Çok normal değil mi sizce, zira bu tv HDR içerik oynatmayacak şekilde tasarlanarak üretilmiş
Muhtemelen HDR'ı açtığınızda sadece sinyali kabul ediyor, o sinyali ne kadar işleyebildiği muamma.
Hadi parlaklığı geçtim, panel HDR destekleyecek renk derinliğine ve renk gamutuna sahip mi ? 4K olduğu için muhtemelen FRC destekli 10 bit paneldir ancak 8 bit olma ihtimali de var. 8 bit panelde HDR düzgün çalışmaz.
Bu arada size cevap veriyormuşum gibi oldu ama aslında konuya cevap veriyorum, yanlış anlamayın.
Mesela ben eski televizyonumun servis menüsüne girip local dimming panelini etkinleştirdim. Bunu açmam, menüye ek bir seçenek eklemesinden başka bir değişikliğe neden olmadı çünkü televizyonun panelinde parlaklığı kontrol edilebilecek fiziksel karartma bölgesi yok
Sadece menü'de ''Smart Led'' diye bir seçenek belirdi. Buradan televizyonun local dimming ayarı yapılıyor ama local dimming bulunan modellerde.
Eğer cihaz HDR gösterebilecek yeterlilikteyse (10 bit panel, geniş renk gamutu vs.) bu güncelleme çalışabilir. Ama diğer taraftan düşünüyorum da, HDR destekleyebilecek yeterliliğe sahip bir televizyonu üretici neden SDR olarak satsın ? Bilemiyorum, belki de ben yanılıyorumdur.