yefe78 hocam merhaba,50ud8400 de hdr açmak isteyenlere duyurulur. 3.62.40 sürümünü yüklemeden önce swpprofile dosyanızdan hdr açtıktan sonra 3.62.40 yüklerseniz hdr açılıyor
3.62.40 güncellemesini yaptıktan sonra swprofileden hdr açsanızda olmuyor. Anca full yazılıma dönüp swprofileden hdr açıp sonra 3.62.40 yüklerseniz hdr açılıyor tesadüfen buldum
1- ÖNCELİKLE TV YE 3.62.40 GÜNCELLEMESİNİ YAPMAMIŞ OLMAMIZ GEREKİYOR GÜNCELLEME YAPTIYSAK. FULL YAZILIM YÜKLEYEREK TV Yİ SIFIRLAYALIM
2-Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.SİZİN UĞRAŞMAMANIZ İÇİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞUM SWPROFİLE DOSYASINI VE FABRİKANIN TARAFIMA GÖNDERMİŞ OLDUĞU HDR İÇİN OLAN SPİ DOSYASINI FLASH BELLEĞE KOPYALIYORUZ (FLASH BELLEKTE spi KLASÖRÜ İÇİNDE edit.edit DOSYASI VE profile KLASÖRÜNÜN İÇİNDE mb130_swprofile.bin OLACAK ŞEKİLDE)
3- TV KUMANDAMIZDAN MENU 4725 KOMBİNASYONU İLE USB Oparations SEÇENEĞİNİ KUMANDADAN OK LİYORUZ. SONRA TVYİ FİŞTEN ÇEKİP TEKRAR AÇIYORUZ Kİ YÜKLEDİĞİMİZ DOSYALARI TV TANISIN
4- SON OLARAKZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.3.62.40 ÇEKİRDEK YAZILIMINI YÜKLÜYORUZ VE HDR AÇILIYOR
* BU ARADA VERDİĞİM PROFİLE DOSYASINDA PVR Yİ (YAYIN KAYIT ÖZELLİĞİ) AÇTIM
* DİVX DE AÇTIM ŞİMDİLİK ÇALIŞMIYOR AMA İLERDE GÜNCELLEME İLE DÜZELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM AMA BUNUN İÇİN PROFİLE DOSYAMIZDA DİVX AÇIK OLMASI GEREKLİDİR ONUN İÇİN DİVX AÇTIM.
AŞAĞIDAKİ RESİMLERDE TV NİN HDR DESTEKLEDİĞİNİ GÖREBİLİRSİNİZ NOTEBOOKU TVYE BAĞLAYIP dxdiag DAN ALDIĞIM DİSPLAY BİLGİSİDİR
Öncelikle ellerinize sağlık başlık için.
Ben de Vestel 65UD8900 almıştım. PC'den 4K film izleme hayallerim bütün 4K'ların HDR olduğunu ve soluk oynadığını görünce suya düşmüştü. Dün 4K HDR test videolarını usb den direkt TV ye bağlayıp oynattığımda videoların canavar gibi full performans oynadığını, renklerin HDR aktif olduğunu ve oynatma ekranında HDR ibaresinin TV üzerinde belirdiğini gördüm.
Ancak PC üzerinden Displayport to HDMI 2.0 4K 60 Hz destekli kablo ile bağladığımda dxdiag txt dosyasında HDR not supported diyor.
FAT32 usb bellek ile sizin paylaştığınız profil dosyalarını tanımladım sanırım ki PVR vs. açıldı ek olarak. Ancak sizin çekirdek yazılımı yüklemeyi denediğimde Menü + 1505 tepki vermiyor. Fiş çekip ok basılı takmak vs. de işe yaramadı.
Bu işlerde yeni olduğum için pek bilemedim sanırım ama sizin profil dosyaları sonrasında 65'lik TV PC üzerinde 50'lik olarak gözükmeye başladı :(
MB130 olduğunu teyit ettim benim cihazın. Bunun üzerine nasıl bir hamle yapmam gerekir? Çekirdek yazılımı nasıl yükleyebilirim? yüklesem zarar görür mü?
Amacım PC üzerinden de HDR olarak TV'nin tanınması ve PC'de yüklü Kodi üzerinden 4K HDR filmleri TV'de oynatabilmek.
Yardımlarınızı rica ederim.
Saygılar,