Amatör bir kullanıcı olarak yorumlayayım
Dün A101’den peşin fiyatı 4.299 TL olan Toshiba 50UA2063DT modelini satın aldım. Vestel 50UA9600 ile özellik olarak çok benzer modeller.
Aynı gün servis tarafından ücretsiz olarak kurulumu yapıldı. İlk izlenimlerim gayet olumlu. Bir Samsung veya Sony olamaz belki ama görüntüsü eski TV'mizden sonra çok iyi geldi gözümüze. MB170 anakartlı Android bir televizyon. 4K 60hz Panda VA panel mevcut. Takılma, donma, gölgelenme gibi sorunlar görmedim.
Güncelleme alıyor, kurulumdan sonra gelen güncellemeyi yaptım direkt. Görüntü modunu “canlı”ya alınca istediğim parlaklıkta ve net bir izleme deneyimi sundu. Arayüzü hoşuma gitti. Netflix, Youtube vs. sorunsuz. Tarayıcıya ihtiyaç duymadım henüz ama tarayıcı olarak mağazada Puffin Browser bulunuyor. Chrome isteyenler için de
F
fikoloji hocamın rehber videosundan faydalanarak apk olarak yüklenebiliyor.
Kanal taşıma ve yer değiştirme çok pratik. Kolayca istediğim sıralamayı yapabildim.
Aslında 3.899 TL’ye UL2163DT almayı düşünüyordum ama yaşadığım şehirdeki şubelerde bulamadığımdan bütçeyi yükseltip UA'yı aldım.
UL2063DT seçeneği vardı, onda kullanılan MB230 anakartla ilgili hareketli sahnelerde pikselleşme gibi çok fazla olumsuz yorum okuduğumdan istemedim.
Şikayetçi olduğum bir konu var o da bazı kanallarda altta "Smart TV'nizde kişisel bilgilerinizin işlenmesi için cookie'lere onay vermek için yeşile, reddetmek için kırmızıya basın" gibi bir yazı yazan şerit çıkıyor. Reddettiğim halde bir sonraki TV açılışında yine aynı kanalda aynı yazı çıkıyor. Onu çözemedim bir tek.
F
fikoloji hocam çözümünü biliyorsanız yazarsınız umarım
Almayı düşünenlere faydalı olmasını umuyorum, ek sorusu olan olursa bilgim yettiğince cevaplayabilirim.