Şuraya çok takıldığınızı gördüm, '' o forumda kapalı kapılar arkasında bilgi paylaşıyorsunuz ''
Nasıl ki bu forumun bir amacı varsa o forumunda bir amacı var ama siz bunu çok yanlış değerlendiriyorsunuz.
Piyasada okadar çok bu işi ev ortamında merdiven altı veya kıyı köşede bir depo tutup yapanlar varki nette bir araştırma yapıp o forumu bulup üye olup ordan bilgi çalıp haksız kazanç elde etmeye çalışanlar var. üye olup kendi başına arıza bulup bunu paylaşmayan veya arızasını bildiği bir kartın konusuna yardımcı olmadan o üyeye hiç bir yetki verilmez . Amaç burda yine ortak bilgi paylaşımı kimse oturduğu yerden bu işe yıllarını vermiş insanların emeklerini 10 dkkda çalamaz arkadaşlar. Eğer durum o şekilde olmasaydı etraf şuankinden daha çok kolpa ustalarla dolu olurdu. Bunun tek amacı budur dükkanı olmayan vergi vermeyen insnaların önüne geçmek.
Panel konusuna gelelim , 800 tl sonuna kadar hakkın burda bir sıkıntı yok , ama maaliyeti yüksek diye , bundan 10 sene önce ptc değiştirip hakkını sonuna kadar aldığın veya 2 kondansatör arızasını 2 günde bulup hakknı aldığın bir işi bugün küçümsememek gerek.
Yatırımını yapmışsın ortalama 80bine o cihazı almışsın tabiki parasını kazanacaksın bunda hiç bir sıkıntı yok.
Evet piyasada hakkıyla çalışmayan çok kişi var ama bunu hakkıyla yapan zor şartlarda okulunu okuyup eğitimini almış çıraklığını stajını yaparak bu işi öğrenmiş kişilere mal edemezsiniz.
Paylaşım bende yapıyorum şu panel 8 bit şu 16 bit onu alma bunu al , veya o cihazda sıkıntı çıkıyor o modelin ledleri çok dandik alma diyorum ama zorluklarla öğrendiğim mesleğimin inceliklerini anlatmıyorum anlatmamda. Siz pireye kızıp deveyi yakıyorsunuz.
Evet senin pencerenden çok baktım ve bakıyorum da halk bilinçlenecek mesleki yeterlilik belgesi olmayana ustalık belgesi olayana dükkanı olmayana iş vermeyecek garanti isteyecek, servis kağıdı isteyecek adresini kontrol edecek.
Lütfen anlatmak istediğimi anlayın bazı arkadaşlar geçen 2 mesajdır değinmek istedğim şeyleri anlamayıp saçma yorumlar yapıyorlar muhattabım siz olduğunuz için cevap yazmadım onlarda biraz empati yapıp cevap yazsınlar.
Bunun tek amacı budur dükkanı olmayan vergi vermeyen insnaların önüne geçmek.
Ne güzel bakın siz de bir misyon edinmişsiniz, mesleki bilgi birikimilerini doğru platformlarda doğru şekilde paylaşıp kimse kolpa usta olmasın demişsiniz.
Yürekten takdir etmekle birlikte soruyorum size ne kadar başarılı olmuşsunuz?Ne kadar başarılı olunabilmiş ki ortalık bu derece sahtekar ile dolu? Bakın meslek erbabı veya usta demiyorum, direkt sahtekar diyorum.
Ben de çektim bu derdi, ben de zamanında crt tv leri tamir ederken bir tunik anahtar değiştirip 10tl işçilik, 3tl malzeme dediğimde (90 lı yıllar) müşteri cin çarpmışa dönerdi ve siz sahtekâr esnaf olurdunuz. Ama 3 tl işçilik 10tl malzeme dediğinizde hiç sorun olmazdı.
Bu nedenle bu mecrada insanlara DOĞRU bilgiyi anlatıp, bu piyasada hiç kimsenin 50tl işçilik ile dükkan yürütemeyeceğini, yürütüyorum diyenin yalan söylediğini belirtip GERÇEK ustalarımızın hakkı ne ise vermediğiniz sürece bu dalaverecilerin türemesine sadece destek olmuş olursunuz diye yüzlerce kez yazdım.
Sonuç nedir azizim? Piyasanın içinde bulunduğu durum nedir?
