Bu işler biraz paraya bakıyor!
Ancak KODI ve geçen bahsettiğim hususlar için çok fazla bayılmana da gerek yoktur
Shield ile resim kalitesi çok iyi+Gaming için süper ama klasik/tipik "BOX kullanımı için bence gerekmez!
Apk den tut da bir çok atraksiyonlara gelmez,haberin olsun
Shield kullanıcısı Stream/Gaming ağırlıklı dır,aynı şekilde Apple de öyle resim kalitesi iyi
sana Root lu BOX gerekiyor ancak Homatics R Plus da sana uyar hem Stream sorunsuz hem de diğer işler de
oldukça iyi kısaca seni bu üzmez,cihaz h/w olarak iyi
++
Remux ve her çeşit 4k v.s dahil d/l edip de rahatça izlemek için bazı şartlar olduğunu yazmıştım
ki buna stream(aslında "Kodi" de ki CACHED türü dosyalar dan bahsediyorum)
1-Premium herhangi bir Debrid şart!(ben yıllardır Alldebrid ve Real-Debrid kullanırım)
2-"çok büyük dosyalar"için(90/95GB üzeri);freeze/buffer v.s free olması için min. 300Mb İnternet şart dır!
ben de 200Mb var şimdilik bu yetmiyor bu dosyalar için! 80/85GB lık dosyalar OK sadece ve daha büyüğüne
net hızım yetmiyor
3-Ancak burada bir önemli ayrıntı daha var(genel de bu atlanıyor)Box ın çıkış hızı 100Mb ile sınılıysa
ki piyasada ki tüm TV/Box hatta Bluray ler v.s hemen hepsi 100Mb çıkışlıdır!
1Gb LAN olması gerekiyor+İnternet de işi sağlama almak için min.300Mb ama 200Mb de bu bu durumda
iş görür,denemek lazım
yani Box da 1Gb LAN+200Mb net hızı sanırım 90/100Gb lık dosyaları açar açmasına da hala emin değilim!
ama 300Mb ile açar
Bir de şu var bazı Box lar da 1Gb LAN(Ethernet) chipseti vardır ama sana 300mb veya 400mb verir hatta bunu bile vermez
yani hesap da 1Gb LAN var WiFi de ise 5GHz şart(2.4GHz ile olmaz!!!) chipseti dandikse bile min.300/500 leri görür
ama 700/800/900 leri zor görür...
bunların hepsi birer kriterdir bazıları ise olmazsa olmaz kriter dir özellikle senin yapacağın işler için!
++
Panelini bilmiyorum,bütün bunlara cevap verebilirmi hem teknik hem de resim kalitesi olarak?
"Stream yayınlar" NFlix/Hulu/Amazon/Disney v.s iyi de bunların çıkışları "internet"!
dolayısıyla teknik olarak bazı kısıtlamalara uğruyorlar! örneğin min. UHD için 40/50mb bit-rate olmalıdır
HDR de bu değer çok daha yüksek 60/80 den 120mb lere kadar gidiyor!
iyi de kim veriyor bunu? hiç kimse
haa bir de bu nalet Box lar ve paneller bunu adam gibi alıp işleyecekmi orası da soru işareti!
Bizim Youtube çular gibi Stream ciler de kaliteyi kırpıp NFlix örneğin UHD de 11/14mb bit-rate
ile bunu net den iletebiliyor! onu da zorlanarak yapabiliyor onun için 13/14 m-bit işi bağlamışlar
720/1080 leri de bana göre yaramaz çünkü bit-rate ler bu sefer ciddi düşmektedir!
UHD için min.40/50m-bit değilse bunu geçin
YT da bazı 4K/60fps-vp9-50/60m-bit içerikler görmeye başladım,bir buna bakın bir de normal
Stream lere filan bakın! ki bunu çeken kişi elinde sokak da ya iyi bir Cam ile çekiyor ya da iyi bir Phone
ile çekiyor yani kısmen amatör!
Stream lere içerik yapanlar ise(film şirketleri v.s) çok daha gelişmiş Camera kullanıyorlar ya da çok daha pahalı
kaliteli çekenler ise özellikle daha da gelişmiş gece görüşlü(sıfır çevre aydınlatmalı)içerikleri çekiyorlar
sonra bütün bunlar NFlix/Amazon/Disney v.s adeta rezil hale getiriyorlar,yani hakkını internet den vermek
adeta imkansız hale geliyor ve bunlar için aboneler den para alıyorlar!
yaw abi Stream UHD için 14mb bit-rate nedir ülen
eskiden Uydu Reciever lar vardı olay çok farklı boyut da idi yayın kalitesi de adeta süper idi
ama çoğu da SD ve rezil di
Fransız bazı Alman ve bir iki ülke daha vardır herifler 720 free yayın verirler örneğin Astra da ki ARTE HD
kanalı hep 720 veriyorlar(FTA yayın)bizim 1080i lerden çok daha iyi!
Ama biz de TRT var 4K diye neyi veriyor ben bilmiyorum yaw??
şimdi burada demek istediğim UYDU da aslında kısıtlamak hemen hiç gibi istenirse süper yayınlar
verilebiliyor ama internet böyle değil(geneli itibarıyla) ama Uydu da herif bir Frekans dan
1/2 UHD yerine 5 tane SD+5tane HD verirse resim kalitesi çok ciddi düşer
(bizim malum platformların hepsi böyledir)band sınırını düşürdükçe kalite de düşüyor!
bakınız Alman HD+ paketine(Astra) herifler 2/3 kanala bir frekans vermişler bizim gibi alayını doldurmamışlar!
bu tür yayıncılık ciddi zor iştir teknik olarak ve sınırları vardır bunu aşarsan ve örneğin alın size "UHD"
veriyorum deyip de 14mb bit-rate ile verirsen onun adı UHD yayın filan olmaz
++
sonuç olarak bazı şeyleri müşteri olarak paraya kıysanız bile aşamıyorsunuz!