47PF9090 HDMI CEC ( ARC )

E Çevrimdışı

Evranoz 

Yeni Üye
12 Nis 2020
18
52
Helal olsun ne demek bir şey yapmadım ki :) ,bende de var bu tv ,atmadığım yazılım kalmadı ,girmediğim smart kalmadı ,sen yinede önce S yazılımı bir gör ,beğenmezsen dediğim gibi yolla J olan yazılımı ama sadece tek dosyayı adını değiştirip de yolla :ok

IMG_20200413_005128.jpg

Eyvallah hocam. Selamlar.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Benim Tv nin servis menü resmi var zaten yukarıda. Diğer Tv den servis menü resmi almam mümkün değil maalesef...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam güzel yazmışsınız teşekkür ederim fakat bu söylediklerinizi yapabilecek kapasite de değilim sanırım. Adım adım tarif ile belki becerbilirim.
Kusuruma bakmayın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Örnek gösterdiğim diğer Tv den öğrendiğime göre o Tv de 362F kuruluymuş...
hocam hoşgeldin noldu olmadı mı?

Arkadaş ı ben davet ettim dh tan.,?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
100 Hertz panel işini Vestel bıraktı gördüğüm kadarıyla.
Kaliteyi kovalamıyor eskisi gibi, maliyetlerden dolayı muhtemelen.
valla zaten benim tv yi gören vestel olduğuna inanmıyor zamanına göre full+full özellik.Anakartta soket giriş yeri dolu.Hatta geçen kutusunda buldum mini scart dönüştürücü aparat bile çıkmış. Akıllı kumandası, gerçek krom çerçeve, aydınlatmalı logo,çerçevesiz slim bezel falan vestel bir daha üretmedi böyle tv.Anakart donanım olarak belki yükseldiler ama bence yazılım ,tasarım anlamında geri gittiler.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
valla zaten benim tv yi gören vestel olduğuna inanmıyor zamanına göre full+full özellik.Anakartta soket giriş yeri dolu.Hatta geçen kutusunda buldum mini scart dönüştürücü aparat bile çıkmış. Akıllı kumandası, gerçek krom çerçeve, aydınlatmalı logo,çerçevesiz slim bezel falan vestel bir daha üretmedi böyle tv.Anakart donanım olarak belki yükseldiler ama bence yazılım ,tasarım anlamında geri gittiler.

Yazılımda bence iyileştiler arayüz vs. olarak ama panel olarak bir daha öylesini görür müyüz bilmem.
Zamanında keşke alsaydık dediğim bir modeldi. 7 serisi aldık o zamanlar. :sirit

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Yazılımda bence iyileştiler arayüz vs. olarak ama panel olarak bir daha öylesini görür müyüz bilmem.
7 seriside güzel hocam.Yazılım işi göreceli ben arkadaşlar yeni model Samsung ,lg ,sony aldıkları ve epey bırgaladığım için şunu gördüm evet vestel sadelik basitlik hadi yazılımları kısır olduğu için hızda diyeyim evet önde gibi ama diğer üreticiler modern tasarım olsun görselliği vs. çok daha iyiler, özelikle daha stabil ve genişletilebilir geldiler bana.Vestel daha online güncelleme işini tam beceremedi.Bana göre Vestel çoktan marka olmak yerine oem üretici olmayı seçti kendi markasına da önem vermiyor eskisi kadar.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
hatta şunu da ekleleyim arkadaş ta samsung 8000 küsür lü bir model var dahili ses sistemi okadar iyiki sanarsın soundbar var.üstelik 2+0 yani bizim 47pf9099 da 2+1 var yanına yaklaşamaz .Ondan sonra panel kalitesi ciddi düştü eskiden forumlarda bolca lg ve Samsung duyardık yok ışık sızması ,ölü piksel falan bakıyorum bu sorunlarla uğraşan tek vestel kaldı.Sıkı bir vestelci olmama rağmen bir sonraki tercihim kısmet olursa oled istiyorum ama kesinlikle Samsung yada sony olacaktır.özellikle çamaşır makinesi berbat vestelin ???

