Acer Nitro Ekran pikselleşmesi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Hocam zaten acer servis sorunu konusunda konuşmuştuk ya.Tekrar arayıp mail atınca gönderin dediler.Gönderdiğimde müşteri memnuniyeti için rami değiştirdik dediler,zaten benim ramimde sorun yoktu ki.Bunların hepsini diğer konuya yazdım diye biliyorum :)
Ben 4 gelip öyle kaldı sanmıştım. Kafam yanmış.
Testte sorun çıktı mı?
Dediğim ayarları denediniz mi?
Bir de sizin cihazın ekran 144 Hz ise oyunun FPS'ini kısıtlayın derim.
Belki işe yarar.
150'ye ayarlasanız FPS limitini yeterli olur.

M Çevrimdışı

Mühendis52

Aktif Üye
25 Ağu 2021
152
Testte sorun çıktı mı?
Belki işe yarar.
Şikayetvar da 16 gönderip 4 şeklinde kullanan gördüm ama bana o kadar diş geçiremediler sanırım,harddiski de kurtarsaydık iyidi.120 hz ekran,testi şimdi yapıyorum linkteki driver indirili hocam sorun olur mu?Son sürüm kullanıyorum.10 dakikaya test sonucunu buraya atarım

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Şikayetvar da 16 gönderip 4 şeklinde kullanan gördüm ama bana o kadar diş geçiremediler sanırım,harddiski de kurtarsaydık iyidi.120 hz ekran,testi şimdi yapıyorum linkteki driver indirili hocam sorun olur mu?Son sürüm kullanıyorum.10 dakikaya test sonucunu buraya atarım
O işin aslında kişisel verilerin gizliliği kısmı da var ama servisleri verilerin tutulmasına dair sorumluluk almıyor.
Yani cihaz gittiğinde format vs atılırsa giden verilere dair bir sorumluluğu yok.
Sizin disk nerede ve kimde bu önemli.
Elinizde disk testine dair SS'ler mevcutsa, daha önceden yapmış olduğunuz, oradan diskin seri numarasını görme imkanımız olur belki.
Yaptıklarının mantıklı bir yanı yok.
Disk bozuk diyelim ki, müşteri de değişim istemedi, aynı diski koyar gönderirsin.
Sizdeki sağlam diski ya servis personeli kendi zimmetine geçirdi ya da başka müşteriye sıfır diye taktı sanırım.
Aklıma başka bir ihtimal gelmiyor.

