Vicdan o diyarlarda çoktan gitmiş ama hiç birisinin haberi yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Bakın oraya yazdığımı buraya kopyalıyorum, bilgi paylaşımı ayrı birşey meslek paylaşımı ayrı birşey , biri ekran kartı özellikleri sorar sonuna kadar anlatırsın, biri tv özelliklerini sorar kullanıcı yorumlarını sonuna kadar anlatırsın ama o işi ne zorluklarla öğrenmiş insanın hakknı girip bedavadan iş öğretemezsiniz. Youtubede reklam yapıp işi tam anlamıyla ticarete dökmek nedir ? 3-5 kişiye yardım edip diğerlerinden normal ücret almak nedir ? Herkese işçilik almadan yapın ozaman.
- - - - -- -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pekala size bir kaç soru soracağım, ilk mesajınızda yazmışsınız bu mesajdan alıntı yapıyorum. philips servisinin kart değişimine 1600 tl fiyat verdiği cihazı yazılım yükleyerek 1 tl ücret almadan hallettim diyorsunuz.
1. cisi neden ve kime yaranmaya çalışıyorsunuz ?
2. cisi o yazılım yüklemeyi o talimatları o el beceresini hiç bir meslek geçmişiniz olmadan hiç bir çaba ve ZAMAN harcamadan mı öğrendiniz ?
3. cüsü kendisini 1600 tlden kurtardığınız ADAM! ( ya ustam sen bizi büyük bir masraftan kurtardın al şu 300-500 ü dedi mi ?
4. cüsü ya ustam, hocam, abicim, kardeşim, arkadaşım o hiç bir belirti vermeyip gözle görülür şişliği olmayan kondansatörü elimizde osilaskop comp test cihazı veya herhangi bir alet olmadan saatlerce yada günlerce arayıp bulup değiştirip tamir ettiğimiz cihazı sen neden gidip son kullanıcıya nokta atışı gösteriyorsun. Veya o yazılım attığın RT809H yada tnm5000 cihazını sokaktan mı buldun ? 10000-20000 liraya aldığımız comp testli osilaskop cihazının parası durduğu yerdemi çıkaçak ?

Senin mantığınla 80-100 bine aldığın ve çoğu zaman çıkma cof kullandığın panel arızalarınıda son kullanıcıya 50 max 100 liraya yapman lazım hatta bedava yapman lazım, ya kardeşim işini hakkıyla yapmayan zaten bu mecrada BA-RI-NA-MAZ barındığını sanıyorsunuz ama barınmaz kulaktan kulağa yayılan reklam okadar etkili ki bir daha iş yapamaz. Ama sen bu işi hakkıyla yapan ve orta - büyük yatırımlar yapmış bu işten geçimini sağlayan vergisini bagkurunu ödeyen insanların hakkına giriyorsun.

Ya kardeşim ben ilk okulda sağlam şeylerin içini açıp bozarak başladğım bu mesleğe, lisede teknik lise 4 yıl okudum temel elektroniği gördüm sokakta sayamam gibi gördüm bütün sınavlarını gece gündüz çalışarak iyi derecelerle geçtim, ege üniversitesinde 2 yıllık meslek yüksek okulu okudum ozamanlar 450 TL gibi askeri ücretin 3te 2 si kadar HARÇ yatırıyorduk ve de bu saydıklarımı yoklukla yaptık BABAM sağolsun sen ne paylaşımından bahsediyorsun ? ? ? ?

Paylaşımcı olmak farklı işi bilmeyene anlamayana hiç bir zorluğunu çekmeyene iş öğretmek çok çok farklı.
düzenle bir seminer gelin kardeşim size herşeyi öğreteyim de gelen gelsin öğrensin. Daha çok yazacağım şeyler var ama mantığımı ne düşündüğümü anlaman lazım.


Öncelikle ''Hoşgeldiniz'' demek isterim.
Karşıt fikirlerde olsak da konuşamayacağımız anlamına gelmemeli bu.

Şimdi madde madde cevap yazayım bütün samimiyetimle.

1- 2002 den beri forum kültürünü benimsemiş birisi olarak kimseye yaranmak değil amacım, Hayatım boyunca anlatmayı, öğretmeyi, bilgi paylaşmayı sevdim ve bunda bir sakınca görmedim. Bana da çevreme de zerre kadar negatif etkisi olmamıştır helal kazanç anlamında. Ancak hepsi bana, hepsini ben kazanmalıyım diye düşünenlere etkisi olmuştur o konuda haklı olabilirsiniz.

2- Bunun cevabını aslında Ado kimdir linkinde eğitimlerim bölümünde vermiştim. Linki de paylaşmıştım forumunuzda. Ben sizin gibi yüksek okuyamadım. uzun süre İlk okul mezunuydum resmi olarak. Eğitim konusundaki eksikliğimin farkına varmam ile dışarıdan elimden geldiğince hem temel hem de elimden geldiğince kurum destekli akademik eğitim almaya çalıştım. Yani elbette ki bu bilgiler kimseye vahiy yolu ile gelmiyor haklısınız.

3- Evet, kendisi ''Öyle şey olmaz, emeğinizin hakkını almalısınız'' diye teklif etmesine karşın, Kargo bedelini kendisinin ödemesinin yeterli olacağını söyledim. Kendisini hiç tanımam ancak kenan Veli Ciğeroğlu ismi benim gözümde gerçekten ADAM dır. Telefon sohbetlerimiz bana yetti. Her şey para değil sonuçta (Benim için en azından)

4- Bu soruna iki paragrafını birleştirerek cevap yazayım. Öncelikle sizler de benden farklı bir şey yapmıyorsunuz, o forumda kapalı kapılar arkasında birbiriniz ile bilgi alışverişinde bulunmuyormusunuz? Vatandaşa kapattığınız o mecraya sadece bu işten ekmek yiyenleri alıyorsunuz anladığım kadarıyla. Peki yetkinlik ve bilgi birikimi konusunda hangi testlere tabi tutuyorsunuz insanları?