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
hatta şunu da ekleleyim arkadaş ta samsung 8000 küsür lü bir model var dahili ses sistemi okadar iyiki sanarsın soundbar var.üstelik 2+0 yani bizim 47pf9099 da 2+1 var yanına yaklaşamaz .Ondan sonra panel kalitesi ciddi düştü eskiden forumlarda bolca lg ve Samsung duyardık yok ışık sızması ,ölü piksel falan bakıyorum bu sorunlarla uğraşan tek vestel kaldı.Sıkı bir vestelci olmama rağmen bir sonraki tercihim kısmet olursa oled istiyorum ama kesinlikle Samsung yada sony olacaktır.özellikle çamaşır makinesi berbat vestelin ???

ES8000'dir diye tahmin ediyorum, zamanın en yüksek modelleriydi galiba.
Bu zamanlarda da NU8000'in sesi sağlamdı.
QLED'lerde durumu test edemedim ama Q80R'de muhtemel iyidir.

Valla ben paraya kıyacak olsam OLED alırım, kontrastı bir başka.
QLED LCD'nin rakibi daha çok. Samsung bu artık 100 Hertz LCD yerine Q60 ile 100 Hertz QLED satıyor sanırım.
Ufaktan alt seriye doğru QLED panelleri götürecekler bence. Ama daha seneleri var gibi. 2020'lerde de görmediğimi hatırlıyorum.
21 veya 22'den önce olmaz muhtemelen.

Bunlar kişisel tahminlerim sadece.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
7 seriside güzel hocam.Yazılım işi göreceli ben arkadaşlar yeni model Samsung ,lg ,sony aldıkları ve epey bırgaladığım için şunu gördüm evet vestel sadelik basitlik hadi yazılımları kısır olduğu için hızda diyeyim evet önde gibi ama diğer üreticiler modern tasarım olsun görselliği vs. çok daha iyiler, özelikle daha stabil ve genişletilebilir geldiler bana.Vestel daha online güncelleme işini tam beceremedi.Bana göre Vestel çoktan marka olmak yerine oem üretici olmayı seçti kendi markasına da önem vermiyor eskisi kadar.

Vestel mühendislikte ilerlemedikçe yarışamaz zaten o konularda.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
ES8000'dir diye tahmin ediyorum, zamanın en yüksek modelleriydi galiba.
Bu zamanlarda da NU8000'in sesi sağlamdı.
QLED'lerde durumu test edemedim ama Q80R'de muhtemel iyidir.

Valla ben paraya kıyacak olsam OLED alırım, kontrastı bir başka.
QLED LCD'nin rakibi daha çok. Samsung bu artık 100 Hertz LCD yerine Q60 ile 100 Hertz QLED satıyor sanırım.
Ufaktan alt seriye doğru QLED panelleri götürecekler bence. Ama daha seneleri var gibi. 2020'lerde de görmediğimi hatırlıyorum.
21 veya 22'den önce olmaz muhtemelen.

Bunlar kişisel tahminlerim sadece.

oled teki panel yanma sorunları ne alemde epey uzak kaldım ama fiyat/performans nedeniyle qled de alınabilir bence hem daha sorunsuz.Zaten led ,lcd vs. bunların bitmesi lazım bence.Hatta eski cfl florasan lı lcd ler görüntü ve sağlamlık ta çok daha iyiydi nerden çıktı bu led tv ler anlamadım.Sırf enerji tasarrufu , incelik uğruna bambaşka pazar yarattılar yoksa panel biliyorsun lcd işte aynısı yani.Ama qled ve oled bambaşka zaten.Dalga geçtiğim plasma tv leri özler olduk ,dayımda 10 yıllık lg plasma tv var taş gibi görüntü de çoğu ledden canlı ve güzel yani.Led tv lerde beni deli eden görüntü nün aşırı yapay yani böyle digital gibi görünmesi.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Vestel mühendislikte ilerlemedikçe yarışamaz zaten o konularda.
bu ürün gamıyla zor ilerlerler hocam.Ancak şöyle olur kendi markaları için bambaşka ayrı bir fabrika, arge donanım yazılım birimiyle belkş olabilir.Vestel in kafası biliyorsunuz aynı alt yapıyı değiştirip değiştirip tüm markalarda kullanıyorlar.Bence yazılım desteği verememe nedenlerinden birisi ürün gamı çokluğu.Yüzlerce çeşit marka marka model model üretimleri var .Hangi birine destek versinler.Ben şunu istiyorum başkasına ürettiği model ile kendi markası arasında fark olmalı, gidip aynı panel aynı anakartı takıp yazılımda rengini desenini değiştirip üretim yapıyor.Bana göre şuan bütün vestel tv ler ,hi-level ?

Geri
Üst Alt