Merhabalar, öncelikle bu forumda emeği geçem başta "ADO" olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım..
sayenizde epeyce faydalı bilgiler edinmiş oldum..
ben 55"/65" boyutunda bir LED TV almayı istiyorum..
Televizyonu yoğunlukla PC ve Zidoo X9S gibi bir 4K TV Box ile kullanmayı düşünmekteyim..
yaptığım incelemelerde OLED panellerin durağan görüntülerde Burn-In olabileceğini öğrendim.. o nedenle PC kullanımına uygun görmüyorum ve LED tv'lere yöneldim..
Samsung MU7000 serisi f/p açısından ilgimi çekmişti.. fakat son dönemde Grundig 65 VLX 9770 ve Arçelik A55L 9783 5S televizyonları gördükten sonra kafam biraz karıştı..
zira IPS panel olduklarını düşündüğüm (zira firmalar ne hikmetse panellerini devlet sırrı gibi saklıyor..) Arçelik ve Grundig'te gayet başarılı bir kontrast ve parlaklık performansına şahit oldum..
ve sizin forumu da okuduktan sonra.. bu ürünlerin panel bilgilerini öğrenmek için bir mesaj atma gereği duydum..
bu arada forumda genelde bahsi geçen Vestel televizyonları da inceledim fakat beni genel manada pek memnun etmediler..
aşağıda yazdığım modellerin panel bilgilerini verme şansınız olursa bahtiyar olurum
saygı ve sevgilerimle..
VESTEL 65UD8900 / IPS - Soluk renkler ve çok kötü siyahlar
VESTEL 65UD8900 / Samsung VA - Soluk renkler ve gri siyahlar
VESTEL 55UD9400 / Samsung VA - Soluk renkler ve gri siyahlar
VESTEL 65UD9400 / AUO VA - Görme şansım olmadı..
Samsung 65MU7000 - Canlı renkler ve iyi düzeyde siyah performansı - parlak panel
GRUNDIG 65VLX9770 - Canlı renkler ve IPS Panele göre iyi düzeyde siyah performansı
GRUNDIG 65VLX9775 - Görme şansım olmadı..
GRUNDIG 55VLX8670 - Görme şansım olmadı..
Arçelik A55L 9783 5S - Daha gerçekçi renkler (Wide Gamut) ve IPS Panele göre iyi düzeyde siyah performansı
Arçelik A65L 9783 5S - Görme şansım olmadı..
BEKO B65L 9783 5S QUATRO - Görme şansım olmadı..
BEKO B55L 9783 5S QUATRO - Görme şansım olmadı..
BEKO B55L 9782 5AS - Görme şansım olmadı..
geri dönüş için şimdiden teşekkürlerimi sunarım..
sayenizde epeyce faydalı bilgiler edinmiş oldum..
ben 55"/65" boyutunda bir LED TV almayı istiyorum..
Televizyonu yoğunlukla PC ve Zidoo X9S gibi bir 4K TV Box ile kullanmayı düşünmekteyim..
yaptığım incelemelerde OLED panellerin durağan görüntülerde Burn-In olabileceğini öğrendim.. o nedenle PC kullanımına uygun görmüyorum ve LED tv'lere yöneldim..
Samsung MU7000 serisi f/p açısından ilgimi çekmişti.. fakat son dönemde Grundig 65 VLX 9770 ve Arçelik A55L 9783 5S televizyonları gördükten sonra kafam biraz karıştı..
zira IPS panel olduklarını düşündüğüm (zira firmalar ne hikmetse panellerini devlet sırrı gibi saklıyor..) Arçelik ve Grundig'te gayet başarılı bir kontrast ve parlaklık performansına şahit oldum..
ve sizin forumu da okuduktan sonra.. bu ürünlerin panel bilgilerini öğrenmek için bir mesaj atma gereği duydum..
bu arada forumda genelde bahsi geçen Vestel televizyonları da inceledim fakat beni genel manada pek memnun etmediler..
aşağıda yazdığım modellerin panel bilgilerini verme şansınız olursa bahtiyar olurum
saygı ve sevgilerimle..
VESTEL 65UD8900 / IPS - Soluk renkler ve çok kötü siyahlar
VESTEL 65UD8900 / Samsung VA - Soluk renkler ve gri siyahlar
VESTEL 55UD9400 / Samsung VA - Soluk renkler ve gri siyahlar
VESTEL 65UD9400 / AUO VA - Görme şansım olmadı..
Samsung 65MU7000 - Canlı renkler ve iyi düzeyde siyah performansı - parlak panel
GRUNDIG 65VLX9770 - Canlı renkler ve IPS Panele göre iyi düzeyde siyah performansı
GRUNDIG 65VLX9775 - Görme şansım olmadı..
GRUNDIG 55VLX8670 - Görme şansım olmadı..
Arçelik A55L 9783 5S - Daha gerçekçi renkler (Wide Gamut) ve IPS Panele göre iyi düzeyde siyah performansı
Arçelik A65L 9783 5S - Görme şansım olmadı..
BEKO B65L 9783 5S QUATRO - Görme şansım olmadı..
BEKO B55L 9783 5S QUATRO - Görme şansım olmadı..
BEKO B55L 9782 5AS - Görme şansım olmadı..
geri dönüş için şimdiden teşekkürlerimi sunarım..