M Çevrimdışı

Mühendis52

Aktif Üye
25 Ağu 2021
152
O işin aslında kişisel verilerin gizliliği kısmı da var ama servisleri verilerin tutulmasına dair sorumluluk almıyor.
Yani cihaz gittiğinde format vs atılırsa giden verilere dair bir sorumluluğu yok.
Elinizde disk testine dair SS'ler mevcutsa, daha önceden yapmış olduğunuz, oradan diskin seri numarasını görme imkanımız olur belki.
Disk bozuk diyelim ki, müşteri de değişim istemedi, aynı diski koyar gönderirsin.
Sizdeki sağlam diski ya servis personeli kendi zimmetine geçirdi ya da başka müşteriye sıfır diye taktı sanırım.
Yaklaşık 10 dakikalık test yaptım masaüstüne log falan gelmedi ne yapmam lazım? Hocam harddiski kurtarsaydık derken ben keşke arızalı olmasaydı demek istedim.1 senelik cihazdan bahsediyoruz nasıl bozulabilir ki düşürmedim bir şey yapmadım.2 tane laptopum var diğeri 6 yaşında ama harddiski hala sapa sağlam sadece sağlık %52 en azından hdd kullanılabiliyor.Acer nitro da ise ortada disk yok boş yere disk gitti.Arızasını soruyorum onlar da bilmiyor,hakem heyetine ve adem abinin rehberine kaldık :)
Test programlarının logları var hocam lol destek ekibine göndermiştim.Loglardan o kadar anlamıyorum ama gördüğüm kadarıyla 1 TB lık harddisk orada aktif şekilde çalıştığının belgesi var.Nasıl seri numarasını bulabilirim?
Testte sorun çıktı mı?
Belki işe yarar.
Bu arada testte sorun çıkmadı ekran kartı maksimum 60 derece gördü sanırım.Hata falan da vermedi,nitro sense otomatikteydi.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Yaklaşık 10 dakikalık test yaptım masaüstüne log falan gelmedi ne yapmam lazım? Hocam harddiski kurtarsaydık derken ben keşke arızalı olmasaydı demek istedim.1 senelik cihazdan bahsediyoruz nasıl bozulabilir ki düşürmedim bir şey yapmadım.2 tane laptopum var diğeri 6 yaşında ama harddiski hala sapa sağlam sadece sağlık %52 en azından hdd kullanılabiliyor.Acer nitro da ise ortada disk yok boş yere disk gitti.Arızasını soruyorum onlar da bilmiyor,hakem heyetine ve adem abinin rehberine kaldık :)
Log dosyası için programda log file yazısına tıklayın orda göreceksiniz.
Dosyaya gerek yok, sistem hataya düşmediyse sorun yok demektir.
Kendi kartınızın skorunu diğerleriyle kıyaslayabilirsiniz isterseniz.
Benim dediğim ayarlarda yaptıysanız o en ağır seçenektir (Full HD için) bilginiz olsun.
Daha da zorlamak isterseniz çözünürlük seçeneğini artırmanız yeterli olacaktır.

Testte sorun çıkmadıysa bir sorun yoktur bence.

M Çevrimdışı

Mühendis52

Aktif Üye
25 Ağu 2021
152
Log dosyası için programda log file yazısına tıklayın orda göreceksiniz.
Dosyaya gerek yok, sistem hataya düşmediyse sorun yok demektir.
Kendi kartınızın skorunu diğerleriyle kıyaslayabilirsiniz isterseniz.
Benim dediğim ayarlarda yaptıysanız o en ağır seçenektir (Full HD için) bilginiz olsun.
Daha da zorlamak isterseniz çözünürlük seçeneğini artırmanız yeterli olacaktır.

Testte sorun çıkmadıysa bir sorun yoktur bence.
Evet videoyu izledim 8x msaa ve bahsettiğiniz ayrıntılı seçenekleri de açtım hocam.Çözünürlük 1920x1080 yapmıştım zaten ekran da 120 hz 1920x1080 fhd.Sorun yoksa lolde karşılaştığım durum neyle alakalı olabilir?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Evet videoyu izledim 8x msaa ve bahsettiğiniz ayrıntılı seçenekleri de açtım hocam.Çözünürlük 1920x1080 yapmıştım zaten ekran da 120 hz 1920x1080 fhd.Sorun yoksa lolde karşılaştığım durum neyle alakalı olabilir?
Sorun yazılımsal bence.
Ya kendilerinden kaynaklı ya da sürücünüzden.
Sadece alt-tab yapınca karşılaşıyorsunuz.
Ayarlarınızı gözden geçirin.

Oyun ayarları, Windows ayarları, güç seçenekleri (Detaylarıyla birlikte)
Sorun donanım değil bence.

M Çevrimdışı

Mühendis52

Aktif Üye
25 Ağu 2021
152
Sorun yazılımsal bence.
Ya kendilerinden kaynaklı ya da sürücünüzden.
Sadece alt-tab yapınca karşılaşıyorsunuz.
Ayarlarınızı gözden geçirin.

