7,5 büyüklüğünde deprem

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Canlıların kurtarılması öncelendiğinden, şimdiye kadar kurtarılanların sayısı artmaktaydı, zaman geçtikçe canlı emareleri azalacağından enkaz kaldırma çalışmaları hızlanacak maalesef şehitlerin sayısı hızla katlanarak artması muhtemeldir. Allah deprem şehitlerimize Rahim sıfatıyla muamele etsin, yaralı kurtulanlara Şafi sıfatıyla açil şifalar versin. Zor zamanlar içindeyiz, yardımlaşmaya mecbur olduğumuz zamanlardayız, ilk anda yapılan gayretlerin zayıflamadan sürdürlemesi gereken zamanlar yaklaşıyor. Adı üstünde yardım, verebiliyorsanız kendi elinizle, imkan bulamıyorsanız aracılarla, yardımın ulaşması önemli, çok şükür toplumun her kesimine aracılık edebilen dernek ve sivil toplum kuruluşları da kamunun kuruluşları yanın da varlık gösteriyorlar.

Yine üzüntümüzü azaltan yarınlara hazırlanırken dikkate alınması gereken örnekler de var. İşini doğru yapmak sıradan bir şeyken böyle zor zamanlarda işini bihakkın yapan insanlar doğal kahraman oluyor gönlümüzde... Helal olsun sana ve senin (İlcede başkanlık yapan öncesi ve şimdiki başkanların tamamına) gibilere...

İşte o kahramanların linki.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Şuna bakın inanılmaz kötü görüntüler :(
Bu görüntü aslında pek bir şey anlatmıyor sanki sevgili Puzik,çünkü uçaktan cep kamerasından zoom ile alınmış.Orasının Gaziantep olduğunu ve evlerde kiremit yerine beton olduğu yazılmış,yani o görüntüler aldatabilir,sanılmasın ki felaket bundan az demiyorum,fakat uçak görüntüleri aldatır hep(pilot arkadaşlardan biliyorum)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Canlıların kurtarılması öncelendiğinden, şimdiye kadar kurtarılanların sayısı artmaktaydı, zaman geçtikçe canlı emareleri azalacağından enkaz kaldırma çalışmaları hızlanacak maalesef şehitlerin sayısı hızla katlanarak artması muhtemeldir. Allah deprem şehitlerimize Rahim sıfatıyla muamele etsin, yaralı kurtulanlara Şafi sıfatıyla açil şifalar versin. Zor zamanlar içindeyiz, yardımlaşmaya mecbur olduğumuz zamanlardayız, ilk anda yapılan gayretlerin zayıflamadan sürdürlemesi gereken zamanlar yaklaşıyor. Adı üstünde yardım, verebiliyorsanız kendi elinizle, imkan bulamıyorsanız aracılarla, yardımın ulaşması önemli, çok şükür toplumun her kesimine aracılık edebilen dernek ve sivil toplum kuruluşları da kamunun kuruluşları yanın da varlık gösteriyorlar.

Yine üzüntümüzü azaltan yarınlara hazırlanırken dikkate alınması gereken örnekler de var. İşini doğru yapmak sıradan bir şeyken böyle zor zamanlarda işini bihakkın yapan insanlar doğal kahraman oluyor gönlümüzde... Helal olsun sana ve senin (İlcede başkanlık yapan öncesi ve şimdiki başkanların tamamına) gibilere...
Beton denilen malzemeden alınan örnekler kum çıkıyor neredeyse,hele İstanbul'da bir kadın apartmanının kolonunu çekmiş,ve halen oturuyor orada(öyle demiş),şimdi bu ihmarkarlık değil mi?Yapan kişi çalmış resmen ve binayı satmış,alan kişi bilemez ne olduğunu ,ben bilemem mesela.Bilse de kolaylıkla kandırılıyorlar,bu gün bir kanalda anlattılar,kişi DR muş,TR ye gelmiş "vatanımda yaşamak istiyorum" diye,kiraladığı evin deprem raporunu istemiş,ona göre de kiralamış evi ama depremde ev yıkılmış ,enkaz altında kalmış ve ölmüş.
Başka bir kanalda fox sanırım,savcılık beton örnekleri istemiş,bilirkişiler de almaya gelmişler samsun'dan sanırım ,canlı yayın sırasında karot ile örnek almaya çalıştılar ama maalesef alınan örnek darmadağın oldu.Hem hırsızlık hem ihmal var bana göre.
Yardımlaşma evet her zaman sevgili Alperentoy,daha bu gün bir kutu daha hazırlayıp verdik hanımla,ama şehitlik bambaşka bir şey,ihmalkarlıktan ölmek bambaşka.
Bu gün hanım seslendi "koş alo,bak "dedi,tvyi izledim,dişi bir köpeği topraktan çıkartıyorlardı,beton denilen kumları kürekle temizliyorlardı köpeği kurtarmak için,o olayı görünce benim gibi mülayim biri dahi bastı küfürü,resmen toprak,hatta yavrularını da elle betonu temizleyip çıkarttılar,elle beton temizlemek :)
Sevgili osmanke osmanke nin dediği gibi bunlara en ağır ceza vereceksin aslında ibreti alem için

