Ben kripto stabillerini tercih ediyorum.
paritesinden dolara endeksli USDT alıyorum. Dolar baskılandığında biraz daha pahalı oluyor ama neticede alım satım makası %0,1 (Binde 1). Satarken de aynı pahalılıkta sattığınız için problem olmuyor. Baskı azalınca bu pahalılık da azalabiliyor. Sanırım şu an %4 kadar daha pahalıya alıp satıyorsunuz.
partiesinden de ons altına endeksli
alıyorum. Bunda da alım satım makası %0,1. Böylece makassız işlem yaparak kendimi altınla koruyorum. Paramın %10'u gerçek altın olarak çekmecemde, kalanı da burada oluyor. İhtiyacım olduğunda 5 dakikada TL'ye çevirebiliyorum. Baskılama olmadığında da
hesabıma euro olarak
ile alıyorum ve oradan harcıyorum.
Bu
konusu özellikle yurtdışına euro veya dolar cinsinden ödeme yaparken çok büyük fayda sağlıyor. Zen hesabıma dolar veya euro olarak çekip oradaki sanal kartım ile direkt o para birimiyle ödeme yapıyorum. Böylece bizim bankalarımızın %5'i aşmış saçma sapan makaslarında para kaybetmemiş oluyorum.
Yüksek getiri gözüken kripto tuzaklarına düşmediğiniz sürece Binance ile stabil kriptolara para yatırmanız ülkemizin bazı bankalarından daha güvenli. Hem kimsenin sermayenize el koyma riski yok, hem sermayeniz Amerika tarafından denetlenen para birimlerinde beklemiş oluyor.
, sermayesinde bulunan USD karşılığında kripto üretebiliyor ve elinizdeki USDT'yi USD olarak almanıza izin veriyor (100.000USD ve üzeri sanırım). Aynı şekilde
da elinde bulunan altın kadar. Burada da 1 yada 5 ons üzeri altınınız varsa bunu külçe altın olarak şirketten alabiliyorsunuz. Tabi bu Amerika'da olanlar için geçerli.
Eve bir şeye ihtiyacım olduğunda da 1-2 ay fiyat takibi yapıyorum. Bu süreçte TL'nin değer kaybından param görece artıyor. Fiyatlarda zammı en geciken ürünlerden de birini seçip alıyorum. Sabrıma bağlı olarak %3-10 arası uygun fiyata almış oluyorum. Onunla da güzel bir restoranda güzel bir yemek yiyorum.