Mesela foruma kayıt olmak istendiğinde Kahverengi yeşil kahverengi direnç kaç ohm diye soru sormak ve cevabını almış olmak sizin için o kişinin meslekten olduğuna dair yeterli bilgi mi? E google da sorsan zaten cevabı yazıyor bu biraz garip değil mi?

Buna keza 10 kademeli yetkilendirme sistemini de ustalar arasında kademe farkı yaratıp herkes her bilgiyi öğrenmesin diye mi kullanıyorsunuz?

Peki madem öyle bilgi paylaşımı diye açtığınız forumda bu durumda bilgiyi de adamına göre paylaşırız demiş olmuyormusunuz?

Sonuç itibariyle içinizde olan ve orada gevşek gevşek ağızlarla yazı yazan bu insanların sizin kadar eğitim anlamında çektiği eziyetin olup olmamasının hiç bir önemi olmadan AK30 şaselerde BU808 in base hattındaki kondansatörü 10uf den 22 ye 33 e çıkartılması gerektiği bilgisini oradaki herkes kendi imkan olanak ve zekası ile mi buldu yoksa sizlerden veya başka ustalardan mı öğrendi?

Siz de biliyorsunuz meslektaşların %80 inde bu kapasitenin olmadığını, demek ki neymiş? siz de bilgi paylaşıyorsunuz ama vatandaşa değil bu işten para kazanacak olanlara.

Gelelim beni eleştirdiğiniz kazanç şeklime.

Biriniz diyor ki ucuz iş yapıyorsun alçaksın
Diğeriniz diyor ki panel tamirinden 800tl alıyorsun bu ne biçim halk dostu bırak bu ayakları.

Amacınız birisini taşlamak olduğu sürece zaten burada bir sorun çözemeyiz. Ancak yine de izah edeyim.

55'' panel, gidiş geliş kargo bedeli bana ait, Yurt dışından almak kaydı ile sıfır cof kullandığımı ve mecbur kalırsam tüketiciye ona göre fiyat vererek hurda panelden sökülmüş cof kullandığımı zaten alenen belirtiyor, bunun karşılığında 800tl para talep ediyorum. 55'' kargo anlaşma kodu olmasına rağmen 3 aşağı 5 yukarı 60-70tl bantlarına gidiyor, gidiş dönüş takriben 120-140tl, haydi 60 da malzeme desen 200 , 600tl de bana kalıyor, bu 600 ün 122tl si zaten KDV olarak devlete gidiyor, kaldı bana 480tl. işletme giderleri personel masrafı vs derken demek ki neymiş, aslında çok da büyük bir para değilmiş.

Yine de buna rağmen 800tl yi çok bulan ustama dedim ki bizim elimizden halk adına bu kadarı geldi, al bir makine, aç bir panel onarım merkezi, seve seve eğitimini de ben vereyim sen 800 değil de 600e yap. Ona da itiraz ediyor ''istemezük'' tayfası.

Bakınız değerli kardeşim aslında gerçekten ama gerçekten çok yalın , çok basit, çok anlaşılır bir şey istiyor ve uyguluyorum.

''Aaaabicim bu tv nin led barları güney korenin en kral sarayının kubbesinde üretilen özel modeller, malzeme 300tl, bana da 50tl versen yeter'' diye sokak ağzı ile yalan söyleyeceğine vatandaşa gerçekleri anlat. Ülkemizin bu ekonomik koşullarında gerçek bir işletmenin ayakta durabilmesi için ben bu tv onarımından 200tl alırım, 150 de malzemesi 350tl demek çok zor bir şey olmasa gerek.

Halbuki işi bilenler bilir bu chiplerin kaynağını ve ince detaylarını.


Sanırım maddesel anlamda cevaplar bitti. şimdi diğer yazdıklarına bakalım. :ok

Tamam, okudum, Paylaşımcı olmak ile meslek sırlarını ifşa etmek arasındaki farka değinmişsin.

Peki sevgili kardeşim bir kere olsun, sadece bir kere olsun benim penceremden bu konuya bakmayı denedin mi?

Yıllar boyunca şu mecrada halka yapılan haksızlıklar, sahtekarıklar karşısında susmayı siz başarabilecekmisiniz?

Lütfen bu forumda sadece 1-2 hafta geçirin ve şu mecraya gelen VATANDAŞ statüsündeki insanların canlarının nasıl yakıldığına bir bakın.

Ben buradayım, Vatandaş da burada, yaşadıkları olaylar ortada, siz de okuyun ve vicdanınız ne kadar buna müsaade edecek onu bana söyleyin lütfen.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyen bir dinin mensupları olarak samimiyetle benden, vatandaşa yapılan tüm haksızlıklar karşısnda susmamı mı istiyorsunuz?

Kendi haklarımızı burada savunmadığımı mı zannediyorsunuz?

Şu forumdaki mecrada bulunan kitlenin, sizin forumunuz yöneticisi veya üyesi bir şahsın belirttiği gibi OKUMUŞ CAHİL olan bu forumun kaliteli kitlesinin ülke koşullarını bilmediğini mi sanıyor ve GERÇEK ustaların hakkını veren insanlar olmadıklarını mı düşünüyorsunuz?

Bu söylemlerin arkasındamısınız gerçekten? Samimiyetle bu görüşlere katıldığınızı ifade edebilirmisiniz?

eservis-okumus-cahiller.png


Sizler halka böyle baktığınız sürece bizler hiç zaman sizlerden olmayacağız değerli kardeşim.

