nabu07' Alıntı:
55xe7005 modeli. Sizce hangi vestel modeli yeterli benim için.
Vestel'in detaylarını Ado bilir. Sıradan kullanıcıysanız LCD panel'e fazla para vermeyin derim.
LG veya AUO panelli bir Vestel bakın bence. Vestel'in aldığı Samsung paneller biraz soluk kalıyor.
Ürün kutusunda yazan S/N kodunu Ado'ya iletin, o size içindeki panel bilgisini söyler.
Dediğiniz Sony modeli görüntü yönünden Vestel'e göre görüntüde bazı konularda daha iyi iş çıkartır gibi geliyor, paneli görmediğim için birşey diyemem ama Processor ve yazılım yönünden Vestel'den önde olabileceğini düşünüyorum.
Bir de 4K içerik izleyecek misiniz? O da önemli.
Şu an TRT 4K dışında 4K yayın yok. Gerisi FHD yani 1080P.
4K panelde 1080P yayın izlerken 4K yayının vereceği netliği alamazsınız. Bu işin doğası gereği böyle. Markaya bağlı bir durum değil.i
Türksat'ın yeni uydusu fırlatılınca 4K yayına geçiş olur mu bilemem.
Medya patronları FHD yayını vermemek için çok direnmişti. Umarım aynı şey 4K sürecinde yaşanmaz.
Senede birkaç kere maç izliyorum diyorsanız bu tepkime konusunu bu kadar kafanıza takmayın derim bence.
Bizim evde LG IPS panelli FHD Vestel var, maç izlerken takılmaları sadece dikkat ederseniz görebiliyorsunuz.
Onun dışında renk üretimi yönünde bir sıkıntısı yok.
Tabi yayını yapanların yeteneğine ve ekipmanına da bağlı bu iş.
PTT maçlarında sahadaki yeşil bariz cırtlak iken, Alman Bundesliga maçlarında yeşiller çok iyiydi.
Stadyum içini gösteren görüntülerdeki renk tonu dengesi çok iyiydi.
İş yayın yapan kuruluşta da bitiyor yani.
Sorun satıcıların ve (LG, Samsung gibi) teknoloji üretenlerin, tüketicilerin kafasını karıştırmasından kaynaklı aslında.
Bahsettiğiniz Sony modeli sadece teknik özellik satan bir model.
Sanırım içinde Android TV bile yok, sitesine baktım göremedim.
Ben Uydulu TV konusunda diğer firmaların Vestel kadar kullanışlı ürün çıkarttığını göremedim.
Arayüz konusunda hala sınıfta kalıyorlar bence.
Ado'nun bahsettiği mağaza VS Outlet diye geçiyor. O da Zorlu'ya ait.
O mağazaya da bakabilirsiniz.