7,5 büyüklüğünde deprem

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Yolda olanlar, yola çıkacaklar aman dikkatli olun.

95B2861F-BB49-4D14-A51A-8C3CB4FB996B.jpg

L Çevrimdışı

lovecraft

Aktif Üye
5 May 2021
75
Evet hiç şaşırtmıyor. Daha şimdiden televizyon kanallarında bu depremlerin de müdahil edildiği partizan propagandalar başlamış. Seçim çalışmaları tam gaz devam. İnanılır gibi değil diyeceğim ama yaşadığım ülkeyi tanıyorum, o yüzden gayet inanılır. Asıl inanılmaz olan heralde bir politikacının ya da yetkili kişinin çıkıp şu gerçekleri söylemesi olurdu:

"Ey vatandaşlar, bu ülkenin tamamı fay hatları üzerine kuruludur, binlerce, milyonlarca yıldır sürekli büyük depremler oldu, oluyor ve olacak, bu toprakların sürekli hareket halinde olduğunu binlerce yıldır biliyoruz, ama buna rağmen biz hala insanımızın kağıt gibi binalarda oturmalarına izin veriyoruz. Denetim yapmıyoruz, yapsak bile göstermelik denetimler yapıyoruz. 128 milyar dolarla ülkedeki bütün binaları komple yenilerdik, üstüne de de para kalırdı ama biz o paraları başka şeyler için harcadık, çünkü size verdiğimiz kıymet sıfıra yakındır. Siz de o kadar cahilsiniz ki, her depremden sonra "geçmiş olsun" "allah korudu" "verilmiş sadakamız varmış" gibi sözlerle "kurtulmuşsunuz ve her şey bitmiş" havası yaratmaya devam ediyorsunuz. E sizden bi baskı gelmeyince biz de rahat rahat yemeye devam ediyoruz. Yine ve yeniden olacağını ve yine binlerce insanın öleceğini ve evsiz kalacağını bile bile hiç bir şey yapmamaya devam ediyoruz. Sağolun var olun sevgili vatandaşlarım. Ver mehteri."

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet,yaralılara acil şifalar dilerim.Yakınlarını kaybedenlere ve enkaz altında kalanlara sabır dilerim.Çok zor ve üzücü bir durum.

L Çevrimdışı

lovecraft

Aktif Üye
5 May 2021
75
Bugün en çok artan 5 hisse. Sanırım bir şey söylemeye gerek yok. (Bist endeksinin genel olarak düştüğünü de hatırlatayım. Ona rağmen bu hisseler yükselmiş)

FireShot-Capture-358---ISE-100-Endeksi-Hisse-Fiyatlari---Investing.com---tr.investing.com.jpg

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Her gün telefonumu sessize alıyordum (geç kalktığım için),dün akşam saatlerinde gökyüzü kırmızı oldu ,değişik bir renkti,hanıma da söyledim "dışarı bak renk kırmızı sanki" diye.O gece yatarken bu kez telefonun sesini ellemedim,ama telefonumu komidine koydum(nedense bilmiyorum),gece 01:30 gibi yatak odasından ses geldi "gatmeil"(emeil geldi :) ) ,hanım kızdı sessize almadım diye.Gece forumdan çıkmadan önce tv kapattım,yoksa haber kanalı izliyordum sessizce,saat 04 gibi de yattım.Sabah 09:34 de caylakpenguen caylakpenguen aradı,uykulu uykulu açtım,bir şeyler söyledi ama anlamadım,deprem falan.Sonra hemen hanım geldi yanıma ve "alo felaket,deprem olmuş" dedi.Meğer Sota Sota ya ulaşamamış ,merak etmiş bana sen ulaşabilirsen bana da haber et dedi.Tv açıktı,hanım izliyordu.Gerçekten felaketti her şey,hemen ahmeti aradım,kaç kez aradıysam bir türlü ulaşamadım,sonra aklıma wp araması geldi,bu kez ulaştım. Sota Sota nın sesini duyunca inanın çok sevindim,sonra ahmet bana "abim,sen arama ben çaylağı ararım" dedi.
Gerçekten tam bir felaket,yıkılan binalar-yuvalar,kaybedilen eş-dost-akraba ve arkadaşlar.Deprem öldürmez,bina öldürür gerçeğine bir kez daha tanık olmak.Başımız sağolsun Türkiyem.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Her gün telefonumu sessize alıyordum (geç kalktığım için),dün akşam saatlerinde gökyüzü kırmızı oldu ,değişik bir renkti,hanıma da söyledim "dışarı bak renk kırmızı sanki" diye.O gece yatarken bu kez telefonun sesini ellemedim,ama telefonumu komidine koydum(nedense bilmiyorum),gece 01:30 gibi yatak odasından ses geldi "gatmeil"(emeil geldi :) ) ,hanım kızdı sessize almadım diye.Gece forumdan çıkmadan önce tv kapattım,yoksa haber kanalı izliyordum sessizce,saat 04 gibi de yattım.Sabah 09:34 de caylakpenguen caylakpenguen aradı,uykulu uykulu açtım,bir şeyler söyledi ama anlamadım,deprem falan.Sonra hemen hanım geldi yanıma ve "alo felaket,deprem olmuş" dedi.Meğer Sota Sota ya ulaşamamış ,merak etmiş bana sen ulaşabilirsen bana da haber et dedi.Tv açıktı,hanım izliyordu.Gerçekten felaketti her şey,hemen ahmeti aradım,kaç kez aradıysam bir türlü ulaşamadım,sonra aklıma wp araması geldi,bu kez ulaştım. Sota Sota nın sesini duyunca inanın çok sevindim,sonra ahmet bana "abim,sen arama ben çaylağı ararım" dedi.
Gerçekten tam bir felaket,yıkılan binalar-yuvalar,kaybedilen eş-dost-akraba ve arkadaşlar.Deprem öldürmez,bina öldürür gerçeğine bir kez daha tanık olmak.Başımız sağolsun Türkiyem.
Üstat, müsadenle şöyle demek istiyorum.

