7,5 büyüklüğünde deprem

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,166
60
Amin,ama maalesef deprem ülkesiyiz ,bu gün hanım bana "alo,39 Erzincan depremini bul,izlemek istiyorum" dedi.Kısa bir film buldum youtube'da.Yıl 1939 ne ise yıl 2023 aynı ,değişen bir şey yok kontrol edilmeyen inşaatlar nedeniyle yıkılan binalar, ve onların altında kalan insanlar.99 depreminde kız kardeşim Avcılar'daydılar,bir miktar para için anlaşamadığı apartman yıkıldı ve kurtuldu fakat halen tam atlatmış değil,araba bile sallansa feryat ediyor,yaşı 60 .
Bu arada ölenlere Allah rahmet eylesin ama şehit olmak başka bir şeydir,ihmalkarlıktan ölmek başka,binayı çürük yapıp sat,alan -ki neliklerle aldı evi- satın alınan binada yıkıntı altında kal.Bunun adı cinayettir bana göre,hadi geçen fay hattında kalan binalar hariç,o da binayı oraya yapımına izin veren suçludur, zemin etüdü diye bir olay var ve kimse uygulamıyor gibi olanları görünce,ilk akla gelen bu mesela bana göre.
Aslında çok sinirliyim çok ,ama "vatan haini" yaftasını yememek için susuyorum maalesef :ok
Dostum bu konunun aynısı az önce ********* forum,da yazdım burda yazmak istemiyorum çoşkun kardeşim,in başı ağrımasın keza kimsenin başı ağrısın istemem o kadar çok konuşulacak söylenecek var,ki hani derler,y nereye baksan iki ucu poklu değnek bu halk uyanmadıkça bundan sonra sesini yükseltmedikçe bu durumlar bu acılar küllendikçe aynen devam edecek onlar ağa,paşa biz maraba neyse daha fazla ileriye gitmeyeyim nefesim daralıyor artık yoksa kötü kelimeler çıkacak herkese umut dolu sağlıklı,huzurlu felaketlerin olmadığı güzel bir pazar günü olsun inşallah.

328063217_1008886310072189_2327383634261243910_n.jpg

330189066_1276866082864511_7431216247660828342_n.jpg

322133193_1134093637304186_6387501471038332668_n.jpg

272941974_468181148374858_4353450482614211523_n4053c101f8472c82.jpg

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Aslında çok sinirliyim çok ,ama "vatan haini" yaftasını yememek için susuyorum maalesef
Hocam ne garip değil mi? Gerçekleri söylediğinizde size “hain-terörist” diyecekleri endişesi var.

Yurtdışında yaşıyorum, fıkra gibi bir olay yaşandı geçen hafta. Bir Pakistanlı, bir Somalili, bir Türk(ben) sohbet ediyoruz. Depremle ilgili ülkemizle ilgili üzüntülerini dile getiriyorlar. Bende tüm hataları eksikleri saydırdım. Somalili dedi ki “sizde de eksikleri hataları söyleyince terörist ilan ediliyor mu?”. Şok oldum üçümüz birbirimize bakıp kafa salladık.

Kusura bakmayın ama sene 2023 ülkemizdeki demokrasi seviyesi Somali ve Pakistanla aynı düzeydeyse ben doğruları söyleyip onların deyimi ile “hain-terörist” iftirasına razıyım.

İHA yapmış SİHA yapmış, ben ülkedeki kişi başına düşen milli gelire bakarım. Ülkedeki adalet olgusuna bakarım, ülkedeki demokrasi seviyesine bakarım. Birisi sizi kolayca yaftalayıp başınıza çorap örebiliyorsa ne demokrasi ne de adalet yok demektir.