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Allah'tan kader mukadderat yapacak birşey yok.
Not:Ben demiyorum bey efendiler diyor,
İmar affı çıkartanların o yapıları denetlemeden ruhsat veren kişi ve kuruluşların hiç suçu yok vatandaşın sözlü beyanına dayalı kontrol dahi edilmeden verilen yapı kayıt belgelerinin hesabı sorulmalıdır bunlar gökten zembille inmedi hepsi kayıtlı belgeli herkes yaptığı işlerin hesabını vermeli kim olursa olsun bunun hesabı sorulmalı.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Yıkılan binaların %98 i 1999 dan önce yapılanlar denildikten sonra, hem de en üst makam tarafından, daha da kimseden hesap sorulmaz, soracak adam da çıkmaz.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Yıkılan binaların %98 i 1999 dan önce yapılanlar denildikten sonra, hem de en üst makam tarafından, daha da kimseden hesap sorulmaz, soracak adam da çıkmaz.
Rahmetli Ecevit akıl edememişti bunu sanırım. Yıkılan evler 99 öncesi demeliydi! 20 yıldır sen niye denetlemedin diye soran gazeteci yok tabiki. Yolunda A.Ş.

Dış güçler yine oyun yapmış diyecekler ama halen varsa sorgulayan birileri için atayım.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Allah'tan kader mukadderat yapacak birşey yok.
Not:Ben demiyorum bey efendiler diyor,
İmar affı çıkartanların o yapıları denetlemeden ruhsat veren kişi ve kuruluşların hiç suçu yok vatandaşın sözlü beyanına dayalı kontrol dahi edilmeden verilen yapı kayıt belgelerinin hesabı sorulmalıdır bunlar gökten zembille inmedi hepsi kayıtlı belgeli herkes yaptığı işlerin hesabını vermeli kim olursa olsun bunun hesabı sorulmalı.
Mukadderat kelimesi yazgı anlamına geliyor. Yani depremin geleceği belliyken ona hazırlanmak veya hazırlanmamak, geldiğinde sonuçlarına razı olmak, yada katlanmak demektir. Aynı ilin bir ilçesi harap olurken diğer ilçede kimsenin burnunun kanamaması sonucu gibi. İmar affı dünyadaki Yaradanın koyduğu ilmi mi değiştiriyor, hayır sadece idari yaptırımdan koruyor. Başvuran bilmiyor mu, biliyor. Derdi zaten idareden gelecek yaptırımdan biran önce kaçmak depremin tarihi belli olmadığından vatandaş öncelemiyor kullandığı kadar kullanmaya çalışıyor. İmar affında talep attan geliyor. İdarenin de affı uygularken meclisten yönetmeliklere uygunluk şartını getirmesi isabetli olurmuş. Maalesef meclisteki vekiller de patronları olan milletin isteğine oy derdinden karşı duramamışlar. Şu anda kentsel dönüşümü bu tür yapılar için hızlandırmalı.

Aldatılanlar için ise; yani işini tam hakkıyla yapmayıp kalitesi istenen şartı sağlamayan ürünü (konutu) yalan dolanla süsleyip yönetmeliklere uygun gösterip ticaret yapanlar taksirle değil, kasten cinayetle, mala zarar vermekle ve ülkeye zarar vermekle (en ağır cezayla) yargılanmalı.

Ölüm Allah'ın sırrında olan olay, kesin zamanı, yerini, şeklini, kendisi biliyor, bizler sadece bazı durumlarda tahmin edebiliyoruz. Aynı binadan yıkılsa da kurtulanların olduğu gibi. Duygular toplumun her kesiminde aynı şekilde, hamurumuz aynı mayadan geliyor, bazı istisnai devşirmeler ve mayalanmayanlar dışında.

Not: Haluk Leventin kendine kurulan sosyal medyadaki tuzağı fark edip Ahbap da bizim Afad da demesi ayrıca topladığı paraları Afad'a aktarması ve koordineli birlikte çalışması, üzerine oynanan tüm oyunları bir anda bozdu. Kendini zamanında tutuklayanların oyununa düşmemiş oldu. Öyle ki Bahçeli 'ye bile yerini hiç değiştirmediğinden dimdik açıklama da bulundu.

Son düzenleme:
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,166
60
buraya not düşüyorum, ölmez sağ kalırsak bundan belki 20 yıl sonra olacak İstanbul depreminden sonra da "aynı şeyleri" konuşuyor olacağız😔
Değerli kardeşim

BlackB BlackB dediğin gibi ölmez sağ kalırsak tabii ama bu deprem 20 yılı beklermi sence her an bekleniyor zaten ve uzmanların söylediğine göre belki bu deprem kadar yüksek oranda olmayacak ama daha çok yıkıcı ve ölümlü olacağı kesin deniyor nedeni ise istanbulda binaların daha sık ve çok olması ki bazı ilçelerin birinci yıkama sahip olması hatta bu ilçerin en yıkıcı riske sahip olan yerlerden biri,de benim oturduğum bölge olan K,çekmece benim oturduğum bina yeni yapılan yapılardan ama her ne kadar yeni olsa,da büyük yıkıcılığa sahip olursa deprem,e ne kadar dayanıklı olduğuna dair bilgimiz yok ben müteahite sordum 8 şiddetine dayanıklı temel olduğunu söyledi ancak gerçekte bumu acaba muamma soru bu kaç şiddetine kadar dayanacak⚠️ ve ben öldükten sonra bunları konuşsak ne olur biliyorsun ölüler konuşamaz ama yine ümit,sabır ve dua her zaman var sağlıklı ve umutlu yarınlarda buluşmak dileğiyle.​

Geri
Üst Alt