Haşa sizi tenzih ederek yazarım zira bana veya halka en ufak bir saygısızlığınızı görmedim, bulunduğunuz ve savunduğunuz kitleden bahsediyorum:ok
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
eservis-okumus-cahillera49bc8d7b2a9e2d3.png


Şunu bir kere daha bilerek paylaşıyorum, Bir insan kendi toplumu hakkında nasıl böyle pervasızca yazılar yazabilir ve bir forumun yönetimi nasıl buna göz yumabilir?

Aaaa pardon, yukarıdaki 50 tane reklamı kim verecek? cukkalar nereden gelecek tabi onu unutmuşum? :kiskis

Kavga çıksın hır çıksın insanlar arka arkaya mesaj atsın herkes forumda online olsun hit yükselsin ki gelsin paralar.

Sizin gibi mi olalım , sizin gibi ''Oooo youtube da video yayınlıyor sonra gelsin cukkalar'' mı yazalım buraya?

Oturduğunuz yerden çamur atmakla olmuyor bu işler ustalar. Özeleştiri yapmayı öğrenin öyle gelin..
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
A Adem Helvacı Bahsedilen forum sitesinde yaklaşık 10 Yıl önce bana yapılanı size de yapmışlar. Geçmiş olsun.
Bahsettiğiniz forum sitesi yönetiminin bir kısmı akraba ve bir numaralı Vestel düşmanıdır. Bana açıkça yazarak bunu söylemişlerdi. SAA 1293 Entegresi kullanılan crt tv döneminde bunlar servisten entegre istemişler servis güya vermemiş belki de doğrudur vermemiş olabilir ve o gün bu gündür. Vestel'e düşmanlıkları varmış. Beş parmağın beşi bir değil ki neden kişi yerine kitleye düşman oluyorsun. Benim ilk forumculuk deneyimim 2002 - 2003 Yıllarında turkeyforumda başlamıştı yine açık alandı. Ben açık alan formunda paylaşım yapıyorum diye eservisler bana siteden özel mesaj yazdı ya biz yada diğer forum ben her ikisi cevabını verince eservisler forumu yönetimi aynı sizin gibi bütün yetkilerimi aldılar misafir olarak kaldım.
Tabi bu arada açık alan turkeyformuda yapmış olduğum bütün resimli paylaşımlarım bir çok forum sitesi tarafından alındı kendi sitelerine eklediler bazıları alıyoruz diye izin istedi izin verdim.
Paylaşımlarımı izinsiz alıp yetkilerimi alanlar da yaptı.

A A.Bozoğlu Size de geçmiş olsun. Bırakın gitmeyin o siteye ben gitmiyorum.
Ne Vestel miş arkadaş, ne çok düşmanı var şu markanın. İnsan olsalardı verirdi servis neden vermesin? (Vermemek de hakkıydı eskiden, 30 Mayıs 2014 den itibaren yasal olarak hakkı da değil artık), tabi servisten 3 kuruşa aldığı entegreyi vatandaşa ''Caponyadan getirttim'' edebiyatı ile 10 katına satma operasyonu başarısız olmuşsa hırs yapmış olabilirler :)
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
internet, açık kaynaktır. paylaşıyorsan herkes faydalanabilir. farklı forumlarda; tavsiye forumu var oraya gir fikoloji teknovest adem helvacı etiketle yardımcı olurlar diyen bir sürü makale bulduk, insanlık budur kendin yapamıyorsan başkası yapar, yardımcı olurlar mantığı var.
Bizde klavye ile bir yere kadar gidebiliyoruz. bazı şeyleri görmemiz ölçmemiz gerekebiliyor. biz burada karşılıksız yardım etmeye bilgi vermeye çalışıyoruz. Tek paylaşım yapıp üye olduğum forumdur. binlerce kişiye yardımcı oldum, binlerce kişiye yardımcı olmaya çalıştık.
Sonuç bu olmamalı. takdir edilmeliyiz. sadece burası için değil bütün forumlarda emek verenler herkesin sorununa çare olmaya çalışıyor. biz kimseleri bu zamana kadar karalamadık,
Burada bir sürü kişi bahsi geçen siteden yanlış yazılım yükleyip, tv çökmesi veya başka problemle sonuca ulaşamayarak buraya gelmişliğide vardır. Hepsine el uzattık, o siteyede bir ithamda bulunmadık, sadece yazılım değil arıza, çözümler herşeyde sen yapamıyorsan bırak yapanlara, bırak yardımcı olanlara, bırak yardım etmeye çalışıp insanların sorunlarına çözüm olanlara.
emeğe saygı!!!​
Fikocum orada geçirdiğim sayılı saatlerde anladığım kadarıyla otokrat birkaç yazar var, sanırım demoklesin kılıcı gibi milletin tepesine de binmişler, ustaların da sesi çıkmıyor gariplerimin.

İsmini hatırlamadığım ama 43 yıldır bu işi yapan çok değerli bir ustam ile tanıştım (Ahmet Usta olsa gerek) o da beni fırçaladı ama adam ADAM dı açıkçası . Bu ustam ve aklı başında yazan genç bir kardeşimi gördüm onun dışında cesur ve kendi fikrini beyan eden kimseyi göremedim bu sınırlı zaman diliminde. gerisi bildiğin goygoycu, gazcı tayfası :kiskis

Kimseden korkunuz olmasın ustalar, Halktan da gerçeklerden de kaçamazsınız, o kapalı kapılar sizi gerçeklerden korumaz. İlahi adaletten kaçamazsınız ?
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Adem bey sizin üstüne bastığınız konu maalesef sadece elektronikçilerde değil,her sektörde almış başını yürümüş.Her hizmette maalesef 3 liralık hizmete 5 lira 10 lira istiyorlar.Siz doğruları söyledikçe üstünüze gelecekler.Ama siz doğruluktan vazgeçmeyin.Sanki o pahalı hizmeti devamlı verebileceklermiş gibi.Sizin gibi insanlar oldukça bunlar at koşturamazlar.insanları bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Varlığınız ve desteğiniz için ben teşekkür ederim.

