65UL2063DT Teknik Özellikler A101 04 Haziran 2020 4799TL

Z Çevrimdışı

Zeugma1

Yeni Üye
11 Haz 2020
7
43
Almışsınız artık hayırlı olsun ortalama bir tv, çok titiz değilseniz ve ilk kez 65" alacaksanız zaten heybetiyle bile mutlu eder , almadan önce sormak daha sağlıklı olurdu gene de .
Teşekkür ediyorum.kargoya verilme aşamasında bu toshiba tv ile eşdeğer bir ürün mü vestel 9500 ilk defa bir 65 inç tv aldim.

A Çevrimdışı

ayhanayak

Yeni Üye
30 May 2020
11
31
Bu gün benim tv için de kuruluma geleceklermiş. Evlilik için aldığım için kurdurmayı düşünmüyordum ama şeytan diyor ki kur küçük odaya düğüne kadar ps4 oyna :))

K Çevrimdışı

Kepek72

Yeni Üye
20 May 2020
1
54
Görüntü ve ses olarak kötü derken hocam hiç mi tatmin etmez düzeyde? Sanırım yarın benimki de kurulacak ama şu an inanılmaz derecede rahatsızlık duydum bu yorumdan. Umarım dediğiniz derecede rahatsız etmez beni. Teşekkürler ilk paylaşımınız için.
Zaten kötü dememiş, yanlış anlaşılmasın. Kötü yorum yapamam denmiş. Noktalama işaretleri kullanılmadığından farklı anlaşılmalara sebep olunabiliyor.

V Çevrimdışı

Voyvada42

Yeni Üye
18 May 2020
29
29
224A98C2-B612-4F7E-9B42-1DF38EFC1A07.jpg

Bugün saat 13:00 gibi teslimatla alakalı bir soru sordum, ürün kurulumun yapılacağı şehire girmiş gözüküyor dedi ama bugün aramadılar. Cumartesi günleri servis çalışıyor mu yoksa pazartesi salı gününe sarkar mı sizce?

Y Çevrimdışı

Yasin Kolay

Yeni Üye
27 May 2020
19
30
4 haziranda parası verip faturamızı aldık 8 ci güne giriyoruz bugün telefon geldi stokta kalmamış diyorlar ne yapmam lazım dava açma hakkım varmı sonuçta ürün stokta yoksa 1 2 gün içinde söylerlerdi ama 8 gün oluyor.çünkü buna güvenerek elimdeki tvmi satıp buna parayı bağladım.fikirlerinizi bekliyorum
Bende sizle aynı durumdayım sabah erken 9.30 da aldım tv yi bugün ürün stokta kalmadı gönderemiyoruz diyorlar. Araştırdığımda öğrendimki a101deki çalışanlar doldurduğum formu merkezlerine iletmemiş ve tabiki benim ürün başkalarına satılmış. Bununla ilgili mesafeli satış sözleşmesi gereği 3 gün içinde bilgi verilmeliydi. Forumdaki Değerli hocalarımız F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez konuyla ilgili hakkımızı nasıl arayabiliriz bir yaptırımda bulunabilirmiyiz.Hakkımız yendi 10 gündür bekletiliyoruz.Sizlerin yorumlarını bekliyorum.

Serindalga Çevrimdışı

Serindalga 

Aktif Üye
28 Ara 2019
104
38
Bende sizle aynı durumdayım sabah erken 9.30 da aldım tv yi bugün ürün stokta kalmadı gönderemiyoruz diyorlar. Araştırdığımda öğrendimki a101deki çalışanlar doldurduğum formu merkezlerine iletmemiş ve tabiki benim ürün başkalarına satılmış. Bununla ilgili mesafeli satış sözleşmesi gereği 3 gün içinde bilgi verilmeliydi. Forumdaki Değerli hocalarımız F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı albanez albanez konuyla ilgili hakkımızı nasıl arayabiliriz bir yaptırımda bulunabilirmiyiz.Hakkımız yendi 10 gündür bekletiliyoruz.Sizlerin yorumlarını bekliyorum.
bugün paramı geri aldım yapcak bişi yok gidip 65sm8200pla satın aldım çarşamba günü hayırlısı ile elimde olacak sanada geçmiş olsun git paranı al üstüne biraz daha ekle başka bir marka al

N Çevrimdışı

nrllh

Yeni Üye
13 May 2020
8
34
Benim de TV bu sabah kuruldu. 65 inç gerçekten ihtişamlı bir büyüklük, ne fotoğraflardan ne de büyük mağazalarda büyüklüğü çok anlaşılmıyor evin içine girince anlıyorsunuz. Youtube ve netflix denedim, ayarlarını kurcalıyorum. TV konusunda uzman değilim fakat çok beğendim. Görüntü ve ses kalitesi fazlasıyla memnun etti hatta 5+1 ses sistemine gerek yok çünkü sesi 50 ye getirince yetti 100 çok yüksek ve ses arttıkça bozulma olmuyor. Uygulamalar kullanışlı netflix 4k dizi hiç donmadan izlenebiliyor ve hareketli sahnelerde başarılı (internet hızım 20 mbps). İnceleyen, bilgilerini aktaran herkese teşekkür ederim.

V Çevrimdışı

volkanbagci

Yeni Üye
2 Haz 2020
3
34
ürünüm 2 gün önce kuruldu.kurulum sırasında yeni ev taşıdığım için sese dikkat etmemiştim.Bugün deneme şansım oldu. Sesi o kadar kötü ve boğuk ki ne söylendiği bile anlaşılmıyor. Muhtemelen benim tv de sorun vardır teknik servisi aradım gelip bakacaklar. 4 yıl önce aldığım lg fhd tv bundan bin kat iyi ses performansına sahip. Eğer serviste sorun var derse tamire göndermeyeceğim direk iade isteyeceğim. Sıfır tvyi tamire göndermek mantıksız. Görüntüye gelince dinamik modda kontrast oranları çok iyi. 4k video indirip usbden izledim efsane bir görüntü fiyatına göre. Lakin sanki hareketli sahnelerde biraz dalgalanma var. Bu dalgalanma tv izlerkende var. Ekran yenileme hızı ile ilgili sanırım. O dalgalanma olmasın derseniz 100 hz tvlere bakacaksınız çare yok. Onların da fiyatı malum. Sorusu olan arkadaşlar olursa yardımcı olmak isterim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
kısaca bu bahsettiğiniz görüntüler ise;bunlar kötü!
ancak biz bunları şu anda çıplak gözle telefondan veya Monitörden v.s izlediğimiz için gerçek canlıyı göremiyoruz!

bu arada renk üretimi/renk basması yalnış!

bu IPS paneller maalesef iyi olabilmesi için özellikle 100Hz+gerçek 10-bit üretmesi gerekiyor aksi halde
renkler oturmuyor!

IPS de Contrast ciddi sorun+böyle olunca baclit(NIT) değeri de düşük olduğu zaman ortaya yalnış basılmış resim çıkıyor!

Normal de en üst seviye IPS de durum tam tersidir ve VA ya göre daha iyi/doğru resim üretir,ama bu gördüğünüz paneller ile değil
ve aslında teknik olarak böyle donanıma sahip bir TV IPS de daha düşük seviye resim kalitesi üretecektir

VA nın aksine,IPS ler de hem HDR hem de Dynamic Mode lar,özellikle Vivid sahneler de kötü çuvallıyor VA ya göre
panel 4K ise;basit çözüm üst seviye IPS panel veya doğrudan bir VA panel gerekiyor

Çoğu kullanıcı vivid/canlı v.s resim istiyor ve IPS ler buna uygun değildir! kimisi de bazı şeyleri açmak adına örneğin
Pic.Mode;Vivid/Dynamic kullanıyor ki bu defa resim daha da yalnış hale geliyor!

>IPS de NIT değeri düşüktür
>Contrast ciddi düşüktür
>panel de vasat kalite olursa "doğru renk üretimi" de yalnıştır
>"FILM" için zaten hiç uygun değildir(gerek Black gerekse de detay da)

ancak tepki/lag v.s daha iyidir;bu da TV yi üretenin becerisiyle ilgilidir! yazılım/donanım olarak
bunu beceremezse gecikme sorunu da çıkar,genel de IPS ler daha hızlı veya çok daha hızlıdır ama
bizim insanlar bunun genelde tam tersi olduğunu sanır,çünkü piyasa da adam gibi çok hızlı IPS ler
olmadığı için o VA der dur

Not;sahne karanlık geliyorsa size(IPS de)bacliti fazla açmayın,resim dumanlı/perdeli ve renk basması da
çok kötü olur;bu sefer resmi karanlık diye açtığınız zaman,faul bir resim haline gelecektir!
baclit kıstığınız zaman daha doğru resim gelecektir ama bu sefer de contrast çok kötü olduğu için detayları
yiyecektir!

Bunu maalesef QLED bile yapıyor! contrast göreceli iyi ama detaylar da çuvallıyor panel!

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
ürünüm 2 gün önce kuruldu.kurulum sırasında yeni ev taşıdığım için sese dikkat etmemiştim.Bugün deneme şansım oldu. Sesi o kadar kötü ve boğuk ki ne söylendiği bile anlaşılmıyor. Muhtemelen benim tv de sorun vardır teknik servisi aradım gelip bakacaklar. 4 yıl önce aldığım lg fhd tv bundan bin kat iyi ses performansına sahip. Eğer serviste sorun var derse tamire göndermeyeceğim direk iade isteyeceğim. Sıfır tvyi tamire göndermek mantıksız. Görüntüye gelince dinamik modda kontrast oranları çok iyi. 4k video indirip usbden izledim efsane bir görüntü fiyatına göre. Lakin sanki hareketli sahnelerde biraz dalgalanma var. Bu dalgalanma tv izlerkende var. Ekran yenileme hızı ile ilgili sanırım. O dalgalanma olmasın derseniz 100 hz tvlere bakacaksınız çare yok. Onların da fiyatı malum. Sorusu olan arkadaşlar olursa yardımcı olmak isterim.
Bunu bir örnek videoyla buraya yükleme şansınız var mı diğer arkadaşlar için de bir kıyas olur bir de ses ayarları sayfasının fotoğrafı da açıklayıcı olabilir

Geri
Üst Alt