Ben yıllarca hakkımı alabilmek için yalan söyledim ve bundan rahatsızım arkadaş. Ben hakkımı almak ve yalan söylememek istiyorum bu kadar basit.
Fiyatlar tutarsız mı? Evet abi tutarsız kabul ediyorum. Birisinden alıyorum 800, diğerinden alıyorum 600.. Neden? içim sızlıyor çünkü, bir yanda yaptığın yatırımı ve ödeyeceğin tüm vergi ile sistemin üstüne bindirdiği yükün altından kalkmaya çalışırken diğer yandan vatandaş adına içim yanıyor. O yüzden aynen sevgili
F
fikoloji gibi yeri geliyor bedava hizmet veriyoruz ama rabbim bir şekilde yine de rızkımızı eksik etmiyor.
Panel ile ne kadar uğraşıyorsam o kadar para alıyorum. Esnaf arkadaşa tarife veya liste uygulamamaya çalışıyorum.
Adam ledleri değiştirirken PCB tarafından cof u kaldırmış. ustalık hali bu yahu olur gider. Sadece PCB ye cof bastım, ne yapayım ben bu ustaya tarife mi uygulayayım şimdi sen söyle?
''Kaç ekran? 106, tamam usta borcun 400'' mü diyeyim?
Vatandaşa içim cız ediyor ustama etmez mi yahu biz de meslektaş düşmanı değiliz ya sevgili kardeşim.
O nednele esnaf kardeşimle tezgahımı paylaşıyorum, o nedenle ustama gel kendi işini kendin yap bana daha az para öde diyorum. Siz diyorsunuz ki paylaşım başka meslek işi başka, benim görüşüm öyle değil sevgili kardeşim, ben paylaşıyor ama hakkımı istiyorum.
Birazdan sana bir wp konuşmasının ekran görüntüsünü atayım daha 1-2 saat öncesine ait.
Vatandaş LG anakart ihtiyacı doğmuş, kızıyorsun biliyorum ama vatandaş LG servisi mi aman aman, Tamirci mi etme usta gözünü seveyim diyor. Tamam ne istiyorsun? Sen yardımcı ol, Peki kardeşim HDMı portları kırıkmış, adama sunduğum seçenekler şunlar,
1- PCB deforme olmadıysa yerine takmaya çalışırız
2- Deforme olduysa insaflı bir lg servisinden kart fiyatı sorarız
3- ikinci el kart olur dersen onu araştırırız
4- Kendin takabiliyorsan kartı bulmana yardımcı olurum
5- Ben takacaksam 100tl paranı alırım zira bu işletme bir şekilde ayakta durmak zorunda yanlı anlamayınız.
Tamam kabul size göre bu olmaması gereken bir şey lakin, bana şunun cevabını verebilecekmisiniz.
Gelişen teknoloji, teknolojinin getirdiği yenilikçi yaklaşımlar, İnsanların her yere ve her şeye erişiminin kolaylaşması, her mecrada her türlü yedek parça ve datashhet lerin paylaşılması gibi bütün bu engin bilgileri, deniz derya kaynağı kurutabilecekmisiniz kapalı kapılar arkasında.
Size göre takıntı ama bana göre değil, ben orada gördüklerimden, halka bakış açınızdan, sizinle aynı görüşte olmadığı için bir meslektaşınıza bakış açınızdan inanın utanç duydum. Peki bunu ne kadar sürdürebileceksiniz? Kaç Adem helvacı daha, Kaç tavsiyeforumu daha, Kaç
F
fikoloji , kaç @teknovest kaç @teraspy kaç @rfve daha susturabilirsiniz sizce?
Bunu cidden çatışma anlamında yazmıyorum, bakış aınızın yanlışlığına dikkat çekmek istiyorum.
Lütfen bu yazacağımı da yanlış anlamayın lakin bu gün koskoca LG markasının yetkili servisi 30m2 dükkanda hizmet veriyor. LG OLED tv için 20.000tl para ödeyeyim, servisin derme çatma dükkanında hizmet bekleyeyim. Ama o kart başına bana 1300tl ittirsin bunu da kabul edeyim.
Yani beni / bizi bu derece eleştirirken, gelişen teknolojiye ve gelişen tüketici beklentilerine ayak uyduramayan işletmelere ne zaman değineceksiniz bunu da merak ediyorum değerli kardeşim.
Saygı ile