Aklıma gelmişken yazayım, dün ilgili forumda bu konuda uyardım kendilerini. Ben hiç kimseye hakaret etmeden tüm yazılanlara cevap verdim halen de cevap vermeye devam ediyordum, sanıyorum planladıkları gibi gitmedi bazı işler ki sonra tüm izinlerimi kapattılar yazamaz oldum. Yazabildiğim süre içerisinde kendilerine ''Yahu bu iş taraftar toplama işi ise ben de gidip kendi forumumda konu açayım buyrun gelin gerçekleir görün ama forumlar arası çatışma ile bu işler çözülmez'' dedim kendilerine.

Belli ki burada amaç üzüm yemek değil, amaç bağcıyı ortadan kaldırıp üzüm piyasasını ele geçirip 5tl ik üzümü 25 tl ye satabilmek :kop
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Adem hocam, lütfen bu çapsız sürüsü ile muhatap olmayın... Çapsız nitelemesini, meslekleri veya kariyerleri için kullanmıyorum ama kullandıkları "şarlatan" "yavşak" gibi kelimeler için yazıyorum...

Bu gibi sürüler, (atıyorum) Ankara'ya gitmek için İzmir trenine binerek, Ankara'ya gittiklerini zannederler, en çok buna hayret ediyorum.

Hülasa, yollar, niyetler farklı bu yüzden Allah iyileri korusun kötülere de fırsat vermesin inşallah diyorum.

* * *

Mazda Garaj olarak, benzer süreci yaşadık ama hiç bir gün o tür gafillerin değirmenine su taşımadık, oraları yok saydık, muhatap almadık, konuşmadık... Rahatız...
Mazda Garaj'a da, sizin gibi koca yürekli insanlara da selam olsun hocam :ok
 
M Çevrimdışı

mhmt-

Yeni Üye
11 Eyl 2019
14
44
Öncelikle ''Hoşgeldiniz'' demek isterim.
Karşıt fikirlerde olsak da konuşamayacağımız anlamına gelmemeli bu.

Şimdi madde madde cevap yazayım bütün samimiyetimle.

1- 2002 den beri forum kültürünü benimsemiş birisi olarak kimseye yaranmak değil amacım, Hayatım boyunca anlatmayı, öğretmeyi, bilgi paylaşmayı sevdim ve bunda bir sakınca görmedim. Bana da çevreme de zerre kadar negatif etkisi olmamıştır helal kazanç anlamında. Ancak hepsi bana, hepsini ben kazanmalıyım diye düşünenlere etkisi olmuştur o konuda haklı olabilirsiniz.

2- Bunun cevabını aslında Ado kimdir linkinde eğitimlerim bölümünde vermiştim. Linki de paylaşmıştım forumunuzda. Ben sizin gibi yüksek okuyamadım. uzun süre İlk okul mezunuydum resmi olarak. Eğitim konusundaki eksikliğimin farkına varmam ile dışarıdan elimden geldiğince hem temel hem de elimden geldiğince kurum destekli akademik eğitim almaya çalıştım. Yani elbette ki bu bilgiler kimseye vahiy yolu ile gelmiyor haklısınız.

3- Evet, kendisi ''Öyle şey olmaz, emeğinizin hakkını almalısınız'' diye teklif etmesine karşın, Kargo bedelini kendisinin ödemesinin yeterli olacağını söyledim. Kendisini hiç tanımam ancak kenan Veli Ciğeroğlu ismi benim gözümde gerçekten ADAM dır. Telefon sohbetlerimiz bana yetti. Her şey para değil sonuçta (Benim için en azından)

4- Bu soruna iki paragrafını birleştirerek cevap yazayım. Öncelikle sizler de benden farklı bir şey yapmıyorsunuz, o forumda kapalı kapılar arkasında birbiriniz ile bilgi alışverişinde bulunmuyormusunuz? Vatandaşa kapattığınız o mecraya sadece bu işten ekmek yiyenleri alıyorsunuz anladığım kadarıyla. Peki yetkinlik ve bilgi birikimi konusunda hangi testlere tabi tutuyorsunuz insanları?

Mesela foruma kayıt olmak istendiğinde Kahverengi yeşil kahverengi direnç kaç ohm diye soru sormak ve cevabını almış olmak sizin için o kişinin meslekten olduğuna dair yeterli bilgi mi? E google da sorsan zaten cevabı yazıyor bu biraz garip değil mi?

Buna keza 10 kademeli yetkilendirme sistemini de ustalar arasında kademe farkı yaratıp herkes her bilgiyi öğrenmesin diye mi kullanıyorsunuz?

Peki madem öyle bilgi paylaşımı diye açtığınız forumda bu durumda bilgiyi de adamına göre paylaşırız demiş olmuyormusunuz?

Sonuç itibariyle içinizde olan ve orada gevşek gevşek ağızlarla yazı yazan bu insanların sizin kadar eğitim anlamında çektiği eziyetin olup olmamasının hiç bir önemi olmadan AK30 şaselerde BU808 in base hattındaki kondansatörü 10uf den 22 ye 33 e çıkartılması gerektiği bilgisini oradaki herkes kendi imkan olanak ve zekası ile mi buldu yoksa sizlerden veya başka ustalardan mı öğrendi?

