- 23 Kas 2017
- 21,011
Cidden fiyatların düşmesini bekledikçe daha da artıyor bu yüzden satın aldım HP'yi. Ama bilgisayar freedosmuş, Windows 10 kurulumunun maliyeti ne olur?
Hayırlı olsun.
İnternette ucuza Windows 10 lisansı satan bir yerden anahtar alabilirsiniz.
Kimisi kısa sürede geçersiz olur, kimisi geçersiz olmaz. (Çalıntı anahtarlar oldukları için geçersiz olma ihtimalleri mevcuttur.)
Ben yıllar önce aldığım anahtarı hala kullanıyorum.
Ben de Microsoft'tan almak isterim ama lisans bedeli 1000 TL civarı.
Bunun daha Ofisi de var açıkçası.
Diyelim ki Windows 10 lisans anahtarı aldınız, sonrasında boş bir USB belleğe ihtiyacınız olacak. ( 8GB, USB 3.0 tavsiye ederim.)
Aşağıdaki linkten indireceğiniz araçla Windows 10 kurulum diski hazırlayabilirsiniz.
Diski oluşturduktan sonra bilgisayara kapalıyken takıp, bilgisayarı açtığınızda muhtemelen USB diskten devam edecektir.
Etmezse buradan yardımcı olurum.
Windows 10 indirmek için gerekli link;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
İsterseniz araçta USB bellek yerine ISO dosyası oluştur seçeneği ile devam edip, Windows 10 kurulum dosyalarını bir kenara yedekleyebilirsiniz.
Oluşacak ISO dosyasını da aşağıdaki linkten RUFUS programını indirerek boş USB belleğe yazdırıp kurulum diski hazırlayabilirsiniz;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Rufus ile kurulum USB'si hazırlayacak olursanız eğer disk bölüm düzeni kısmından GPT seçeneğini seçmeyi unutmayın.
Wİndows 10'un 64 BIT sürümünü yükleyeceksiniz.
32 BIT (Yani X86) sürümünü yüklerseniz, işletim sistemi 4 GB'dan fazla RAM'i kullanamayacaktır.
Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar, tekrar görüşmek üzere.