Kanada’ya ilk geldiğimde birkaç arabada ve evlerin balkonunda yazan “F… Trudeau” yazıları gördüm (Trudeau genç Kanada Başbakanı, çok ilgincime gitti. Dünya tarafından sempatik bulunan bu koca ülkenin genç liderinin bu şekilde hakarete maruz kalması ve bu kişilere ifade özgürlüğü kapsamında dokunulması benim için farklı bir seviye. Biz ülkemizde böyle küfürlere karşıyız (şahsen ben karşıt görüşte olsa küfür etmem bir devlet adamına) lakin masum eleştirileri bile parmak sallayarak kindar bir şekilde ekranlara bakıp vatandaşını tehdit eden bir liderin yönettiği ülkede yaşamak istemiyorum.

Yazılacak çok şey var ama maalesef yeri değil. Sağlıcakla…

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Hocam ne garip değil mi? Gerçekleri söylediğinizde size “hain-terörist” diyecekleri endişesi var.

Yurtdışında yaşıyorum, fıkra gibi bir olay yaşandı geçen hafta. Bir Pakistanlı, bir Somalili, bir Türk(ben) sohbet ediyoruz. Depremle ilgili ülkemizle ilgili üzüntülerini dile getiriyorlar. Bende tüm hataları eksikleri saydırdım. Somalili dedi ki “sizde de eksikleri hataları söyleyince terörist ilan ediliyor mu?”. Şok oldum üçümüz birbirimize bakıp kafa salladık.

Kusura bakmayın ama sene 2023 ülkemizdeki demokrasi seviyesi Somali ve Pakistanla aynı düzeydeyse ben doğruları söyleyip onların deyimi ile “hain-terörist” iftirasına razıyım.

İHA yapmış SİHA yapmış, ben ülkedeki kişi başına düşen milli gelire bakarım. Ülkedeki adalet olgusuna bakarım, ülkedeki demokrasi seviyesine bakarım. Birisi sizi kolayca yaftalayıp başınıza çorap örebiliyorsa ne demokrasi ne de adalet yok demektir.

Kanada’ya ilk geldiğimde birkaç arabada ve evlerin balkonunda yazan “F… Trudeau” yazıları gördüm (Trudeau genç Kanada Başbakanı, çok ilgincime gitti. Dünya tarafından sempatik bulunan bu koca ülkenin genç liderinin bu şekilde hakarete maruz kalması ve bu kişilere ifade özgürlüğü kapsamında dokunulması benim için farklı bir seviye. Biz ülkemizde böyle küfürlere karşıyız (şahsen ben karşıt görüşte olsa küfür etmem bir devlet adamına) lakin masum eleştirileri bile parmak sallayarak kindar bir şekilde ekranlara bakıp vatandaşını tehdit eden bir liderin yönettiği ülkede yaşamak istemiyorum.

Yazılacak çok şey var ama maalesef yeri değil. Sağlıcakla…
Valla seçimler yaklaşıyor kim ekrana çıksa s... n c.b talimatı ile diyor. Bu şekilde olabildiğince çok reklam yapıyorlar bu alışkanlık olmuş. s...n bilmem kim talimat vermeden kimse inisiyatif alıp birşey yapamıyor. Bunun sonucu olarak ilk müdahalede geç kalındı biraz geç kalındı vs kısmını geçtim büyük bir felaket olmuş vicdan sahibi herkes üzülür canı yanar öfkelenir bu öfke sinir ile sitem edebilir ağır kelimeler kullanabilir gerçek devlet adamı olan kişi bu sözleri ithamları görmezden gelir milletin acısına verir sineye çeker karşılık olarak n... s ş....z gibi devlet adamlığına yakışmayan şekilde cevap vermez.