Siz de biliyorsunuz meslektaşların %80 inde bu kapasitenin olmadığını, demek ki neymiş? siz de bilgi paylaşıyorsunuz ama vatandaşa değil bu işten para kazanacak olanlara.

Gelelim beni eleştirdiğiniz kazanç şeklime.

Biriniz diyor ki ucuz iş yapıyorsun alçaksın
Diğeriniz diyor ki panel tamirinden 800tl alıyorsun bu ne biçim halk dostu bırak bu ayakları.

Amacınız birisini taşlamak olduğu sürece zaten burada bir sorun çözemeyiz. Ancak yine de izah edeyim.

55'' panel, gidiş geliş kargo bedeli bana ait, Yurt dışından almak kaydı ile sıfır cof kullandığımı ve mecbur kalırsam tüketiciye ona göre fiyat vererek hurda panelden sökülmüş cof kullandığımı zaten alenen belirtiyor, bunun karşılığında 800tl para talep ediyorum. 55'' kargo anlaşma kodu olmasına rağmen 3 aşağı 5 yukarı 60-70tl bantlarına gidiyor, gidiş dönüş takriben 120-140tl, haydi 60 da malzeme desen 200 , 600tl de bana kalıyor, bu 600 ün 122tl si zaten KDV olarak devlete gidiyor, kaldı bana 480tl. işletme giderleri personel masrafı vs derken demek ki neymiş, aslında çok da büyük bir para değilmiş.

Yine de buna rağmen 800tl yi çok bulan ustama dedim ki bizim elimizden halk adına bu kadarı geldi, al bir makine, aç bir panel onarım merkezi, seve seve eğitimini de ben vereyim sen 800 değil de 600e yap. Ona da itiraz ediyor ''istemezük'' tayfası.

Bakınız değerli kardeşim aslında gerçekten ama gerçekten çok yalın , çok basit, çok anlaşılır bir şey istiyor ve uyguluyorum.

''Aaaabicim bu tv nin led barları güney korenin en kral sarayının kubbesinde üretilen özel modeller, malzeme 300tl, bana da 50tl versen yeter'' diye sokak ağzı ile yalan söyleyeceğine vatandaşa gerçekleri anlat. Ülkemizin bu ekonomik koşullarında gerçek bir işletmenin ayakta durabilmesi için ben bu tv onarımından 200tl alırım, 150 de malzemesi 350tl demek çok zor bir şey olmasa gerek.

Halbuki işi bilenler bilir bu chiplerin kaynağını ve ince detaylarını.


Sanırım maddesel anlamda cevaplar bitti. şimdi diğer yazdıklarına bakalım. :ok

Tamam, okudum, Paylaşımcı olmak ile meslek sırlarını ifşa etmek arasındaki farka değinmişsin.

Peki sevgili kardeşim bir kere olsun, sadece bir kere olsun benim penceremden bu konuya bakmayı denedin mi?

Yıllar boyunca şu mecrada halka yapılan haksızlıklar, sahtekarıklar karşısında susmayı siz başarabilecekmisiniz?

Lütfen bu forumda sadece 1-2 hafta geçirin ve şu mecraya gelen VATANDAŞ statüsündeki insanların canlarının nasıl yakıldığına bir bakın.

Ben buradayım, Vatandaş da burada, yaşadıkları olaylar ortada, siz de okuyun ve vicdanınız ne kadar buna müsaade edecek onu bana söyleyin lütfen.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyen bir dinin mensupları olarak samimiyetle benden, vatandaşa yapılan tüm haksızlıklar karşısnda susmamı mı istiyorsunuz?

Kendi haklarımızı burada savunmadığımı mı zannediyorsunuz?

Şu forumdaki mecrada bulunan kitlenin, sizin forumunuz yöneticisi veya üyesi bir şahsın belirttiği gibi OKUMUŞ CAHİL olan bu forumun kaliteli kitlesinin ülke koşullarını bilmediğini mi sanıyor ve GERÇEK ustaların hakkını veren insanlar olmadıklarını mı düşünüyorsunuz?

Bu söylemlerin arkasındamısınız gerçekten? Samimiyetle bu görüşlere katıldığınızı ifade edebilirmisiniz?

eservis-okumus-cahiller.png


Sizler halka böyle baktığınız sürece bizler hiç zaman sizlerden olmayacağız değerli kardeşim.

Haşa sizi tenzih ederek yazarım zira bana veya halka en ufak bir saygısızlığınızı görmedim, bulunduğunuz ve savunduğunuz kitleden bahsediyorum:ok

Şuraya çok takıldığınızı gördüm, '' o forumda kapalı kapılar arkasında bilgi paylaşıyorsunuz ''
Nasıl ki bu forumun bir amacı varsa o forumunda bir amacı var ama siz bunu çok yanlış değerlendiriyorsunuz.
Piyasada okadar çok bu işi ev ortamında merdiven altı veya kıyı köşede bir depo tutup yapanlar varki nette bir araştırma yapıp o forumu bulup üye olup ordan bilgi çalıp haksız kazanç elde etmeye çalışanlar var. üye olup kendi başına arıza bulup bunu paylaşmayan veya arızasını bildiği bir kartın konusuna yardımcı olmadan o üyeye hiç bir yetki verilmez . Amaç burda yine ortak bilgi paylaşımı kimse oturduğu yerden bu işe yıllarını vermiş insanların emeklerini 10 dkkda çalamaz arkadaşlar. Eğer durum o şekilde olmasaydı etraf şuankinden daha çok kolpa ustalarla dolu olurdu. Bunun tek amacı budur dükkanı olmayan vergi vermeyen insnaların önüne geçmek.

