UBUNTU türevlerinde o işler çok kolay artık. ileri ileri tarız iki tık ile kuruyor. zaten yüzde 80i otomatik tanıyor kurmaya bile gerek kalmıyorWifi ve Ekran kartını bir türlü tanıtamadım. Lan kablosuylada bir yere kadar tahamül edebildim.
Windows kullandım bazı uygulamaların muadillerini ogünün şartlarında bulamayınca Linux sevdası bende bitti.
Forum şuan Linux üzerinde koşuyor orası ayrı mesele
Tpm yi kolayca aşıyorlar.işlemci desteklemiyor... tpm2 yok... + HDD bad sector ile saçmalıyor...
BIOS'dan Firmware tabanlı TPM açılması yeterli, sadece 2.0 olması lazım.Tpm yi kolayca aşıyorlar.
Ben bugün 2. Sistem olarak kuracağım. Win10 nu hiç sevmiyorum. Sürekli ekran kartını guncelliyor. Her yeri kapatıyorum yine guncelliyor.BIOS'dan Firmware tabanlı TPM açılması yeterli, sadece 2.0 olması lazım.
Şu an yüklenebilirdir muhtemelen ama bir yerden sonra önü kapatılacaktır muhtemelen.
Ki o temiz kurulumda parametre değişikliği ile yapılmasını düzeltmişlerdi sanırım.
Zaten olgunlaşmadan geçmem ya, böyle işimizi görüyor şimdilik.
Ben de olmuyor ilginç.Ben bugün 2. Sistem olarak kuracağım. Win10 nu hiç sevmiyorum. Sürekli ekran kartını guncelliyor. Her yeri kapatıyorum yine guncelliyor.