Windows 10 yükleme sorunu

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Bildiğim kadarıyla Microsoft binlerce kişiden oluşan güncelleme test ekibini işten çıkarttığı için Windows 10'da güncelleme kalitesi sorunu yaşıyoruz.
Açıkçası Windows 10 1909 04 güncellemesi benim sistemimde anlık takılmalara neden oluyordu, format sonrası yüklemedim.
Akrabamın bilgisayarında da bir türlü kurulamayıp geri kaldırıyordu Windows.

Bu kalite kontrol süreci düzeltilmediği müddetçe Windows 10, özürlü bir işletim sistemi olmaya devam edecek.
Çok saçma bir biçimde yönetiliyor Windows ürünü bence.
Bunu benim sorunu araştırırken bugün ben de okudum, elimdeki yansıma ocak ayına ait açıkçası hangi sürüm bakmadım, şimdi w7 usb yapıyorum öbür bilgisayardan, gece uzun haberleşiriz

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Maalesef sabah kalkıp Windows 7 kurulumu için labtobu topladım Ramleri akşam çıkarmıştım biraz temizledim ufak bir fırçayla ama zarar verdim sanırım şu anda ekrana görüntü gelmiyor.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Temizlik sırasında sokete hasar vermediyseniz bellekler arızalı olabilir.
Ya da bilgisayarda chipset veya lehim sorunu olabilir.

Geçmiş olsun, ne diyelim.
Zaten miyadını doldurmuş bir üründü, ama çok severek kullandık 10 yıl boyunca, inan çizik bile yok üstünde insan üzülüyor bakalım bilgisayarcı arkadaş ne yapabilecek, bilgi veririm tekrar, tüm destek için teşekkür ederim tekrar

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
İkisi de mi bozulmuş? Tek tek deneyin belki biri çalışır.
Her şeyi denedim her slota tek tek, hiç takmadan, hiçbir şekilde gelmiyor ekrana görüntü, hdmi ile tv ye bağladım orada da gelmeyince anladım zaten işlemci sıkıntısı olduğunu, belli olmaz belki bir termal macun değişimiyle bile düzelebilir ya da kendisini gömeriz artık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçmiş olsun

Evladiyelik olmuş 10 sene uzun bir süre
Teşekkür ederim uzun süre evet ama thinkpad olmasının hakkını sonuna kadar verdi, hiç unutmam aldığım geceyi, Denizli'de felaket fırtınalı bir pazar gecesiydi, dh sıcak fırsatlarda dolanırken bir baktım vatan bilgisayarda %55 falan indirimle 600 lira civarı bir fiyatı vardı hemen mağazayı aradım stoğu öğrendim bastım gaza, evden çıktığımda yarım saat vardı mağaza kapanışına, vardığımda 10 dakika kalmıştı, hemen talep ettim siyahı teşhirdi dedim kapalı kutu var demiştiniz var ama kırmızı dediler, dedim körün istediği bir göz Allah verdi kırmızı laptop, o zamana kadar thinkpad serileri hem standart kasayla çıkardı bu bizim yavru piyano kasaydı pırıl pırıl, inanın bu 10 yıl içinde oğlumun büyümesine eşlik etti ve defalarca düştü ama en ufak bir çizik olmadı. Tamir olursa çok mutlu olurum, olmazsa da ne yapalım canımız sağolsun deriz ama biraz da hüzünleniriz ailecek.

Son düzenleme:
Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Son durum güncellemesi
Sanırım ramler ile çok uğraştım ya da hep arızalıydı bilmiyorum, bir tanesi aynı marka ve seriden bir ramle değiştirildi, anakartta tamirat, ekran kartı entegrelerinde tamirat yapıldı, şu anda ürün yaklaşık 6 saattir sorunsuz çalışıyor, biraz çok gibi geldi ücret bana ama bir yandan da tamir olduğuna sevindim, toplamda 290 lira para verdim.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Son durum güncellemesi
Sanırım ramler ile çok uğraştım ya da hep arızalıydı bilmiyorum, bir tanesi aynı marka ve seriden bir ramle değiştirildi, anakartta tamirat, ekran kartı entegrelerinde tamirat yapıldı, şu anda ürün yaklaşık 6 saattir sorunsuz çalışıyor, biraz çok gibi geldi ücret bana ama bir yandan da tamir olduğuna sevindim, toplamda 290 lira para verdim.

Ekran kartına reballing mi yaptılar eğer yaptılar ise vga chip değiştimi yaptılarmı ne kadar süre ile garanti verdiler

Birde vga chipleri flux sıkıp ısı uyguluyorlar çok uzun ömürlü olmuyor belki 1 gün belki 1 hafta veya 1 ay yapılan işlem hakkında detaylı bilgi verdilermi

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Ekran kartına reballing mi yaptılar eğer yaptılar ise vga chip değiştimi yaptılarmı ne kadar süre ile garanti verdiler

Birde vga chipleri flux sıkıp ısı uyguluyorlar çok uzun ömürlü olmuyor belki 1 gün belki 1 hafta veya 1 ay yapılan işlem hakkında detaylı bilgi verdilermi
Yok öyle bir işlem yapmadık dediler bakacağız olacaklara biz buradayız yapılan işin arkasındayız dediler göreceğiz

Geri
Üst Alt