Deprem öldürmez, bina da öldürmez, aç gözlü, doymak bilmeyen, kendi pis menfaati için ülkeyi yakmaktan zerre çekinmeyecek bina yapıcıları ile bunlara göz yuman denetim mekanizmaları öldürür.

Devletin de vatandaşın da artık bunların soluğunu kesme zamanı gelmiş de geçmiştir. İnsanlara mı acırsın, kurtarma çalışmalarında harcanan milli servete mi acırsın, çekilen korkuya mı, neye… Yetmez mi artık.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Hepimize geçmiş olsun forumda bu afete uğrayanlara da geçmiş olsun umarım aileleri ve yakınları iyi durumdadır

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum

Deprem sabahından beri telefonda bekliyoruz Maraşta ki çocukluk arkadaşım dostum can kardeşim ve ailesinden çok kısıtlı haber alabildik sabah 5 gibi ilk ulaşabildiğim de çok korktum 10 sn kadar sadece bir bağırış sesi duydum telefon hattı kesildi 2 saat boyunca ulaşamadım 7 gibi bir nebze de olsa iyi haber alabildim 21 saattir hala haber alamıyoruz göçük altında yakınları akrabaları bizzat tanıdığımız insanlar var kayıplarımız var

Osmaniye de yaşayan kardeşi ve ailesi de şu anda evsiz durumda oraya telefonla ulaşabiliyoruz çalıştıkları fabrikaya sığınmış durumdalar

Hepimiz dua edelim

Rabbim herkese acil şifalar versin

vanosfer Çevrimdışı

vanosfer 

Aktif Üye
17 Ocak 2019
293
Yolda kaza nedeniyle olduğu söylenen trafik var. İnşallah halkımızın yardımına tez zamanda yetişiriz.

Gelen haberler çok acı... Hala dokunulmayan enkazlar var. İmkanı olan şehrindeki AFAD, belediyeler veya yardım gruplarıyla haberleşip yardıma koşmalı!

Trafik_20230207-06541839e13ca27060eafb.png

Trafik_2023020730bc2286155f12b7.jpg

G Çevrimdışı
19 Haz 2019
137
58
Allah'ım darda kalanlara yardım etsin inşaallah. Tarifsiz acılar içindeyim, bu yaşta gözlerim doluyor sık sık, elimden maddi yadım ve manevi olarak duadan başka bir şey gelmiyor. Allah acısı olanlara sabır versin, çok zor. Allah vefat edenlerimize rahmet eylesin, kalanlarımıza yardım etsin.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
arkadaşlar merhaba,
milletimizin başı sağolsun, çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın. siyasi olaylara girmeye şuanda gerek yok, zamanı gelince konuşulur, şuanda ne yazık ki gelen haberler çok kötü. sokaklarda anasız babasız dolaşan çocuklar, daha hiç dokunulmamış binalar var. lütfen çevrenizdeki okul ve muhtarlıklarla kontakt halinde olun, gıda, temizlik malzemesi (tuvalat kağıdı, ıslak mendil vs) , bebek bezi, mama, bisküvi, battaniye, mont, çorap vb ürünlere ihtiyaç var. milyarlarca liralara gerek yok, herkes birer poşet götürse kamyon kamyon malzeme çıkar. tüm okullarda öğretmenler arı gibi çalışıyor, gelen malzemeleri tasnif ediyor koliliyor ve belediye/muhtarlarla koordineli şekilde gönderiyorlar.

Geri
Üst Alt