A101 Toshiba 58'' 58UL3A63DT 23.01.2020 3499TL

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Hareketli sahneler için tru picture gibi özellikleri kapatın demişler lg de de benzer şeyler söylenmiş, o özellikler yazılımsal olarak görüntüyü iyileştirmeye çalışarak işlemciye yük getirdiği için işlemci güçlü değilse böyle durumların yaşanması normal olabilir. Ps4 oynarken de bu özellikleri kapatıp game modunda oynamayı tavsiye etmişler, ps4 deki hdr özelliğini açarak daha iyi renk alınabildiği söyleniyor
F fikoloji, videoda göremedim ama kulaklık çıkışı vardı değil mi?
mevcut usbnin altında idi

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
52165740-D806-45C9-9B25-302F0F68543B.jpg
burda cıkan menüyü nasıl iptal ederiz
menü ayarlar diğer ayarlar hbbtv yi kapalı yapınız

G Çevrimdışı

Grsn28

Yeni Üye
29 Nis 2020
4
35
- hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

- iptv var, smart menüsünde wevd store uygulaması var, içerisinde iptv oynatabilen uygulamalar mevcut.

- Gelen arkadaşın ürün hakkında bilgi eğitimini tazeleme zamanı gelmiş.

- Dediğim uygulama içerisinde SSiptv ve OttPlayer2 uygulamaları var, iptv için işini fazlası ile görür.
Çok teşekkür ederim ilginiz için hallerin sayenizde

D Çevrimdışı

deepBlue23

Yeni Üye
26 Nis 2020
45
44
Bugün kuzenimde tvyi baya inceleme fırsatı buldum, kendi divx arşivimi ve ps4 ümü götürdüm (üst kat komşum olur) izlenimlerim şöyle:
  • Eski 40" 1080p Samsung TVde süper diye gördüğüm 10GB avatar filminin kalitesi beklediğim kadar iyi değildi (filmin 2k olmasından ötürü) yakından görüntüdeki bozulmalar fark ediliyordu
  • Diğer 720p filmlerde kalite daha da kötüydü ancak bu filmler mkv ve en büyüğü 8-10 GB
  • 4k olarak indiridiğim bir filmi denedim mkv 4GB boyutunda olmasına rağmen görüntü güzeldi
  • Atyazı olarak tr karakterlere sorun vardı onu da media player ayarlarından altyazı ayarını Türkçe yaparak çözdüm
  • TRT 4k da görüntü güzeldi beğendim
  • HD yayınların bazılarının görüntüsü kötüydü ama bu da tamamen yayın kalitesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum
  • Ps4 hdmi1 portuna bağladım, öncesinde TV kaynak hdmi ayarlarından hdmi gelişmiş yaptım ve ekran ayarlarından oyun moduna aldım, ps4 ayarlarından hdr özelliğini aktive ettim ve kaynak olarak hdmi (hdr) olduğunu gördüm, 1080p 60hz olduğunu gördüm, ps4 de görüntü kalitesi tatmin ediciydi yani hdr ile beraber beğendim görüntülerde bozulma azda olabilir ama yakında fark edililir kısaca rahatsız etmiyor, benim için ps4 performansı önemliydi ve beğendim
  • Sonuç olarak 4k görüntülerde sorunsuz ve güzel tatmin edici görüntü alındığını gördüm. Diğer HD yayınlar, 720p divx filmlerde görüntü kalitesi iyi olmayabilir ancak bu da normal bence 58" 4k TV, 720p görüntüyü upscale ederken netlik gidecek ve kalitede bozulma olacak bu beklenen bir durum, görüntü en az "2k ve kaliteliyse" görüntü de yakından tatmin edici oluyor bu bütün 4k TV ler için de böyle olmalı, tv yetersiz olsaydı görüntü kalitesi iyi olmasaydı ps4 de 1080p görüntü de de rahatsız ederdi
  • 6500 TL para verip 55" qled Samsung alsak o bile 60 hertz ne kadar iyi hareketli sahne verebilir düşünmek lazım, kısaca hd yayınlar 720p filmlerde kısaca kötü görüntü kaynaklarından alacağımız sonuç aynı boyuttaki ekranlar için hepsinde benzer olacaktır

