Abi bu mümkün değil. Niye biliyor musun? Körü körüne savunma sorunsalı var.
Gözümüzle gördüğümüz suni, yapay, yerli ve milli ekonomik krize rağmen ilkel savunma refleksleri var.
Israrla vakumlama yapmayan arçelik klima servisini körü körüne "ama milli" diyip savunma gibi. Akla mantığa bilime bilgiye aykırı yapılan bu körü körüne hatayı savundular mı insan da bi yere kadar dayanabiliyor.
Evet arçelik yerli ve milli. Gurur duyuyoruz. Ama bu klima servis sorununu da söylüyoruz. Eleştiriyoruz. Çünkü bilime aykırı iş yapıyorlar.
İktisat çok güzel bir bilimdir. Direk doğadan gelir yasaları. Hatta natural science dediğimiz alanın çok nadide bir çiçeği gibidir. Matematiktir istatistiktir. Hesap kitap işidir. Çok güzel çok sağlam temelleri vardır. Mühendislik gibi uygulamalı bir bilim dalıdır. Ve bu bilimdalının çok nadide uzmanları dünya çapında bilim adamları vardır. Bir kısmı da ülkemizdedir. Bu insanlara bile körü körüne saldıran enteresan bir kitle var. Dayanamıyoruz artık.
İlim adamı konuşunca cahil susacak abi. Bunun başka yolu yok. Adem helvacı "montajda vakum yapılacak" diyorsa bık bık bık cevap verilmeyecek. Artık yeter. Bıktık cahilin sesinin çok çıkmasından.
Kimlere kimlere ne biatlar ediyorlar da iş ilim bilen insanlara gelince bırbır konuştular mı artık dayanamıyoruz.
Abi artık bir kesim için yapabilecek bir şey inanın yok.
Bu gün bir sokak röportajı gördüm şahıs diyor ki ''Erdoğan başımızda olsun ben açlığa da çöpten yemek toplamaya da razıyım''
Bu körü körüne biat karşısında sizin de bizim de yapabileceğimiz bir şey yok çünkü bu şahıslarda bana göre fikir yürütebilecekleri bir akıl yok. Bu kesimin bir kısmı ''Ben onun ...tünün kılıyım'' bir kısmı ''Erdoğan Anamı ...erken yakalasam ..spuluk anamdadır'' diyebilecek kadar aşağılaşmış, insan özelliklerini yitirmişler.
Bakınız hakaret kesinlikle etmiyorum zira bu gün bana bir otomobil getirin ve fikir sorun, ben size fikir veremem çünkü o konu hakkında bende bir akıl yok, bilgi yok. Coronavirüs konusunda ben tam bir akılsızım zira sadece alatıldığı kadarını DİNLEYEBİLRİİM yine de bilemem doğru olup olmadığını.
Bahsi geçen şahıslarda da din anlamında nasıl ki taklid-i iman kavramı var ise, siyasi olarak da özellikle DİN bakış açısına sahip oluşumlara karşı zaafiyet var ama SORGULAMA kesinlikle yok.
Bu gün ben youtube videolarımda arkamda gazi Mustafa Kemal ATATÜRK yerine o kişiyi, Nutuk yerine de Kuran-ı Kerim koysam, içeriklerim de biraz da Allah Kitap Din İman desem benden iyisi olmaz zira bizim insanımız OKUMUYOR körü körüne inanıyor.
Okumadığı için öğrenmiyor
Öğrenmediği için bilmiyor
Bilmediği için GERÇEK bir fikir yürütmek yerine kopyala yapıştır haberciliğinin tekrarlayıcısı oluyor bizim elimizden bir şey gelmez.
Onlara karşı elimizden bir şey gelmez fakat ÜLKEMİZ adına elbette ki DOĞRUYU savunmaktan vazgeçmeyeceğiz.
Bakın göreceksiniz ki aylar içerisinde hükumeti savunan tarafta daha büyük oranda dönüş başlayacak zira bu günün bazı gazetecilerine(!) ve bazı oluşumlara bakarsanız dönüşün başladığını gayet iyi göreceksiniz. (Mesela TÜSİAD son açıklaması)
Biz zaten görüyor ve biliyoruz lakin KANIKSAMIŞ insanların gerçeği anlaması zaman alacak.
Yine amacım küçümsemek olmasa da ilgili partiye gönül veren, ÇIKARSIZ arkadaşlara ilk okul seviyesinde anlatmamız gerekiyo bazı durumları. ÇIKAR sahibi olanlara zaten bir şey anlatmaya gerek yok onlar kendisini çoktan satmış.
Yukarıdaki cümlelerin HİÇ BİRİ forumdaki mesajlara atıf değildir. Toplumun genel durumuna ithafen yazılmıştır.