2022 yılı Asgari Ücret 4250 TL oldu

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
İşte Türkiyenin geldiği durum. Ne iktidar başarılı ne muhalefet. Ülke yönetmek kolay değil. Eğer maaş 4250 olduktan sonra işten çıkarmalar başladıysa, muhalefet liderinin bu söylemi sonrası işçi kalmaz. Bu yüzden muhalefettende umutlu değilim. Zaten ülkemizin en büyük eksisi muhalefetin sağlıklı olmaması. Ali Babacan soruyorlar, sizce erken seçim olmalı mı? Hemen bir saniye bile düşünmeden erken seçim olmalı deniyor. Peki adayınız kim diyor soruluyor? Henüz belli değil. Uzun görüşmeler sonucunda, sonuca varacağız açıklamasında bulunuyor...

Screenshot_20211218-145529.jpg
Algı bozukluğu mu var iktidara geldiğimizde diyor kimse CHP'li belediyeler 5500 verecek demedi... bu neyin kafası...

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ben 1997'de CHP'nin desteklediği DSP'li hükümet döneminde işe girdim. Maaşım çok şükür yetiyor ama Beştepe de hiç fena olmazdı. Yanıma Masum Türker, Hulki Cevizoğlu, hata İlhan Kesici ve bir kaç kişiyi daha aldım mı oh mis..
Muhtemel bir chp iktidarında da yerimi ve maaşımı sana devrederdim artık..?
İnan senin adına çok sevindim ama CHP iktidara hiç gelmesin R.T.E'yi çok seviyorum Nalınada malınada iyi ça....yor keyif :cay

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yazıp yazıp silenlerdenim, silip silip yazanlardanım.

Ülkenin tek yönetimi ve yöneticisi olarak kurulan ucube sistemin adı başkanlık, göööya sistemin tabanı demokrasi gibi görünse de neredeyse tam anlamı ile Monarşi ile yönetilen Ülkede Otoriterlik ile totaliterlik kavramları birbirine karışmış drumdadır.
Sorsan Demokrasi ama işleve baksan Monarşi.

Devletin bütün kadroları döt korkusundan dolayı malum şahıstan direkt EMİR gelmeden inisiyatif alıp iş dahi yapmıyor o derece sistem çürütülmüş ve hatta ÇÖKMÜŞ durumda ancak nasıl oluyorsa ihale yine de gelip gelip muhalefete kalabiliyor.

Yönetmeye çalıştıkları il ve ilçelerde ellerindeki tüm yetkileri tırpanlayıp, mümkün olan tüm gelirlerini kesmiş olmanıza rağmen yine de DEVLETİN verdiği asgari ücretten daha yüksek ücret ödemek için gayret eden muhalefete edildiği kadar Hükumetye laf edecek cesareti olmadığı sürece bu Milletin, Fair Play yeninoob un dediği gibi hakikaten kime neyi anlatalım bilemedim.

Bakınız yolunuz yol değil biz sadece İNSAN olarak uyarıyoruz.
Sevilebilir, hayran olunabilir ve hatta TAPILABİLİR lakin YARATILMIŞ birisine yanlış yaptığını söylemekten korkulmamalıdır.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Aralık ayında 2850 tl küsür aldık. Önümüzdeki maaş 4250 tl alacağız. Nasıl rahatlama olmasın? Yeterki enflasyon uçmasın.
Tuvalet kağıdı endeksine göre 1 yıl önce 32 li papia tuvalet kağıdından(39.90) 2825 lira ile 70.8 adet alınabilirken
eğer zam gelmezse 2022 ocak ayında aynı tuvalet kağıdı(109.90)ndan 4250 lira ile 38.7 tane alınabilecek. Örnekler farklı ürün gruplarında daha da dramatik olabilir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
bu zamları şöyle örnekleyebiliriz: bir havuzun (ev bütçesi) altındaki delikten (giderler) saatte 100 metreküp su gitmektedir. bu havuzun üstündeki musluktan (gelirler) saatte 10 metreküp su havuza dolmaktadır. sizce bu havuzun, dolma ihtimali(insanca yaşama) var mıdır?
''Bayrağımızı indiremeyeceksiniz,Ezanımızı susturamayacaksınız, vatanımızı böldüremeyecesiniz'' desek delik kapanmaz mı? :alala
Hayır yani Ülkem yıllardır böyle yönetiliyor ve ne zaman bir sorun olsa, ne zaman birisi pudra şekeri ile yakalansa, ne zaman hazineden milyondolarlar kaybolsa hep aynı yöntem ile çözüm bulunuyor ya ondan merak ettim.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış

Allah bizi yoklukla sınıyor sabredin nankörlük etmeyin sabrın sonu selamet...​

Bir 5 sene daha yetkiyi verdik mi R.T.E'ye bizi uçuracak gökten çil çil altın yağacak..:cay

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Sanırım algı bozukluğu sende var. Ben şuanda belediyelere versin mi dedim? Ne boş boğaz insanlar var arkadaş. Sadece muhalefet olayım diye yazarlar
A haber nerden çıktı demiyorsan niye paylaşıyorsun ne ima ediyorsun ben muhalif değilim ülkeyi kim iyi yönetecekse o gelsin,

Halk kimi seçerse başımızın üstünde yeri var saygımız sonsuz particilik yapmayın yanlışa yanlış deyin yandaşların maşası olmayın,

CHP ne yapsın gazı veriyor hükümete sen iyi bir zam alıyorsun yetmese de veriyor gazı emekli ikramiye alıyor...

Yalan mı paşam... CHP'de olmasa Alırsın Zam mı ikramiyeyi sen bekle.............

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ne dediler şimdi CHP'ye oy versinler tükürdüklerini yalayıp ikramiyeyi verdiler ..

Hani kaynak yoktu bütçe yoktu imkansızdı hesap bilmezlikti hayal ürünüydü :haha

Çok beklersiniz demişti çok bekledik çokkk $ 17 yi gördü

Moderatör tarafında düzenlendi:
heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
454
34
A haber nerden çıktı demiyorsan niye paylaşıyorsun ne ima ediyorsun ben muhalif değilim ülkeyi kim iyi yönetecekse o gelsin,

Halk kimi seçerse başımızın üstünde yeri var saygımız sonsuz particilik yapmayın yanlışa yanlış deyin yandaşların maşası olmayın,

CHP ne yapsın gazı veriyor hükümete sen iyi bir zam alıyorsun yetmese de veriyor gazı emekli ikramiye alıyor...

Yalan mı paşam... CHP'de olmasa Alırsın Zam mı ikramiyeyi sen bekle.............
Yav ne A haberi, ben ne diyorum sen ne diyorsun. Aynı frekanslarda değiliz. Lütfen bir daha mesajımı alıntılama.

S Çevrimdışı

Srmn15

Yeni Üye
17 Ara 2021
15
64
Asgari 10.000 TL olsada ekonomi bu durumda iken 1.5 - 2 ay sonra o para hiçbir şeye yetmeyecek.
Migros da zeytinyağına alarm takmışlar.
Emin çapa ne diyor dünyanın en iyi ekonomisti ülkemize gelse bu şartlarda ülke asla düzelmez.

Geri
Üst Alt