55"/ 65" Grundig, Arçelik, Beko, Vestel, Samsung TV Önerisi..

Y Çevrimdışı

ycaliskan

Yeni Üye
21 Şub 2018
4
Merhabalar, öncelikle bu forumda emeği geçem başta "ADO" olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım..

sayenizde epeyce faydalı bilgiler edinmiş oldum..

ben 55"/65" boyutunda bir LED TV almayı istiyorum..

Televizyonu yoğunlukla PC ve Zidoo X9S gibi bir 4K TV Box ile kullanmayı düşünmekteyim..

yaptığım incelemelerde OLED panellerin durağan görüntülerde Burn-In olabileceğini öğrendim.. o nedenle PC kullanımına uygun görmüyorum ve LED tv'lere yöneldim..

Samsung MU7000 serisi f/p açısından ilgimi çekmişti.. fakat son dönemde Grundig 65 VLX 9770 ve Arçelik A55L 9783 5S televizyonları gördükten sonra kafam biraz karıştı..

zira IPS panel olduklarını düşündüğüm (zira firmalar ne hikmetse panellerini devlet sırrı gibi saklıyor..) Arçelik ve Grundig'te gayet başarılı bir kontrast ve parlaklık performansına şahit oldum..

ve sizin forumu da okuduktan sonra.. bu ürünlerin panel bilgilerini öğrenmek için bir mesaj atma gereği duydum..

bu arada forumda genelde bahsi geçen Vestel televizyonları da inceledim fakat beni genel manada pek memnun etmediler..

aşağıda yazdığım modellerin panel bilgilerini verme şansınız olursa bahtiyar olurum :)

saygı ve sevgilerimle..

VESTEL 65UD8900 / IPS - Soluk renkler ve çok kötü siyahlar
VESTEL 65UD8900 / Samsung VA - Soluk renkler ve gri siyahlar
VESTEL 55UD9400 / Samsung VA - Soluk renkler ve gri siyahlar
VESTEL 65UD9400 / AUO VA -  Görme şansım olmadı..
Samsung 65MU7000 - Canlı renkler ve iyi düzeyde siyah performansı - parlak panel
GRUNDIG 65VLX9770 - Canlı renkler ve IPS Panele göre iyi düzeyde siyah performansı
GRUNDIG 65VLX9775 - Görme şansım olmadı..
GRUNDIG 55VLX8670 - Görme şansım olmadı..
Arçelik A55L 9783 5S - Daha gerçekçi renkler (Wide Gamut) ve IPS Panele göre iyi düzeyde siyah performansı
Arçelik A65L 9783 5S - Görme şansım olmadı..
BEKO B65L 9783 5S QUATRO - Görme şansım olmadı..
BEKO B55L 9783 5S QUATRO - Görme şansım olmadı..
BEKO B55L 9782 5AS - Görme şansım olmadı..

geri dönüş için şimdiden teşekkürlerimi sunarım..

Y Çevrimdışı

ycaliskan

Yeni Üye
21 Şub 2018
4
sistemde oluşan bir gecikme nedeniyle aynı mesajı birkaç kez atmış bulundum..

diğer mesajları silerseniz sevinirim, saygılarımla.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
LG, AUO panel bak.

VA panel hem hareketli görüntü performansı hem de IPS'e benzer görüş açısı isteyenler için daha çok.

İzleme mesafenize ve çözünürlüğe göre bir panel boyutu belirlemeyi unutmayın.

Y Çevrimdışı

ycaliskan

Yeni Üye
21 Şub 2018
4
LG'de AUO VA panel var mıdır? gördüğüm kadarıyla neredeyse tüm LG paneller IPS..

M Çevrimdışı

mertsamet 

Aktif Üye
21 Şub 2018
63
Cvp: 55"/ 65" Grundig, Arçelik, Beko, Vestel, Samsung TV Önerisi..

Ado' Alıntı:
Gün içerisinde cevap vereceğim :ok:

İyi günler hocam aynı şekilde bende 55" bir televizyon bakıyorum. Arkadaşın yazdığı modeller yada tavsiye edebileceğiniz VA panel ve HDR10 içeren bir öneri bekliyorum. Sizin önceki yazılarınızdan 55UD9300 ve 55UD9400 serilerine bakıyorum. Fiyat olarak çok yukarılara çıkmak istemiyorum ama sizin önerdiğiniz Samsung panelden iyi olan CMO yada AUO VA panellerede bakabilirim. Konuyu açan arkadaş gibi tavsiyelerinizi bekliyoruz hocam. Saygılarımla

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
65UD8900 de çoklu üretim var, panelleri neye göre ayırt ettiniz onu bilemiyorum. Aynı modelde 2 arklı anakart, 2 farklı panel var. MB120 LG var, MB130 LG var, MB120 SAMSUNG var, MB130 LG var. Neye göre kıstas alacağız şimdi sizin izledikleriniz o biraz karmaşık bir durum.

Şimdi sizin tespitlerinizde yer alan unsurlar panel kaynaklı negatif geri dönüş mü yoksa anakart kaynaklı mı o da belli değil bu nedenle yanlış anlamazsanız tespitlerin biraz havada kalmış gibi göründüğünü ifade etmem gerekiyor.

55UD9400 (ki benim sevdiğim bir modeldir) HDR+WCG destekli SAMSUNG panelli ve MB130E anakartlı üretilmekle birlikte, (V10115598) Aynı model altında V10110673 kodu ile MB120 anakartlı yine SAMSUNG panelli ve yine WCG destekli ancak HDR olmayan bir panel ile de üretildi.

O halde yine sizin tespitlerinizdeki unsurların bu ürünleri tam anlamı ile yansıtıp yansıtmadığı konusunda şüphe doğuyor ister istemez.

65UD9400 de AUO üretimli bir model olmakla birlikte, SAMSUNG panelli bir üretim daha mevcut.

MU7000 incelemiştim ancak benim incelediğim 43 dü, 65 de de aynı paneli kullanmışlarmıdır bilmiyorum ancak LG tv de gördüğüm başka marka panel kullanımını ben henüz SAMSUNG tv lerde görmedim, En azındanbana hiç denk gelmedi, bu anlamda ister istemez SAMSUNG tv de SAMSUNG panel var diye kabul etmek gerekir zira bu markaların sistemlerine erişim yetkimiz olmadığından, işin gerçek yüzünün ne olduğunu bilemiyoruz.

Diğer saydığınız markalar için de yukarıdaki satırlarım geçerlidir.

Ancak GRUNDİG tv lerde yine CMO ve SAMSUNG panel kullanıldığı bilgisini servis arkadaşımdan daha evvel almıştım. Belli başlı modellerde LGP denk gelindiğini de biliyoruz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

mertsamet' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Gün içerisinde cevap vereceğim :ok:

İyi günler hocam aynı şekilde bende 55" bir televizyon bakıyorum. Arkadaşın yazdığı modeller yada tavsiye edebileceğiniz VA panel ve HDR10 içeren bir öneri bekliyorum. Sizin önceki yazılarınızdan 55UD9300 ve 55UD9400 serilerine bakıyorum. Fiyat olarak çok yukarılara çıkmak istemiyorum ama sizin önerdiğiniz Samsung panelden iyi olan CMO yada AUO VA panellerede bakabilirim. Konuyu açan arkadaş gibi tavsiyelerinizi bekliyoruz hocam. Saygılarımla

Ben mümkün olduğunca çok ürün alıyorum ancak her modeli alabilmek de mümkün olmuyor.

Yine de benim ilk alım listemde REGAL 49R8560U ile 55UD9400 (ve 9650) olduğunu belirtebilirim.

Zaten incelemişsiniz bu doğrultuda eğer ekonomik koşullar elveriyor ise UD9400 ü detaylı incelemenizi tavsiye ederim. Mümkünse mağazada görüp inceleyerek satın alınız.

M Çevrimdışı

mertsamet 

Aktif Üye
21 Şub 2018
63

Ado' Alıntı:
Ben mümkün olduğunca çok ürün alıyorum ancak her modeli alabilmek de mümkün olmuyor.

Yine de benim ilk alım listemde REGAL 49R8560U ile 55UD9400 (ve 9650) olduğunu belirtebilirim.

Zaten incelemişsiniz bu doğrultuda eğer ekonomik koşullar elveriyor ise UD9400 ü detaylı incelemenizi tavsiye ederim. Mümkünse mağazada görüp inceleyerek satın alınız.

Hocam fiyat olarak aynı seviyelerde 65ud8900da çok hoşuma gitti. Samsung panelli denk gelirse baya güzel olur onu artık salon şekline göre bakacağım. İki seride de samsung panel ve hdr10 var demişsiniz gerisi ekran boyut ihtiyacına kalıyor sanırım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

mertsamet' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Hocam fiyat olarak aynı seviyelerde 65ud8900da çok hoşuma gitti. Samsung panelli denk gelirse baya güzel olur onu artık salon şekline göre bakacağım. İki seride de samsung panel ve hdr10 var demişsiniz gerisi ekran boyut ihtiyacına kalıyor sanırım.

65UD8900 her ikisinde de HDR var diye yazmadım aman yanlış anlaşılmasın. Bu şekilde anlaşılan bir cümlem var ise beni uyarınız düzelteyim.

65UD8900 üretimlerinde kodu V10112581 olan üründe HDR mevcuttur :ok:

M Çevrimdışı

mertsamet 

Aktif Üye
21 Şub 2018
63

Ado' Alıntı:
mertsamet' Alıntı:

65UD8900 her ikisinde de HDR var diye yazmadım aman yanlış anlaşılmasın. Bu şekilde anlaşılan bir cümlem var ise beni uyarınız düzelteyim.

65UD8900 üretimlerinde kodu V10112581 olan üründe HDR mevcuttur :ok:

Yok hocam diğer konulardan öyle olduğunu biliyorum

Y Çevrimdışı

ycaliskan

Yeni Üye
21 Şub 2018
4
Oncelikle geri donus ici  tesekkurlerimi sunarim..

UD8900 panellerin IPS'mi VA'mi oldugunu ekranlarina dokunarak belirledigimi dusunuyorum.. :) IPS'te dokundugunuzfa arkada goruntu dagiliyor.. acikcasi UD9650'yi kendi demosuyla gordum ve evet diger serilerinden bariz iyiydi.. saniyorum AUO panel is basindaydi..

o nedenle 65UD9400'u merak ediyorum zaten.. HDR10 destegi de olmasi umut vaadedici..

fakat anladigim kadariyla Arcelik, BEKO ve Grundig televizyonlarin panelleri hakkinda kesinbilgiler yok..

bilgilendirme icin tesekkurler..

saygilarimla.
.find_in_page{background-color:#ffff00 !important;padding:0px;margin:0px;overflow:visible !important;}.findysel{background-color:#ff9632 !important;padding:0px;margin:0px;overflow:visible !important;}

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

ycaliskan' Alıntı:

UD8900 panellerin IPS'mi VA'mi oldugunu ekranlarina dokunarak belirledigimi dusunuyorum.. :) IPS'te dokundugunuzfa arkada goruntu dagiliyor.. acikcasi UD9650'yi kendi demosuyla gordum ve evet diger serilerinden bariz iyiydi.. saniyorum AUO panel is basindaydi..

o nedenle 65UD9400'u merak ediyorum zaten.. HDR10 destegi de olmasi umut vaadedici..

fakat anladigim kadariyla Arcelik, BEKO ve Grundig televizyonlarin panelleri hakkinda kesinbilgiler yok..

saygilarimla.
.find_in_page{background-color:#ffff00 !important;padding:0px;margin:0px;overflow:visible !important;}.findysel{background-color:#ff9632 !important;padding:0px;margin:0px;overflow:visible !important;}

Evet ''Şu modelde Şu Panelş var'' diyemiyorum maalesef zira onlarda da diğer markalarda olduğu gibi panel kullanım politikası, tedarik ve fiyat politikasına paralel ilerlemektedir.

Saygı bizden :ok:

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53

Ado' Alıntı:
ycaliskan' Alıntı:

saygilarimla.

Evet ''Şu modelde Şu Panelş var'' diyemiyorum maalesef zira onlarda da diğer markalarda olduğu gibi panel kullanım politikası, tedarik ve fiyat politikasına paralel ilerlemektedir.

Saygı bizden :ok:

Sevgili ado kardeşim
ya sony 55xe9005 yada samsung 55mu9000 alayım diyorum ama burada yazılanlarıda okuyunca o kadar çok para vermeden de iyi bir tv alabilirmiyim diye düşünüp duruyorum...bütün iş va panel midir? bu 55ud9650 bizi film dizi izlemede ve günlük kullanımda memnun eder mi?
kusura bakmayın yoruyorum sizi uzun zamandır ..şimdiden teşekkürler

Geri
Üst Alt