Youtube gelirlerime kadar paylaşmış birisi olarak dilersen fatura koçanımı da paylaşayım burada, veya dileyene vergi numaramı paylaşayım, Kuyumcular, avukatlar gibi zarar beyan etmişmiyim bakın lütfen.
Şehirler arası iş yapıyor ürün sevk ediyorsunuz, İnternetten ürün satıyorsunuz, irsaliyesiz faturasız bu ülkede nasıl ürün sevk edersiniz veya çok özür dilerim ama sizler nasıl iş yapıyorsunuz ki bana zaten vicdanı ahlakı dini imanı olan herkesin yapması gereken, vatanını sevenlerin yapması gereken şeyleri ''yaptın mı?'' diye sorguluyorsunuz hayretler içerisindeyim. Yani buradaki söyleminizden dahi ''Biz çoğu zaman kesmiyoruz'' gibi bir sonuç çıkartmalımıyım bilemedim sevgili ustacım?
Konu çok uzun uzadıya anlatılacak ve aslında anlaşılamayacak konu değil aslında.
Bakınız diğer ustam 800tl almaya ben utanırım diyerek çok para aldığım ile, siz ise bu işlerden artık para kazanılmadığı söylemleri ile eleştiriyorsunuz beni.
Anlaşılması gereken tek konu bence şu, İşini yap, hakkını iste, doğruyu söyle ve yol göster. Aslında denklem bu.
Bakın dilerseniz tüketiciler ile olan görüşmelerimi kayıt altına alıp yollayayım size, Açıkyüreklilikle vatandaşa diyorum ki işlem şu, kendin yapabilirmisin yoksa ben mi yapayım? Ben alırım alırım 200TL. Bu kadar basit. Abi seviyorum ben bu işi, takarım kendim diyen vatandaşa da yol gösteriyorum, sattığım maldan zaten yine para kazanıyor ve bunu da vatandapşa söylüyorum.
Yani teknik olarak bu sektörde çalışan herkes aslında bu işten hem malzeme, hem de işçilikten para kazanıldığını bilir.
Dİlerseniz ikisini birden kazanır, dilerseniz sadece satıştan kazanırsınız bu sizin elinizde, sizin ile tüketiciniz arasındaki diyaloğa bağlı bir durum.
Siz izah edince zaten vatandaş konuyu anlıyor ve aranızda hiç bir sorun olmuyor.
Diğer ustamın rahatsız olduğunu biliyorum bu söylemlerden ancak ego amaçlı değil örnek amaçlı belirtmek istiyorum ki eğer vatandaş sadece led barını ben takayım diye tatil güzergahını benim bulunduğum ilçeye çevirip, gelirken televizyonunu getirip led barını takmamı istemişse ben bundan ancak mutluluk duyarım. Yalnız vatandaşın beyanı şu olmuştur ''Adem bey bu iş bizim harcımız değilmiş zaten''
Evet ustacım değil. Biz de her mecrada bu iş herkesin harcı değil diyoruz ancak yapmak isteyene de engel olamayız ki.
Tamam sizinle bir orta yol bulmak adına soruyorum.
Örneğin nasıl olsun isterdiniz? Benden nasıl bir söylem içerisinde olmamı istersiniz mesela bundan sonraki süreçte?
Duymak istiyorum sizden