Panel konusuna gelelim , 800 tl sonuna kadar hakkın burda bir sıkıntı yok , ama maaliyeti yüksek diye , bundan 10 sene önce ptc değiştirip hakkını sonuna kadar aldığın veya 2 kondansatör arızasını 2 günde bulup hakknı aldığın bir işi bugün küçümsememek gerek.
Yatırımını yapmışsın ortalama 80bine o cihazı almışsın tabiki parasını kazanacaksın bunda hiç bir sıkıntı yok.

Evet piyasada hakkıyla çalışmayan çok kişi var ama bunu hakkıyla yapan zor şartlarda okulunu okuyup eğitimini almış çıraklığını stajını yaparak bu işi öğrenmiş kişilere mal edemezsiniz.

Paylaşım bende yapıyorum şu panel 8 bit şu 16 bit onu alma bunu al , veya o cihazda sıkıntı çıkıyor o modelin ledleri çok dandik alma diyorum ama zorluklarla öğrendiğim mesleğimin inceliklerini anlatmıyorum anlatmamda. Siz pireye kızıp deveyi yakıyorsunuz.

Evet senin pencerenden çok baktım ve bakıyorum da halk bilinçlenecek mesleki yeterlilik belgesi olmayana ustalık belgesi olayana dükkanı olmayana iş vermeyecek garanti isteyecek, servis kağıdı isteyecek adresini kontrol edecek.

Lütfen anlatmak istediğimi anlayın bazı arkadaşlar geçen 2 mesajdır değinmek istedğim şeyleri anlamayıp saçma yorumlar yapıyorlar muhattabım siz olduğunuz için cevap yazmadım onlarda biraz empati yapıp cevap yazsınlar.
 
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,426
32
Yetkimi kapattığınız için, yazdığım bu mesajı gönderemedim, ben de buraya yazayım, nasılsa okuyorsunuz burayı da





Ahmet Ustam Halen bekliyorum tüm bunları bana yazarken, sürekli benim üzerimden ahlaki olgulara, vicdani yaklaşımlara değinirken sadece bir kere olsun tek biriniz acaba bu şartların oluşmasına vesile olanları da eleştirebilecekmisiniz diye.

Tek birinizden duymadım LG yetkili servislerinin 1300TL ye anakart değiştirmesini eleştirdiğinizi, Hiç birinizden Samsung servisinin 5600tl fiyat verdiği panelin 500 700usd arası modele göre değişecek şekilde yurt dışından getirtilebildiğini ancak bu yetkiyi tekelleştirerek haksız kazanç elde edildiğini eleştirdiğinizi görmüyorum.

Anlaşamadığımız nokta şu, ben hiç birinizin ucuz iş yapmasını veya hakkını almamasını savunmadım, aksine ısrarla diyorum ki kardeşim insanları yanıltmaya gerek yok, herke bir ağızdan ''Bu bizim hakkımızdır, hakkımızı almadan iş yapmayız'' diyebilir ve bir standart ile aynı bedel veya o bedele yakın ücretler karşılığı hizmet vermeyi becerir ise, hangi ustanın hakkını alabilmek için yalan söylemek zorunda kalmasına gerek kalır.

Yalan söylemek kavramını itici bir söylem olarak görebilirsiniz lakin içten içe hepiniz de aslında bunun gerçek olduğunu biliyorsunuz.

Vatandaş 200tl işçiliği duyunca gözlerini fal taşı gibi açıp cin çarpmışa dönüp ''Ne yaptın sen yaaaaaaaaaaaaaaa, şurada yukarıda X elektronik 50TL işçilik ile yapıyor bunu'' diyor ise burada bir anormallik yok mu sizce?

Peki 50tl işçilik alarak bu vergi sistemi, kirası stopajı elemanı vs ile tükkan döner mi? Hepimiz biliyoruz dönmeyeceğini. O halde neyi tartışyoruz burada?

Ben de vatandaşa diyorum ki ''Kardeşim bu işin hakkı 200TL (200tl örnektir, işine göre değişir) istersen 200tl verirsin bu işi olması gerektiği gibi uzmanı yapar, istersen riske girer kendin yapmaya kalkar ancak elindeki malından da olabilirsin haberin olsun''

Burada anormal olan nedir?

Örnek olarak aşağıdaki görsele bir bakın lütfen. Ne demişim? Yazılım yüklemek risktir, tv niz çökebilir, anakart parası ödemek zorunda kalabilirsiniz. Yine de yüklemek istiyorsanız yazılım aşağıda, yükleme yöntemi de burada.



Size bunun gibi onlarca örnek verebilirim, videolarımda da durum bundan farklı değil. Haaa derseniz ki ''İyi ama her videoda uyarı yok'' tamam usta bundan sonra her videoya uyarı altyazısı eklerim.

Beni taşlayacağınıza derdinizi halka benim aracılığımla veya benim gibi anlatmak daha kolay değil mi?

Benim kendimce bir tespitim var ki o da vatandaşın okumayı sevmediği. Burada destan da yazsanız bir şey değişmiyor, yeni dünya artık en ufak sorun yaşadığında uygulamalı anlatan videoları anlatıyor, dün de tavsiyede bulunmuştum ki o halde sizin de bu platform olarak kendi kanalınızı kurup derdinizi ve sizce doğruları anlatsanız olmaz mı?

Yani sizler ile aynı paralelde düşünmüyorum diye kötü olan ben olunca içiniz mi rahat ediyor :)

Yorumlarda sürekli tuzumun kuruluğu yazsa da hepimiz ekmek derdindeyiz ama ben de ısrarla diyorum ki sizler gibi davranmıyorum ama paramı kazanıyorum.