Oyun ayarları, Windows ayarları, güç seçenekleri (Detaylarıyla birlikte)
Sorun donanım değil bence.
Oyunu zaten yeni yükledim,güç seçenekleri desek yüksek performansda kullanıyorum.Bugün bilgisayara format attım yani windows ayarları güç ayarları hep varsayılan fabrika ayarları.Sadece alt tab yapınca oluyor ve oyundayken sadece 1 kez bu sorunu yaşıyorum.1 kez pikselleşme olduktan sonra diğer alt tab yapmalarda hiçbir sorun olmuyor.Lol teknik destek ekibine yazsam işe yarar mı?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Oyunu zaten yeni yükledim,güç seçenekleri desek yüksek performansda kullanıyorum.Bugün bilgisayara format attım yani windows ayarları güç ayarları hep varsayılan fabrika ayarları.Sadece alt tab yapınca oluyor ve oyundayken sadece 1 kez bu sorunu yaşıyorum.1 kez pikselleşme olduktan sonra diğer alt tab yapmalarda hiçbir sorun olmuyor.Lol teknik destek ekibine yazsam işe yarar mı?
Windows'ta ekran kaç Hz'de?
LOL'de kaç Hz'de?

Güç ayarını denetim masasından bakın derim.

Ekran-goruntusu-2021-08-30-211423.png

PCI Express sekmesine girin ve "Bağlantı Durumu Güç Yönetimi" ayarını kapalı konuma getirip kaydedin.

Ya bir ayardan ya da bir yazılımsal uyumsuzluktan kaynaklı.
Ortada bir bug var da, bug'ın sebebini bulmak zaman alacak.

M Çevrimdışı

Mühendis52

Aktif Üye
25 Ağu 2021
152
Windows'ta ekran kaç Hz'de?
LOL'de kaç Hz'de?

Güç ayarını denetim masasından bakın derim.

Ekran-goruntusu-2021-08-30-211423.png

PCI Express sekmesine girin ve "Bağlantı Durumu Güç Yönetimi" ayarını kapalı konuma getirip kaydedin.

Ya bir ayardan ya da bir yazılımsal uyumsuzluktan kaynaklı.
Ortada bir bug var da, bug'ın sebebini bulmak zaman alacak.
Windows da 120 hz kullanıyorum.Lolde kaç hz kullandığıma nasıl bakabilirim?Vsync açınca 120 hz ye sabitleniyordu büyük ihtimal o da 120 hz.Tüm güç seçeneklerinde bağlantı durumu güç yönetimini mi kapatayım yoksa sadece yüksek performansta mı?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Windows da 120 hz kullanıyorum.Lolde kaç hz kullandığıma nasıl bakabilirim?Vsync açınca 120 hz ye sabitleniyordu büyük ihtimal o da 120 hz.Tüm güç seçeneklerinde bağlantı durumu güç yönetimini mi kapatayım yoksa sadece yüksek performansta mı?
VSync açınca 120'ye sabitlenecek şey FPS.
V-Sync'in amacı yırtılmaları önlemek.
Hz ayarı oyunda 60 ise V-Sync'de 60 olur.
Oyunu çalıştırın ayarlarına bakın.

LOL oynayıp bunu bana sormamanız gerekir hocam, ayar oyunun içinde olur. :sirit
Nvidia Denetim Masası'ndaki ayarlara da göz atın isterseniz ayrıca.
Bence bu kadar irdelemenize de gerek yok, LOL'e gelecek bir güncelleme bunu düzeltebilir de belli olmaz yani.

LOL oynamadığım için net bir şey diyemiyorum.
Amacım tüm seçenekleri gözden geçirmeniz.

M Çevrimdışı

Mühendis52

Aktif Üye
25 Ağu 2021
152

Bence bu kadar irdelemenize de gerek yok, LOL'e gelecek bir güncelleme bunu düzeltebilir de belli olmaz yani.

Lol de vsync açınca 120 ye sabitleniyordu derken zaten fps den bahsettim.Vsync ile hz nin değişmeyeceğini biliyorum.Lol oyun içi ayarlarda hz ye bakılmıyor o yüzden sordum.Ama mantıken vsync yani dikey senkronizasyon açıldığında fps 120 ye sabitlendiğine göre hz 120.Bu sorun ilk meydana geldiğinde technopatta konu açmıştım.Bazı arkadaşlar ekran kartı chipseti arızalı olabilir,tamiri çok zor hayır gelmez falan diyen olmuştu o yüzden irdelemek zorunda kaldım.Ekran kartında sorun yoksa problem değil.

Yüksek performanstayken zaten pcı express kapalı,denge modunda da kapatmama gerek var mı?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Lol de vsync açınca 120 ye sabitleniyordu derken zaten fps den bahsettim.Vsync ile hz nin değişmeyeceğini biliyorum.Lol oyun içi ayarlarda hz ye bakılmıyor o yüzden sordum.Ama mantıken vsync yani dikey senkronizasyon açıldığında fps 120 ye sabitlendiğine göre hz 120.Bu sorun ilk meydana geldiğinde technopatta konu açmıştım.Bazı arkadaşlar ekran kartı chipseti arızalı olabilir,tamiri çok zor hayır gelmez falan diyen olmuştu o yüzden irdelemek zorunda kaldım.Ekran kartında sorun yoksa problem değil.
GTA 5 gibi bir oyunda sorun çıkartmayan bir GPU, LOL'de sorun çıkartamaz.
GTA 5 öyle bir GPU kullanıyor ki, BF 1 aynı şekilde, yapılabilecek en iyi testlerden birisi diyebiliriz.
Daha ağır oyunlar da var. Yani AAA oyunların hepsi GPU'nuzu test etmeniz için bire bir.
Onlar fotoğrafı görünce BGA lehim arızası veya VRAM arızası olarak düşünmüşlerdir.
Ezberden gitmek diyoruz buna.

Bu fotoğraftaki framerate cap seçeneğini 130 ile sınırlamayı deneyin.
Wait for vsync'i de kapatın.
Deneye yanıla bulacaksınız, ben LOL oynamıyorum bu yüzden daha söyleyebileceğim bir şey yok.
Ayarları kurcalamaktan korkmayın PC bunlarla bozulmaz.

Nvidia denetim masasında 3D ayarlarının yönetilmesi kısmındaki ayarlarınızı gözden geçirin.

M Çevrimdışı

Mühendis52

Aktif Üye
25 Ağu 2021
152
GTA 5 gibi bir oyunda sorun çıkartmayan bir GPU, LOL'de sorun çıkartamaz.
GTA 5 öyle bir GPU kullanıyor ki, BF 1 aynı şekilde, yapılabilecek en iyi testlerden birisi diyebiliriz.
Daha ağır oyunlar da var. Yani AAA oyunların hepsi GPU'nuzu test etmeniz için bire bir.
Onlar fotoğrafı görünce BGA lehim arızası veya VRAM arızası olarak düşünmüşlerdir.
Ezberden gitmek diyoruz buna.

Bu fotoğraftaki framerate cap seçeneğini 130 ile sınırlamayı deneyin.
Wait for vsync'i de kapatın.
Deneye yanıla bulacaksınız, ben LOL oynamıyorum bu yüzden daha söyleyebileceğim bir şey yok.
Ayarları kurcalamaktan korkmayın PC bunlarla bozulmaz.

Nvidia denetim masasında 3D ayarlarının yönetilmesi kısmındaki ayarlarınızı gözden geçirin.
Bende aynı şekilde düşünüyorum.Lolden kat kat daha ağır oyunları saatlerce oynadığımda böyle bir şey olmadı.Lolde sınırsız fps ve vsync kapalı oynuyorum ama sorunum sanırım lole özgü çünkü son 4-5 aydır bu pikselleşme var ve aynı zamanda lol oynarken oyunun ortalarına doğru 80-90 civarına düşüyor.Nvidia denetim masası ayarları varsayılanda hepsini deneyerek mi bulmam lazım :) bu arada teşekkür ederim yardımcı olduğun için hocam.

Geri
Üst Alt