A101 Toshiba 58'' 58UL3A63DT 23.01.2020 3499TL

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Bir önceki mesajıma fotoğraf eklemiştim olamamış sanırım. F fikoloji hocam aşağıdaki vidaları söküp mu aparatı takacağım yoksa sarı işaretli boşluklara ekstra vida mı kullanmalıyım. Duvara monte aşamadında neresi kullanılıyor

65D81A45-E6C7-48FC-B8C0-CD10ECD4FDAD.jpg
Kırmızı vidaları söküp takın ? Adem Helvacı Adem Helvacı da video hazırlamış nereye takacağını göstermemiş ?
Sen deyince izledim video da takılma yeri yokmuş ??

Zardanadammm Çevrimdışı

Zardanadammm 

Yeni Üye
27 Nis 2020
27
35
Kırmızı vidaları söküp takın ? Adem Helvacı Adem Helvacı da video hazırlamış nereye takacağını göstermemiş ?
Sen deyince izledim video da takılma yeri yokmuş ??
Teşekkürler cevap için rahatladım? evet video çok güzel aslında aradığım şeyi tv kutusunda çıkacağını öğrenmiş oldum video sayesinde Adem Helvacı Adem Helvacı teşekkürler?☺️

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
W Wolfwolf , N nabu07 55" modelinde kullanılan samsung panel ile bunda kullanılan panda panelin kıyaslandığı ekranları aşağıya ekliyorum, panda panel (sağdaki) özellikle renk konusunda bazı özellikleriyle samsung panelden daha iyi gibi görünüyor. Onun dışında aynı TV leri yanyana koymadan anlaşılması zor. Bence Samsung panel de panda panel de olsa olay işlemci de ve yazılımın yeteneğinde bitiyor, marka işlemci ve yazılım aynı olunca fazla fark olmasını beklemiyorum. Bende 55" ile bunun arasında kalmıştım şu an indirime girmiş 55" olanı 3300 TL onda ekstra olarak dahili subwoofer ama bunun da sesi gayet iyi ve ekranı büyük, karar sizin.

19cbb6b22d6923d13.png

248ae94ee32694548.png
Sağdaki panel her yönden daha iyi gözüküyor, kullanılan panel teknolojisi Sharp lisanslı, soldakinin lisansı Samsung yan açıda daha iyidir deniyor, Panda ve Sharp arasında 2013 de kurulmuş bir ortaklık var gibi gözüküyor.

V Çevrimdışı

Vidix

Yeni Üye
12 May 2020
1
34
Sırf cevap yazmak için üye oldum. Bugün bu televizyonun kurulumu için geldiler, gelmeden kesin ölü piksel vardır dedim ve bir tane malesef bendede var ama izleme mesafesinden farkedilmiyor. Binlerce piksel dolayısı ile transistorlerden bahsediyoruz olmaması büyük şanstır. Bazı arakadaşlar gereksiz detaycılık yapıyor bu fiyata bu özelliklerde ve ebatta bir tv bulamazsınız belliki kalite testlerinden tam not alamamış yada paneli ucuza mal etmenin bir sonucu olarak böyle defolar olabilir çok takılmayın bu tarz ufak kusurların olması büyük olasılık. Bunları size bilindik bir firmamızın tv argesinde çalışmış bir mühendis olarak yazıyorum. Ölü piksele rağmen fiyatına bakarak bu ürün benden 10 üzerinden 9 almıştır. Gereksiz yere ölücülğk yapmayın, mükemmel olsun diyosan verirsin 20 bin tl alırsın bir tv

D Çevrimdışı

deepBlue23

Yeni Üye
26 Nis 2020
45
44
Aragorn Aragorn ben panda paneli yan açıdan da gayet yeterli buldum. Dediğiniz gibi bende tosh ve vestellerde kullanılan bu 55" samsung panelden daha iyi olduğunu düşünüyorum, panda 2019 Q3 üretimi bir model iken samsung 2017 Q1 üretimi yani panda daha yeni bir panel. Daha önce samsung 40c650 kullanıyordum. TV bugün geldi ilk olarak paneline baktım bu tv paneli 58_VESQNDPN ile başlıyorsa panda panel oluyor:) ben genel olarak memnunum TV den, H.265 gibi fazla sıkıştırılmış bir codec desteği bile var yani ve i7 işlemcili SSD li ultrabookun açamadığı 4K divxlerin hepsini sorunsuz oynatıyor, birkaç güne ayrıntılı bir yorum da yapabilirim

M Çevrimdışı

Msi Memet

Yeni Üye
8 May 2020
30
37
Sırf cevap yazmak için üye oldum. Bugün bu televizyonun kurulumu için geldiler, gelmeden kesin ölü piksel vardır dedim ve bir tane malesef bendede var ama izleme mesafesinden farkedilmiyor. Binlerce piksel dolayısı ile transistorlerden bahsediyoruz olmaması büyük şanstır. Bazı arakadaşlar gereksiz detaycılık yapıyor bu fiyata bu özelliklerde ve ebatta bir tv bulamazsınız belliki kalite testlerinden tam not alamamış yada paneli ucuza mal etmenin bir sonucu olarak böyle defolar olabilir çok takılmayın bu tarz ufak kusurların olması büyük olasılık. Bunları size bilindik bir firmamızın tv argesinde çalışmış bir mühendis olarak yazıyorum. Ölü piksele rağmen fiyatına bakarak bu ürün benden 10 üzerinden 9 almıştır. Gereksiz yere ölücülğk yapmayın, mükemmel olsun diyosan verirsin 20 bin tl alırsın bir tv
İlerde içerisine toz kaçma olur 3600 lira para verilmiş tabiki defolu ürün veya hatalı ise gelip bakacaklar awox marka cihazımda böyle bir sorun yok piyasada daha uygun tvler bulmak mevcut bu arada Servise fotoğraf attım eğer normalse gelmeyin boşa diye servis bile böyle olması normal değil dedi siz gelmiş burda bu ufak detay değil ileriye donuk tozlanma sorunu olur ve ozaman detay buyur gider hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

82DB6C48-213D-4654-8329-DC7B30BEEDFE.jpg
410D1D27-5025-439D-B7A8-B079FE42E2DD.jpg

hocam bende durum böyle. Biraz ışık var ama görüntüde bir sıkıntı oluşturmuyor
Hocam ilerte tozlamandan dolayı ekran içine toz kaçarsa sıkıntı olabilir teknik servis beni aradı bende durumu anlatım fotoğraf atayım eger normal ise bu durum gelmeyin dedim geri dönüş yaptılar servis gelip incelesin normal bir durum değil bu dediler

W Çevrimdışı

Wolfwolf

Yeni Üye
21 Nis 2020
13
30
İlerde içerisine toz kaçma olur 3600 lira para verilmiş tabiki defolu ürün veya hatalı ise gelip bakacaklar awox marka cihazımda böyle bir sorun yok piyasada daha uygun tvler bulmak mevcut bu arada Servise fotoğraf attım eğer normalse gelmeyin boşa diye servis bile böyle olması normal değil dedi siz gelmiş burda bu ufak detay değil ileriye donuk tozlanma sorunu olur ve ozaman detay buyur gider hocam

Hocam ilerte tozlamandan dolayı ekran içine toz kaçarsa sıkıntı olabilir teknik servis beni aradı bende durumu anlatım fotoğraf atayım eger normal ise bu durum gelmeyin dedim geri dönüş yaptılar servis gelip incelesin normal bir durum değil bu dediler
Benim paneldede bu sekilde sizma var. Servis kaydi olustursam mi acaba?

635FB3F6-BDD4-4530-B48B-868E1FDB3923.jpg

D Çevrimdışı

deepBlue23

Yeni Üye
26 Nis 2020
45
44
M Msi Memet, W Wolfwolf, bana bugün kurulum yapıldı bendeki TV de de benzer bir açıklık söz konusu çok dar bir açıdan bakınca görünüyor ışık, sadece alt kenarda var, kuruluma gelen servise gösterdim normal abi dediler klasik yaklaşımla:) Sadece sizin TV lere has bir durum değil genel bir duruma benziyor. Size gelen servis de önemsiz diyebilir ya da sizinkinin derecesine göre değişim verebilir görüntüyü etkiliyorsa . Toz girmesi olayı ekranı nasıl etkiler tam bilmiyorum ama tozların U dönüşü yaparak ekranda görünmeleri gerekiyor şahsen ben fazla önemsemedim genelinde olduğu için çok dikkatli bakmasak belki fark edilmeyecekti. Bakalım size gelen teknik servis ne diyecek ona göre haber verirsiniz.

Zardanadammm Çevrimdışı

Zardanadammm 

Yeni Üye
27 Nis 2020
27
35

Yarın servis gelecek zaten başka bir durum için sorarım bunu da. Ama normal dese de problem etmeyeceğim zira herkeste var gibi. Ayrıca 58 inç ekran koruması aldım çocuklardan ötürü o da toz vb durumları da engelleyecektir. Ekran koruması gelince de kullanışlılığı konusunda yazarım bir şeyler?

B Çevrimdışı

byhedir 

Yeni Üye
29 Nis 2020
11
47
Bende yazilanlari ilgi ile okuyorum ve takip ediyorum.herkese bilgilendirme icin tesekkur ediyorum.Ayrica bir forum sitesinin bu derece islevsel oldugunu ilk defa bu sitede goruyorum.Benim de tv mi yarin getirecekler bakalim servisten sonra degerlendirme yapip yazilanlarla gorduklerim arasinda fark varmi yorum yaparim.saygilar.

O Çevrimdışı

Ozzy07

Yeni Üye
26 Nis 2020
2
36
Yarın servis gelecek zaten başka bir durum için sorarım bunu da. Ama normal dese de problem etmeyeceğim zira herkeste var gibi. Ayrıca 58 inç ekran koruması aldım çocuklardan ötürü o da toz vb durumları da engelleyecektir. Ekran koruması gelince de kullanışlılığı konusunda yazarım bir şeyler?
Yaklaşık 1 hafta oldu kurulalı siz post atınca dikkat ettim bende de var ışık sızması tam sıfır açıdan bakılınca. Gerçi ışık sızması değil de boşluk tabi o açıdan bakmıyoruz TV ye yalnız dediğiniz gibi ilerde Bi sıkıntı olurmu bilmiyorum. Şans işte bir ölü piksel de bende var ama çok dikkatli bakılmadan farketmesi imkansız. Genel olarak ben görüntü ses performans beğendim. Hatta Android tv box a gerek duyacağımı bile sanmıyorum tarayıcı dan hemen her filmi açabiliyorum. Çok aşırı detaycı değilim ama keşke 4 çekirdek olsaydı tadından yenmezdi bence.. Bu ekran koruyucu bende almayı düşünüyorum hangisini aldınız nereden aldınız Memnun musunuz paylaşırsanız sevinirim.. Teşekkür ediyorum ayrıca bu siteyi kuran emeği geçen herkese hayırlı ramazanlar..

Geri
Üst Alt