Sizler 50TL işçilik 300tl malzeme diyorsunuz, ben 200tl işçilik 150tl malzeme diyorum aradaki sonuç odaklı fark nedir?

(Sizler ifadesi geneli kapsayan bir durum değil, hepiniz bana karşı olduğunuz için ister istemez siz ve ben kavramı çıkıyor, hakkını alarak işini yapan ustaları tenzih ederim yazılarımda.)

Sizin arkanızdayız hocam boşverin sıkmayın canınızı.
 
M Çevrimdışı

mhmt-

Yeni Üye
11 Eyl 2019
14
44
55'' panel, gidiş geliş kargo bedeli bana ait, Yurt dışından almak kaydı ile sıfır cof kullandığımı ve mecbur kalırsam tüketiciye ona göre fiyat vererek hurda panelden sökülmüş cof kullandığımı zaten alenen belirtiyor, bunun karşılığında 800tl para talep ediyorum. 55'' kargo anlaşma kodu olmasına rağmen 3 aşağı 5 yukarı 60-70tl bantlarına gidiyor, gidiş dönüş takriben 120-140tl, haydi 60 da malzeme desen 200 , 600tl de bana kalıyor, bu 600 ün 122tl si zaten KDV olarak devlete gidiyor, kaldı bana 480tl. işletme giderleri personel masrafı vs derken demek ki neymiş, aslında çok da büyük bir para değilmiş.

Her şey burda biliyor musun ? Maliyetler giderler sorma ver vergileri ZAMAN eğitimde harcanan yıllar bu yüzden bunları çekmeyen bu işi 1 video ile yapmamalı.
 
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,426
32
Bakın oraya yazdığımı buraya kopyalıyorum, bilgi paylaşımı ayrı birşey meslek paylaşımı ayrı birşey , biri ekran kartı özellikleri sorar sonuna kadar anlatırsın, biri tv özelliklerini sorar kullanıcı yorumlarını sonuna kadar anlatırsın ama o işi ne zorluklarla öğrenmiş insanın hakknı girip bedavadan iş öğretemezsiniz. Youtubede reklam yapıp işi tam anlamıyla ticarete dökmek nedir ? 3-5 kişiye yardım edip diğerlerinden normal ücret almak nedir ? Herkese işçilik almadan yapın ozaman.
- - - - -- -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pekala size bir kaç soru soracağım, ilk mesajınızda yazmışsınız bu mesajdan alıntı yapıyorum. philips servisinin kart değişimine 1600 tl fiyat verdiği cihazı yazılım yükleyerek 1 tl ücret almadan hallettim diyorsunuz.
1. cisi neden ve kime yaranmaya çalışıyorsunuz ?
2. cisi o yazılım yüklemeyi o talimatları o el beceresini hiç bir meslek geçmişiniz olmadan hiç bir çaba ve ZAMAN harcamadan mı öğrendiniz ?
3. cüsü kendisini 1600 tlden kurtardığınız ADAM! ( ya ustam sen bizi büyük bir masraftan kurtardın al şu 300-500 ü dedi mi ?
4. cüsü ya ustam, hocam, abicim, kardeşim, arkadaşım o hiç bir belirti vermeyip gözle görülür şişliği olmayan kondansatörü elimizde osilaskop comp test cihazı veya herhangi bir alet olmadan saatlerce yada günlerce arayıp bulup değiştirip tamir ettiğimiz cihazı sen neden gidip son kullanıcıya nokta atışı gösteriyorsun. Veya o yazılım attığın RT809H yada tnm5000 cihazını sokaktan mı buldun ? 10000-20000 liraya aldığımız comp testli osilaskop cihazının parası durduğu yerdemi çıkaçak ?

Senin mantığınla 80-100 bine aldığın ve çoğu zaman çıkma cof kullandığın panel arızalarınıda son kullanıcıya 50 max 100 liraya yapman lazım hatta bedava yapman lazım, ya kardeşim işini hakkıyla yapmayan zaten bu mecrada BA-RI-NA-MAZ barındığını sanıyorsunuz ama barınmaz kulaktan kulağa yayılan reklam okadar etkili ki bir daha iş yapamaz. Ama sen bu işi hakkıyla yapan ve orta - büyük yatırımlar yapmış bu işten geçimini sağlayan vergisini bagkurunu ödeyen insanların hakkına giriyorsun.

Ya kardeşim ben ilk okulda sağlam şeylerin içini açıp bozarak başladğım bu mesleğe, lisede teknik lise 4 yıl okudum temel elektroniği gördüm sokakta sayamam gibi gördüm bütün sınavlarını gece gündüz çalışarak iyi derecelerle geçtim, ege üniversitesinde 2 yıllık meslek yüksek okulu okudum ozamanlar 450 TL gibi askeri ücretin 3te 2 si kadar HARÇ yatırıyorduk ve de bu saydıklarımı yoklukla yaptık BABAM sağolsun sen ne paylaşımından bahsediyorsun ? ? ? ?