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Wolfwolf

Yeni Üye
21 Nis 2020
13
30
Bugün kuzenimde tvyi baya inceleme fırsatı buldum, kendi divx arşivimi ve ps4 ümü götürdüm (üst kat komşum olur) izlenimlerim şöyle:
  • Eski 40" 1080p Samsung TVde süper diye gördüğüm 10GB avatar filminin kalitesi beklediğim kadar iyi değildi (filmin 2k olmasından ötürü) yakından görüntüdeki bozulmalar fark ediliyordu
  • Diğer 720p filmlerde kalite daha da kötüydü ancak bu filmler mkv ve en büyüğü 8-10 GB
  • 4k olarak indiridiğim bir filmi denedim mkv 4GB boyutunda olmasına rağmen görüntü güzeldi
  • Atyazı olarak tr karakterlere sorun vardı onu da media player ayarlarından altyazı ayarını Türkçe yaparak çözdüm
  • TRT 4k da görüntü güzeldi beğendim
  • HD yayınların bazılarının görüntüsü kötüydü ama bu da tamamen yayın kalitesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum
  • Ps4 hdmi1 portuna bağladım, öncesinde TV kaynak hdmi ayarlarından hdmi gelişmiş yaptım ve ekran ayarlarından oyun moduna aldım, ps4 ayarlarından hdr özelliğini aktive ettim ve kaynak olarak hdmi (hdr) olduğunu gördüm, 1080p 60hz olduğunu gördüm, ps4 de görüntü kalitesi tatmin ediciydi yani hdr ile beraber beğendim görüntülerde bozulma azda olabilir ama yakında fark edililir kısaca rahatsız etmiyor, benim için ps4 performansı önemliydi ve beğendim
  • Sonuç olarak 4k görüntülerde sorunsuz ve güzel tatmin edici görüntü alındığını gördüm. Diğer HD yayınlar, 720p divx filmlerde görüntü kalitesi iyi olmayabilir ancak bu da normal bence 58" 4k TV, 720p görüntüyü upscale ederken netlik gidecek ve kalitede bozulma olacak bu beklenen bir durum, görüntü en az "2k ve kaliteliyse" görüntü de yakından tatmin edici oluyor bu bütün 4k TV ler için de böyle olmalı, tv yetersiz olsaydı görüntü kalitesi iyi olmasaydı ps4 de 1080p görüntü de de rahatsız ederdi
  • 6500 TL para verip 55" qled Samsung alsak o bile 60 hertz ne kadar iyi hareketli sahne verebilir düşünmek lazım, kısaca hd yayınlar 720p filmlerde kısaca kötü görüntü kaynaklarından alacağımız sonuç aynı boyuttaki ekranlar için hepsinde benzer olacaktır
Hdmi gelişmiş yapmanin katkisi ne? Ve hangi ayarlari kullandiniz? Trueflow, gürültü giderme vs.

D Çevrimdışı

deepBlue23

Yeni Üye
26 Nis 2020
45
44
W Wolfwolf, gelişmişin artısı 4k ya izin veriyor, ps4 pro için gerekli ben de pro olmadığı için 1080p alıyorum en fazla ama hdr ikisinde de var. Ayarlar için dediğim gibi oyun modunu seçiyorum o zaten yazılımla görüntüyü güzelleştirmeye çalışan ne kadar özellik varsa kapatıyor yani oyunun ham görüntüsü geliyor, hdr ile de görüntüdeki renkler normale göre daha iyi fark ediliyor normalde yüksek kontrastlı dinamik modda simsiyah iken hdr ile gri tonları da fark ediliyor. Bence siz 4k ya da kaliteli 2k filmler indirip öyle deneyin ve ekrana çok yakın bakmayın :)

W Çevrimdışı

Wolfwolf

Yeni Üye
21 Nis 2020
13
30
W Wolfwolf, gelişmişin artısı 4k ya izin veriyor, ps4 pro için gerekli ben de pro olmadığı için 1080p alıyorum en fazla ama hdr ikisinde de var. Ayarlar için dediğim gibi oyun modunu seçiyorum o zaten yazılımla görüntüyü güzelleştirmeye çalışan ne kadar özellik varsa kapatıyor yani oyunun ham görüntüsü geliyor, hdr ile de görüntüdeki renkler normale göre daha iyi fark ediliyor normalde yüksek kontrastlı dinamik modda simsiyah iken hdr ile gri tonları da fark ediliyor. Bence siz 4k ya da kaliteli 2k filmler indirip öyle deneyin ve ekrana çok yakın bakmayın :)
Bende buna kendi yorumumu yapayım;
Günlük kullanımda GBlarca film indirip usb atim bu filmde izlemiyoruz. Kumandadaki netflix tuşuna basıp açınca izledigimiz filmlerde, dizilerde aksiyon sahnelerinde TV kötü. Ha belki 4k bluray indirip 40-60 gb usbden takınca, ( oynatirsa tabi 60 gblik veriyi) daha iyi olabilir. Ancak bu senaryo günlük kullanım için geçerli degil. Asıl kullanım senaryosu kumandadaki netflix tuşu....

T Çevrimdışı

tim_ozz 

Aktif Üye
29 Eki 2019
104
36
W Wolfwolf, hocam 60gb filmleri oynatıyor. Orada sıkıntı yok. Bende sürekli netfilix izlerim. Eğer 4K'da ise pek bir bozulmuyor Tv. Ama genel manada hızlı hareketlerde problemi var. Samsung'ta durumlar nasıldır bilemiyorum. Komşuya verdiğim 4k fimlerin 1 tanesi hariç hiçbirini açamamış :)

S Çevrimdışı

sametincir

Yeni Üye
29 Nis 2020
2
33
Arkadaşlar herkese yenıden selamlar.
Dün itibari ile tv geldi. Kozmik olarak muhteşem bir görüntüye sahip. Estetik,şık tasarım bunlar bende tam not aldı.
Netflıx,youtube,prıme video ve hatta bazı arkadaşların eleştirmesine rağmen web browser bile benden tam not aldı.
Oyle pıxel hatasıydı ekran kırıgıydı felanda hıcbır sıkıntı olmadı.Vestelden arkadas geldı tatlı tatlı sohbetımızı yaparken kurulumu tamamladık.
Ben Tvyi sadece internet için aldım. Televizyon izleyen bir aile değiliz ki yerel kanalları asla evime bile sokmuyorum.
Ses konusunda harıka bır ıscılık. 100 son level ve hıc bır tız,tıtreme olmuyor.
Wıdı Bluetooth gibi basit özellıkler gayet kullanıslı ben her bırısını denedım hıcbır sorun yasamadım. Ayrıca VGA ve HDMI ıle pc connect denedıgımde de guzel verım aldım.
Sımdı ekran görüntü kalıtesine gelecek olursak yan açı duyarlılığı için sorun VA panel demişssiniz ama bence bunun goruntu ayarlarından bir cozumu olmalı.Cunku rahatsız edıcı boyutta koselerde kararma oluyor.Bu konuda bilir kişi beni aydınlatırsa cok memnun olurum.

W Çevrimdışı

Wolfwolf

Yeni Üye
21 Nis 2020
13
30
W Wolfwolf, hocam 60gb filmleri oynatıyor. Orada sıkıntı yok. Bende sürekli netfilix izlerim. Eğer 4K'da ise pek bir bozulmuyor Tv. Ama genel manada hızlı hareketlerde problemi var. Samsung'ta durumlar nasıldır bilemiyorum. Komşuya verdiğim 4k fimlerin 1 tanesi hariç hiçbirini açamamış :)
Hocam isterse 100 Gblik filmleri oynatsın, benim demek istedigim gün sonu netflix açacagız ve oradan izleyeceğiz. Orada ise hareketli sahnelerde eger motion flow kapatirsaniz atlamalı ilerliyor, açarsanız hareketler kareleniyor. Ha sonuçta bu fiyata bu kadar ... yapacak birşey yok.

Geri
Üst Alt