Merhabalar, konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Ürünün kurulumu 2 gün önce sorunsuz yapıldı. Öncesinde 650VA değerinde
gerilim koruma özelliğine sahip
Schneider-Electric marka UPS aldım. Akım koruma prizlerinin gerçek anlamda çok faydalı olmadığını bilenler bilir. Bana göre iyi bir koruma sağlamak için gerilim regülatörü alınması daha iyi olacaktır. Ben almışken UPS özellikli olmasını istedim. Elektrikler kesildiğinde yaklaşık 25dk TV çalıştırabileceği belirtilmiş. 2 çıkışlı bir ürün olduğu için diğer çıkışa modemi taktım. Ürünü incelemek istiyenler için
TV deneyiminden şu an için memnunum. Servise gelen görevliye de panel açıklığı olayından bahsettim, bize gelen TV'de de bir miktar alt tarafta açıklık bulunmakta. Fakat bu durumu kayda geçirtmedim. Sanıyorum ki montaj hattının genel bir problemi bu. Ancak uzun kullanımda sorun oluşturur mu emin olamadım? Ölü piksel taraması yaptığımda, her hangi bir sorunla karşılaşmadım. Kasa yapısı esnek duruyor bence. Panelin görüntü kalitesinden şahsen memnunum. İlk açılış hızı iyi, Led ışığını ayarlardan TV hem açık hem de kapalıyken ki durumu için kapattım. 4K video örneklerini (9 adet) USB portuna taktığım Toshiba marka USB 3.0 özellikli 32GB flash bellek ile test ettim ve herhangi bir sorun yaşamadım. Görüntü kalitesi gerçekten mutlu etti izlerken. Özellikle dolby-vision özelliğine sahip videolarda gerçek anlamda ses ziyafeti yaşatıyor.
Wireless Display özelliğini ilk denemede sorun yaşadım. Bilgisayarda sorunsuz bir şekilde ağ bağlantısı kurulduğu belirtilmesine rağmen TV'ye görüntü yansıtılmadı ( Acaba görüntü sadece bilgisayarda mı diye test etmek için " Windows + P " kombinasyonu ile ekran geçişlerini denedim fakat netice alamadım)
İkinci denemede TV kilitlendi, hiç bir komut alamadı kumandadan, kapat düğmesi dahil! Doğrusu bu durum canımı sıktı. Klasik çözüm olarak TV enerjisinin kesip, biraz bekleyip yeniden başlattım ve 3. denemede sorunsuz şekilde bağlantı kuruldu. Görüntü yansıtmada gecikme gözlemledim. Şu an için çok kullanacağım bir özellik olmadığı için bu gecikmeyi önemsemedim.
Uygulama Marketi içerikleri konusunda gelişmekte olduğunu düşünüyorum. Philips marka TV'lerin bazılarında olan kumandadaki mikrofona konuşarak arama yapma veya komut verme gibi özellikler keşke diğer markalarda da olsa. Gerçi bu özellik en çok YouTube'da kullanılır diye düşünüyorum. Eğer TV'nizdeki YouTube'u telefonunuzdaki hesap ile eşleştirdiyseniz zaten telefondan konuşarak aratmak mümkün. Yine de tek merkezden yani kumandadan yapılabilmesi güzel olurdu diye düşünüyorum.
Son olarak TV'yi alan arkadaşlar güle güle kullansınlar...
İyi forumlar