Paylaşımcı olmak farklı işi bilmeyene anlamayana hiç bir zorluğunu çekmeyene iş öğretmek çok çok farklı.
düzenle bir seminer gelin kardeşim size herşeyi öğreteyim de gelen gelsin öğrensin. Daha çok yazacağım şeyler var ama mantığımı ne düşündüğümü anlaman lazım.
yaw hocam bu ne mantık .O zaman insanlar telefonlarına da format atarken telefoncuya gitsinler.Bakın windows 10 nun tek sevdiğim yanı direk fabrika ayarları çek temiz.Ne oldu şimdi bilgisayarcılar açmı kaldı kimse format attırmıyor.Hayır kimse aç kalmadı azıcık vizyonu olan güvenlik kamerası işine girdi , güvenlik sistemleri işine girdi.Vizyonu olmayan da benim patron gibi battı çok şükür erken uyandım da devlet kurumuna attım kendimi.öyle öğrendim emek harcadım falanla olmuyor bu iş artık bebeler bile bilgisayar topluyor format atıyor , benim gibi küçük yaşta elektroniğe merağı olan küçük lehim tamir işleri ile kimseye muhtaç olmadan hallediyor.Size tavsiyem global dünya da tamir olayı bitiyor kullan at modasına uydu herşey. Bir an önce sektör değiştirin. Zaten lcd tvlerin bile tamir edilecek tek güç kartı var onuda artık tümleşik yada adaptörlü yapıyorlar zaten. Bakın adem hocam panel onarım işine girdi Allah yolunu açık etsin işini de iyi yapıyor ki diğer tamircilerden eleştiri gelmiş :)
 
M Çevrimdışı

mhmt-

Yeni Üye
11 Eyl 2019
14
44
yaw hocam bu ne mantık .O zaman insanlar telefonlarına da format atarken telefoncuya gitsinler.Bakın windows 10 nun tek sevdiğim yanı direk fabrika ayarları çek temiz.Ne oldu şimdi bilgisayarcılar açmı kaldı kimse format attırmıyor.Hayır kimse aç kalmadı azıcık vizyonu olan güvenlik kamerası işine girdi , güvenlik sistemleri işine girdi.Vizyonu olmayan da benim patron gibi battı çok şükür erken uyandım da devlet kurumuna attım kendimi.öyle öğrendim emek harcadım falanla olmuyor bu iş artık bebeler bile bilgisayar topluyor format atıyor , benim gibi küçük yaşta elektroniğe merağı olan küçük lehim tamir işleri ile kimseye muhtaç olmadan hallediyor.Size tavsiyem global dünya da tamir olayı bitiyor kullan at modasına uydu herşey. Bir an önce sektör değiştirin. Zaten lcd tvlerin bile tamir edilecek tek güç kartı var onuda artık tümleşik yada adaptörlü yapıyorlar zaten. Bakın adem hocam panel onarım işine girdi Allah yolunu açık etsin işini de iyi yapıyor ki diğer tamircilerden eleştiri gelmiş :)
Niye kendine bir dükkan açmadın elin havya tutuyomuş ne güzel ? neden çünkü korkaksın oluşacak masraflarlardan batma korkunudan üretmekten korkuyorsun sabit ücretle bir yere girip dışardan algı vergi olmadan iş yapan zihniyette bu zaten biz bunu önlemeye çalışıyoruz .
Ha biz o kullan at olayını geçiktiren paramızı dışarıya kaçmasını bir nebzede olsun önleyen o anakartın tamirini yapan bga kalıplayan ustaların haberin olsun.
 
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,426
32
Niye kendine bir dükkan açmadın elin havya tutuyomuş ne güzel ? neden çünkü korkaksın oluşacak masraflarlardan batma korkunudan üretmekten korkuyorsun sabit ücretle bir yere girip dışardan algı vergi olmadan iş yapan zihniyette bu zaten biz bunu önlemeye çalışıyoruz .
Ha biz o kullan at olayını geçiktiren paramızı dışarıya kaçmasını bir nebzede olsun önleyen o anakartın tamirini yapan bga kalıplayan ustaların haberin olsun.
Yanılıyorsun hocam patron bana devir al dedi ancak ileriyi gördüm kabul etmedim . Şuan üniversitede İT sorumlularından biriyim işim belli , maaşım belli , giriş çıkış saatim belli.Yanlış anlamayın özel sektörü ve ustalarımı elbetteki savunuyorum ancak ülkemizde her iş çakallığa dönmüşken kimse kusura bakmasın bana tamir mi ettirelim yenisimi alalım dediklerinde direk çöpe atın diyorum. :)

ekleme:Şuan tv im bozulsa sadece @Adem Helvacı hocama gönderirim oda olmaz derse geri bile gönderme lazımları al kalanı çöpe at hurdaya gönder derim :) Birde burada güvendiğim vestel servisi var .Bunun dışında telefon , bilgisayar , laptop neyi servise göndersem içine ettirip geri gönderdiler .Artık güvenim kalmadı.Geçen sene iş yerinde salon tipi klimayı mitsuhishi servise yerini değiştirtdik adam 3 günde ancak bitirdi.Sonuç mu trifaze klimanın topraklaması 0.75 kablo dan çekti , trifaze kabloya ek yaptı , şalter döşeme altında korunmasız , dış ünite yamuk ve 850 lira aldı :)Örnek istersen bende çok .
 
Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mhmt-

Yeni Üye
11 Eyl 2019
14
44
Yanılıyorsun hocam patron bana devir al dedi ancak ileriyi gördüm kabul etmedim . Şuan üniversitede İT sorumlularından biriyim eşim belli , maaşım belli , giriş çıkış saatim belli.Yanlış anlamayın özel sektörü ve ustalarımı elbetteki savunuyorum ancak ülkemizde her iş çakallığa dönmüşken kimse kusura bakmasın bana tamir mi ettirelim yenisimi alalım dediklerinde direk çöpe atın diyorum. :)
İşte tam bu düşünceden dolayı gelişemeyeceğiz üretemeyeceğiz başkalarının çabalarına emeklerine kolayca ulaştığımız sürece batacağız, işim belli saatim belli düşüncesine karşı zaten bu savaş, zamanını çoğu zaman boşa harcamış batarmıyım kaygısı taşımadan elini taşın altına koymuş insanlar yüzünden bu üle bir nebzede olsa ayakta.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri