli periyotlarda kontrol eder ki alt tab gibi focus değişimlerinde tekrar engellenebilsin. Bu geçiş sırasında gerekli ThreadSafe algoritmalarına gerek duyulmamış olabilir. Kendi test sistemlerinde bu sorunları görmemiş olabilirler.

Bu geçiş sırasında dahili gpudaki veriler kaybedildiği için ekran kartı temas arızalarına benzer bir görüntü bozulmasına sebep olabiliyor haliyle.

Isınma sorunuyla ilgili hiç bir fikrim yok. Cpu ve gpu sıcaklıkları aniden 10 derece yükselip düşebiliyorsa sorun macun olabilir ancak genellikle bir serinin üst seviyesi işlemcilerinde fazla frekans şişirmesinden dolayı oluyor. Turboboost teknolojisini devre dışı bırakırsanız kronik olan ısınmayı çözebilir ve %10 civarı fps kaybıyla stabil kullanım sağlayabilirsiniz. Eğer sık sık overheating güç kesintisine giriyorsa fps kaybı yerine kazancı da olabilir. Tabi kronik değilse pek fazla etki etmeyebilir.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bence Ram nasıl 16 gidip 4 geldiyse hdd de eksik gelmiştir içinde hdd yoktur
Sizin 1 TB hdd'yi almışlar ssd'ye format atıp 4 GB Ram ile geri göndermişlerdir
Acer fazladan malzeme koymuş servis iyi niyetli olaraktan fazlalıkları almış bu yeter demiş:kiskis
Sıvı temaslı olan laptop'a sdd'ye format atmış 8000 masrafı olan sıvı temaslı laptop çalışıyor
Bu işte bir terslik var müşteri dataları karışmasın aliye diyeceğini veliye demesin bunlar diyeceğim ?
Neresinden tutsan elinde kalıyor herşey yanlış yerde takılı gelen hdd'yi m. takmış demek nedir?

M Çevrimdışı

Mühendis52

Aktif Üye
25 Ağu 2021
152
Dahili ile harici gpu geçişleri her zaman bilindiği gibi gerçekleşmez. Artık bir çok sistemde tasarrufta dahili çalışırken güç gerektiğinde iki gpu birlikte çalışıyor.

Velhasıl bazı oyunlar bunu çeşitli gerekçelerle engellerler. Genellikle de yüksek fps alınabilen ve cpu darboğazı riski olan oyunlarda olur bu engelleme. Tabi buradaki sebep de yongayı cpu işlerine rahatlatmak değil, termal yükü ekran kartına yüklemek.

Windows bu geçişi sağlarken oyun belirli periyotlarda kontrol eder ki alt tab gibi focus değişimlerinde tekrar engellenebilsin. Bu geçiş sırasında gerekli ThreadSafe algoritmalarına gerek duyulmamış olabilir. Kendi test sistemlerinde bu sorunları görmemiş olabilirler.

Bu geçiş sırasında dahili gpudaki veriler kaybedildiği için ekran kartı temas arızalarına benzer bir görüntü bozulmasına sebep olabiliyor haliyle.

Isınma sorunuyla ilgili hiç bir fikrim yok. Cpu ve gpu sıcaklıkları aniden 10 derece yükselip düşebiliyorsa sorun macun olabilir ancak genellikle bir serinin üst seviyesi işlemcilerinde fazla frekans şişirmesinden dolayı oluyor. Turboboost teknolojisini devre dışı bırakırsanız kronik olan ısınmayı çözebilir ve %10 civarı fps kaybıyla stabil kullanım sağlayabilirsiniz. Eğer sık sık overheating güç kesintisine giriyorsa fps kaybı yerine kazancı da olabilir. Tabi kronik değilse pek fazla etki etmeyebilir.
Test programlarında işlemci en fazla 100 derece gördü. Lol teknik destek ekibi bakımını yaptırın daha sonra tekrar yazın dediler. Gta 5 de oynarken işlemci fazla ısındığı da 2 3 saniyeliğine fps drop yiyorum ve tekrar düzeliyor. Son 4-5 aydır böyle, laptopu aldığım ilk 6 ay içerisinde her oyunda fazla ısınmadan ve hiçbir drop yemeden oynuyorum.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

Büsbütün yaktın beyinleri. :gul

Bence oyun bilgisayarı alan herkesin biraz daha paraya kıyıp Thermal Grizzly Liquid Metal uygulatması lazım.

BGA sorunu olsa aynen Umut un dediği gibi bios ta bile yapıyor.

Kesinlikle bilgisayarın hiçbir yerini kurcalamadan çıkan sonucu bekleyin. Yakın plan resimlerini çekmişlerdir, açayım derken iz falan bırakırsın. Biz gönderirken böyleydi kullanıcı müdahalesi var diyebilirler. Parçaya kalk gidelim diyenler her haltı yer. Sar sarmala, koy köşeye bekle derim.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
İllaki arıza var demiyorum oyun kaynaklı olabilir büyütecek bişey yok sorun yoksa yoktur
Sorun olmaması sizin için güzel haber sizin adınıza sevindim
Umut Barış Umut Barış marka kötülemiyorum ama Acer böyle servisi,de böyle rezil
Servisin çözemediği yada sorunu görmezden geldiği k.hatası deyip geçtiği
Sorunlu cihazlar saymakla bitmez.Satış sonrası hizmet diye birşey yok Acer'da
Satış rakamları bir ürünün iyi kaliteli olduğunu göstermez Acer fiyat poltikası tercih sebebi yapıyor
Yazmak için boş yazmam öyle olsa bütün konulara girer geyik olsun diye yazarım
Hocam boş konuşuyorsun. O zaman git adama Lenovo al ne diyeyim.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Sizin arızanızdan bahsetmiyorum genelleme yapıyorum. Yani her ikisindende olabilir .Yazının tamamını okuyun lütfen?
Konuyla ilgisi olmayan şeyi yazıp milletin kafasını karıştırma.
BGA sorunu olsa GTA 5'te kralını yaşardı.
LOL dediği oyun o kadar da GPU istemiyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Muhatap HB Faturayı kim kestiyse o böyle işliyor sistem ?
Muhatap servis.
HB'nin ilgisi yok.
HB aracılığıyla göndermediyse kesinlikle ilgisi yok.
Servisin de gayet ticari kaydı mevcut, direkt servisin kendisini şikayet edecekti.
HB sorumluluk niye kabul etsin, malı ithal eden distribütör sonuçta.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Muhatap servis.
HB'nin ilgisi yok.
Servisin de gayet ticari kaydı mevcut, direkt servisin kendisini şikayet edecekti.
Servisi şikayet etsin direk red yesin sistem böyle fatura kesen satıcı distbütör üretici sırası ile bunlar şikayet edilir şikayet konusu üzerinden dolaylı yoldan serviste şikayet edilmiş olur çıkan karara uymak zorundalar senin dediğin cihaz garanti dışı olsa servisten extra ücretli hizmet alsa olur ozaman muhatap servis olur
bana inanmıyorsan Adem abiye sor o açıklasın
Muhatap servis.
HB'nin ilgisi yok.
Oku bakayım Adem Helvacı Adem Helvacı hocam ne demiş kim şikayet edilir :kiskis
Bunu daha ürün çıktığında kendileri ile kurduğum diyalog sonrası bas bas bağırdım sosyal mecrada.

Mal kalitesinden ziyade SSH kalitesini sorgularım öncelikle.

Öncelikli muhatabınız her zaman size kesilen faturada ismi geçen işletmedir.

Müteselsil sorumluluk ise üretici/ithalatçıda olduğu için Bİlkom dur.

HTS ve yetkili servisin yasal sorumluluğu yoktur bilginiz olsun.

Doğru anladınız. Şikayet konusunda muhatabınız yani size parayı iade edecek olan firma sizden parayı alan firmadır. Elbette kurumsal bağlantıları nedeniyle onlar da konuyu müteselsil sorumlu olan Bilkoma aktaracak yani teknik olarak aslında vatanın cebinden bir şey çıkmamış olacak.

Bu nedenle siz hem Vatanda hem de Bilkomu aynı anda şikayet edeceksiniz. para talebinizi vatandan yapacaksınız.

Yani şöyle bir cümle kurabilirsiniz.

.... tarihinde..... firmasından ....tl karşılığında ....marka....model olarak satın aldığım ürünün .... nedenlerle arıza yapması neticesi 6502 bla bla (Bunları yazmıştım) dan kaynaklanan haklarım çerçevesinde öncelikle ürünün satıcı olarak sorumlusu olan Vatan bilgisayar ve müteselsil sorumluluğu bulunan İthalatçı Bilkom bla bla firmasının ücretimi iade etmeleri konusunda talebimi heyetinize sunar gereğini arz ederim saygılarımla bla bla

Moderatör tarafında düzenlendi:
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Konuyla ilgisi olmayan şeyi yazıp milletin kafasını karıştırma.
BGA sorunu olsa GTA 5'te kralını yaşardı.
LOL dediği oyun o kadar da GPU istemiyor.
oyunda olan bir sorun var Lol denilen oyun Lga775 ddr2 sistemde bile sorunsuz oynanıyor
CPU değilse Ram değilse Hdd kaynaklı yada oyun kaynaklı sys uyumsuzluk sorunu var
Herkes gördüğü hata resim üzerinden yorum yaptı acaba mı dedi bunda yanlış yok
Burası forum amaç bu herkes doğru bildiğini yazacak tartışıp varsa çözüm üreteceğiz
Cihazı görmeden incelemeden testte tabi tutmadan arıza hata tespiti varsayımlar üzerinden yürür
Sen HB ne alaka muhatap servis diyorsun THH işleyişini bilmiyorsun mesela :kiskis

M Çevrimdışı

Mühendis52

Aktif Üye
25 Ağu 2021
152
Faturada hangi firma yazıyorsa ora şikayet edilir diye biliyorum. Zaten yazdım THH'ye başvuran 2 arkadaş da satıcıları şikayet edip kazandılar.
Büsbütün yaktın beyinleri. :gul

Bence oyun bilgisayarı alan herkesin biraz daha paraya kıyıp Thermal Grizzly Liquid Metal uygulatması lazım.

BGA sorunu olsa aynen Umut un dediği gibi bios ta bile yapıyor.

Kesinlikle bilgisayarın hiçbir yerini kurcalamadan çıkan sonucu bekleyin. Yakın plan resimlerini çekmişlerdir, açayım derken iz falan bırakırsın. Biz gönderirken böyleydi kullanıcı müdahalesi var diyebilirler. Parçaya kalk gidelim diyenler her haltı yer. Sar sarmala, koy köşeye bekle derim.
Günlük kullanım için kullanmam gerekiyor? Sorun olur mu?

Geri
Üst Alt