Hocam çok teşekkür ederim bu verdiğin bilgiler sayesinde ürünü aldım ilk kullanım olarak çok memnun kaldım. İyiki almışım dedirtiyor.smart uygulamalarında en ufak bir takılma yaşamadım. Gölgelenme konusunda isi farVestel'in Vatandaş için büyük katkı sunan fırsat ürünlerinden birisi diyebilirim.
Bu konuya özel bir sessizliğim yok, sadece dernek faaliyetleri kapsamında toplantılar vs yoğun, mesela yarın yine toplantı var, onlara da vakit ayırmak durumunda kalınca çok odaklanamadım foruma bu aralar.
MB120 hariç Vestel'in hiç bir yeni anakartı için gözü kapalı kefilim gibi yorumlar yapmadığım gibi elbette MB230 anakartlı üretimlere de ''Gözü kapalı alın'' gibi yorumlar yapmayacağım.
Henüz MB230 anakartlı bir ürün de satın almadım o nedenle objektif bir yorum da yapamıyorum ister istemez.
Yalnız MB230, MB130 un portları azaltılmış hali diyebiliriz.
Daha büyük ekranlı UHD panelli tv üretelim ama ekonomik üretelim mantığının altından doğmuş bir anakarttır.
Yani çok yüksek özellikli ve çok sayıda portlu UHD üretimler için MB130 ve S P E türevleri kullanılırken, Yine büyük ekranlı ve UHD olsun ama ekonomik üretim olsun mantığı için MB230 kullanılıyor.
Hatırlarsanız sizlere daha önce Vestel'in yeni nesil kart mantığına geçtiğini ve bu bağlamda MB230 ile MB170 lerin sahada yerini almaya başlayacağını zaten belirtmiştim.
İşte MB230 ismini artık sıkça duymaya başlama nedeniniz bu.
MB170 anakart Android için kullanılıyor o nedenle yakın zamanda onun da ismi sık kullanılmaya başlanır.
FHD panel ile üretilenlerde ise MB140 ın T C gibi nesilleri mevcut yanlış hatırlamıyorsam.
Panel bu model için LG, yalnız ne kadar süre ile devam eder onun bir garantisi yok.
Yani HILEVEL 55UHL950 alıyorsam kesin IPS paneldir diye rahat hareket etmeyin lütfen.
Benim 40UHL650 VA panel biliyorsunuz, Çok istememe rağmen bana da IPS panel olmadı maalesef
Neyse ben bu eksiği şöyle gidermeyi düşünüyorum kendi adıma.
Zaten çok tartışıulan VA mı yoksa IPS mi sorusunun uzun soluklu gözlemcisi olmak adına VA panelli UHL650 nin üstüne IPS panelli bir 49LB620 LG tv monte etmeyi ve uzun bir süre bu şekilde yani aynı anda aynı yayını iki tv den birden izlemeyi planlıyorum.
Bu arada dayanamadım yeni telefon aldım Samsung Galaxy A51, umarım kamerası beni üzmez zira sırf bu süreç içerisinde belli zamanlardaki gözlemlerimi kayıt altına alabilmek adına 48mp kamera desteği olan bu modeli tercih ettim.
Va ne kazandırıyor ne kaybettiriyor
IPS ne kazandırıyor ne kaybettiriyor
Bu soruları matematiksel değil de halk gözü ile cevaplandırmayı bakalım başarabilecekmiyiz
Özetle;
55UHL950 kesinlikle benim gözümde fırsat üründür.
Yorumlarda Elton vs gördüm ve AMAN diyorum arkadaşlar, başka da bir şey demiyorum.
Ürünün kurulumunu bugün yaptırdım. Daha kanallarda deneme şansım olmadı ancak youtube da ve netflix te çok iyi performans gösteriyor en ufak takılma olmadı. Forumda herkes gölgelenmeden bahsetmiş ama benim gözüme çarpan bir durum olmadı.Ses kaliteside gayet tatmin ediciinanılmaz iyi yorumlar var, samsungdan iyi diyenler var. Başka alan inceleyecek arkadaş var mı?
55uhl950 bu TV den bahsediyorsunuz degilmi hocam MEMC nasıl yüklediniz golgelenme sorununu gideriyorsa bizde yükleyelim varsın kapalı dursun MEMC yeterli su bölgelerden kurtulalım?Tekrar Merhabalar
MEMC konusunda bilgi vermiştim toolbox ile kapattım tamamen aynı sahneleri izledim görüntü aynı memc kapalı iken neyse o ama memc aktif edip yüksek yapınca gölgelenme oluyor
alttaki 2 bilinmeyen satırın ne işe yaradığını bilen varmıdır forumda
55uhl950 bu TV den bahsediyorsunuz degilmi hocam MEMC nasıl yüklediniz golgelenme sorununu gideriyorsa bizde yükleyelim varsın kapalı dursun MEMC yeterli su bölgelerden kurtulalım?
hocam ekran modu ve ayarları nasıl yazar mısınmerhaba tüm. takipçileri çok fazla birşey yazmayacağım, yaklaşık 3 saat önce gidip A101 den aldım bu tv yi kendim kurdum TKGS den Türksat kanal listesi yükledim, yıllardır samsung ve LG kullanıcısı biri olarak, HI-LEVEL 55UHL950 de gördüğüm doğal ve canlı rengi hiç bir firmanın panelinde görmedim abartmıyorum gerçekten gözlerime inanamadım o kadar doğla ve canlı renk kuşağı beni çok şaşrttı bir o kadar da mutlu etti 25 yıldır uydu elektronik işi yapıyorum yani bu işe uzak biride değilim, çekmiş olduğum resimleri sizlerle paylaşıyor olacağım siz karar verin ben hala şaşkın haldeyim.
@adem hocam ekleyeceğim resimleri zom yaparak yakından bakmanı rica ediyorum, ayrıca şunuda düşünmeden duramıyorum benim şansıma mı denk geldi diyorum bu panel,renk,canlılık, doğallık, gerçekten 10 üzerinden 10 alacak bir ürün fiyatı da düşünecek olursak!!! neyse inşallah hepiniz almış olduğu ürün benimki gibidir diyerek, bir not daha belirteyim yaklaşık 1 ay önce HI LEVEL 49UHL650 almış ve iade etmiş biriyim yutube de adem hocamızın tanıtım videosunu altında neden iade ettiğimi de yazmıştım.ayrıca 02 05 2016 Tarihinde VESTEL 55UA9600 55'' 140 CM 4K UHD SMART TV ALDIM bulutlanma, renk ve canlılığın berbat olmasından ötürü ilkini değiştirdiler ikinci gelen TV daha berbat çıkınca 1000 tl zararla başka birine verdiğimide bilmenizi isterim 1 hafta içerisinde çünkü iade edememiştim konusu burada var forumhonanımhaber konuZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
neyse arkadaşlar yani o zamandan buyana biraz yerli malı yurdum malı olayından soğumuştum. lakin bu HI-LEVEL 55UHL950 beni mest etti inşallah nazar değdirmem
RESİMLERE BAŞLAYALIM,
önce kutuyu atayım @adem hocam hangi panel olduğunu belirtir.
servis menu
arkadaşlar çektiğim resimler gün ışığı bolca alan bir pencerenin tam karşısındaydı tv, ışık yansıması bu yüzden
arkadaşlar resimleri gündüz atacaktım acil çıkmam gerekince bu saate kaldı. üst kısımdaki yazıyı gündüz saat 16:00 gibi yazmıştım foruma.
Tkgs ve internet üzerinden çekiyor alabildiğini alır.TV den bende memnunum ama küçük bir sorun var. Uydu yayınlarında kanalların logoları yanda gözüküyor. Sevdiğim bir özellik oldu. Ama bazı kanalların logosu yok nedense fox, cnn vs. Neden acaba bilen var mı.
Vestelde kullanılan LG paneller IPS dirslm Alykm herkese çok kararsız kalmıştım geceki yorumlar çok iyi yönde gelince bende aldım daha önce 49 uhd650 babama almıştım va ekran çıkmıştı yanlardan soluktu endişelerim ekran ve mb 230 kartı görüntüden anladığım kadarı ile ıps gibi görünüyor vestel panel bilgi hattı zannedersem bu ekranları daha paylaşıma açmadı açarsa üstadlar haber umarım. Önceki mb 130 kartta olan bazı girişler eksik bazıları ise yok tos girişleri yok mesela her neyse görüntüler gayet iyi pixel kontrolu yaptım sorun yok tkgs den kanalları güncelledim son derece tatminkar yan açılar iyi hareketli sahnelerde futbolda mesela YouTube dan seyrettim çok rahatsız edici bir durum yok velhasıl iyi bir ürün almayanlara kararsız kalanlara tavsiye ederim alanlara hayırlı olsun son olarak gizli özellikleri pixilince winks özelliklerini açma geregi duymadım gayet tatminkar ekran bilgi sayfası açılırsa panelin ıps oldugun teyit etmek istiyorum kalın sağlıcakla..
üsdatlar sayfa açılırsa panele bakabilirsen sevinirim
Her seferinde aynı kanallar da olmuyor. Sadece onlarınkini çekmiyor nedense.Tkgs ve internet üzerinden çekiyor alabildiğini alır.
Üreticileri akp ci ya ? ondandır ?Her seferinde aynı kanallar da olmuyor. Sadece onlarınkini çekmiyor nedense.