A101 den almış olduğum Toshiba marka, 50 ua 2063 dt model tv nin servisce kurulumu yapıldı, bu tv yi alma nedenimde buradan öğrendiğim panel bilgisi oldu, gerçekten auo panel beni çok memnun etti, ancak birkaç sorun yaşamaktayım,
1- Öncelikle bu tv de geri tuşu sadece menüde işlevsel, 2 kanal arasında geçiş yapmıyor, olsun isterdim, bir çözümü yok mu acaba, vestel m.h. aradığımda şu anki tüm Vestel ürünlerinde bu uygulamanın olmadığı söylendi, talebe göre yazılımla gelebileceği söylendi.
2- Servis, kurulumu yaptığında operatör kurulumu ila birlikte tkgs den türksatı yükledi, bende mevcut diğer 2 uyduyuda yüklemesini talep ettiğimde bunu yapamadı, israr edince bir yerle tlf. Görüşmesi yaptığında android tv lerde bunun olmadığını, diğer uyduyu yüklerse Türksatın silineceğini söyledi, açıklaması mantık lı gelmediği için, m.h. aradım orası da standart kurulumla hallolacağını söyleyince o şekilde yaptım, sorun çözüldü, ancak kanal bulup taşımak çok zor, favori kanal denedim onu da yapamadım, bunda favori nasıl yapılıyor? Bir de tkgs li kutulumda bir den fazla uydu eklenmiyor mu? Ekleniyorsa nasıl yapılır?
3- Gelelim asıl konuya uygulamaları vs.yi kullanmak istediğimde harf girmek için sanal klavye çıkmıyor, servis geldiğinde var olan sanal klavye daha sonra çıkmaz oldu, m.h. bu konuda fabrika ayarlarına dönmemi ve yeniden kurulum yapmamı söyledi, yeniden kurulum yaptım, ancak sonuç değişmedi, sanal klavye olmadığı için, ağ kurulumu yapıp ağa da bağlanamıyorum, bu konu neden kaynaklanır ne yapmam gerekir? Son olarak, ağa bağlanamadığım için mi, bilemiyorum tv stand by alınınca stand by ışığı kırmızı/yeşil arasında devamlı gidip geliyor, bu neden olur?
Bu konuları aşarsam tv yi görüntü olarak çok sevdiğim için zevkle kullanacağım.
Not: Üzerindeki mevcut yazılım, V0.28.15.0