Diyecek çok şey varda bizlere yakışmaz.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Gençler,şu fotoları da ekleyeyim istedim,bir apartmanın bodrum katı ve kolonlar harap edilerek geçirilen pis su boruları.Olaya bakarmısınız,tabii bu fotonun deprem bölgesinde olup olmadı teyid edilmedi bir filmden aldım,içim acıdı izleyince.Apartmanlarınızın bodrum katlarını kontrol edin,ben şahsen bu gün bizim apartmanda kontrol ettim ,neme lazım diyerek.Çünkü su borularını değiştirmiştik bir kaç ay önce.
Bu arada bunların tekrar kolon olduğunu ve zarar verildiğini ekleyeyim.Elbette deprem çok şiddetliydi,bir çok il zarar gördü, kabul ediyorum ama belki de az zararla atlacak bir yapıyı bu şekilde yaparak çökmesine neden olundu,bilemiyorum tabii.

byalo-225.png

byalo-226.png

byalo-227.png

byalo-228.png

byalo-229.png

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,819
Gençler,şu fotoları da ekleyeyim istedim,bir apartmanın bodrum katı ve kolonlar harap edilerek geçirilen pis su boruları.Olaya bakarmısınız,tabii bu fotonun deprem bölgesinde olup olmadı teyid edilmedi bir filmden aldım,içim acıdı izleyince.Apartmanlarınızın bodrum katlarını kontrol edin,ben şahsen bu gün bizim apartmanda kontrol ettim ,neme lazım diyerek.Çünkü su borularını değiştirmiştik bir kaç ay önce.
Bu arada bunların tekrar kolon olduğunu ve zarar verildiğini ekleyeyim.Elbette deprem çok şiddetliydi,bir çok il zarar gördü, kabul ediyorum ama belki de az zararla atlacak bir yapıyı bu şekilde yaparak çökmesine neden olundu,bilemiyorum tabii.

byalo-225.png

byalo-226.png

byalo-227.png

byalo-228.png

byalo-229.png
Bu tesisatı döşeyen ustanın 2 cihanda işi rast gitmesin.

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,166
60

byalo-225.png

byalo-226.png

byalo-227.png

byalo-228.png

byalo-229.png
dostum teraspy bu iyi değil ama gene iyi diyelim bugün tv,de gördüm yahu adam apartmanın bir duvarını hiç yapmamış sanki kendi binasının duvarı gibi yandaki binanın duvarını birleştirmiş boyamış yıkıldıktan sonra tüm çıplaklığı ile meydana çıkmış insanlar sanki orada kendi duvarları varmış gibi raflarını,tv,lerini asmış olduğu gibi duvarda duruyor hepsi bu nasıl vicdandır yahu millete milyarlarca paraya satacaksın hem sağlam değil hem eksik yapılmayan duvar,temel bu nasıl insanlık buna izin veren kuruluş,zihniyet çürümüşlüğün,kokuşmuşluğun beden bulmuş hali yahu bunlar boşuna kaldırmadılar idamı kendilerinin ne olduğunu bal gibi biliyorlar bunların hepsini idam edeceksin kardeşim acımayacaksın kökünü kazıyacaksın bunların nasıl bir zamanlar idam edilenleri ibret olsun diye günlerce meydanlarda sallandırıyorlardı bunlarıda yapacaksın,ki bir daha teşebbüs eden olmasın bak bakalım bir daha böyle tehlikeli işlere giriyorlarmı devlet eliyle yapılacak,ki hepsi sağlam olsun bunlar rant için para için babalarını satarlar yahu yazıklar olsun

63e751cd4e3fe02204311b08.webp

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Artırıyorum.
Köpük beton karışımı kolon.

88B552D8-CDC7-4CDB-9628-8B4C8D862717.jpg
Bunu hanım izletti bana bu gün,"yok artık" dedim ,"bu kadar da olamaz",ama maalesef bunlar var hatta neler izledim neler.Adam kolona 6 adet demir koymuş hem de ince demir,kolon da kolon değil yani ,bizim kaldırım taşı o kolondan daha sağlamdır inanın, yazık çok yazık.
Gerçi teyit edilmemiş olabilir ,belki başka yerden alıntı da olabilir ama doğru ise "yok artık"tan fazlası olur.

Geri
Üst Alt